Jump to content

Skyttermessen/Skytterkonferansen 2020


Skjøttarstuggun
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Skjøttarstuggun skrev:

Hvis tråden burde vært et annet sted, - -

 

Nei, dette gjelder da, i høyeste grad, "våpen i samfunn"!

 

Nettopp derfor kan man kanskje stille et LITE spørsmålstegn ved dette utsagnet:

"Vi regner med at rundt 2000 skytterentusiaster tar turen innom messen i løpet av helgen. Skyttermessen skal være et samlingspunkt for ALLE som er interessert i skyting som idrett i Norge".

Vi har, til tider, diskutert (det manglende?) samarbeidet mellom skytterorganisasjonene. Noen av oss har også hatt en viss (ubegrunnet?) følelse av at "de 3 store" (DFS, NSF, NJFF) ikke har vært så overvettes interessert i å profilere hele bredden i "skytter"-aktiviten, enn si forsvare de litt mer "spesielle" skytegrenene, og deres rett til å inneha våpen designet for sin aktivitet.

 

Når det her inviteres til et "samlingspunkt for ALLE som er interessert i skyting som idrett", undres jeg litt på når DFS (som den absolutt største samling av slike personer) og de øvrige skytterforbunda skal inkluderes i målgruppa for dette arrangementet. Det står hvertfall ingenting om dette på nettsida til DFS ( www.dfs.no ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dette er vel "vokst ut av" et internt NSF-arrangement, og sikter tydeligvis bare på NSF-skyttere. Det er ingenting som tyder på at DFS og NJFF, og deres skyttere, er tiltenkt noen rolle heller.

 

Tanken på at dette kunne vært en gylden anledning til å presentere skyttersporten, i alle dens varianter, til et "nytt" publikum (f.eks. invitere stortingsrepresentanter, på vei til/fra heimstedet i helga, til å stikke innom), ser ikke ut til å være veldig påtrengende. Man kan kanskje, til og med, få slike assosiasjoner:

 

https://www.youtube.com/watch?v=CqPfYhanFz0

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

"Det er Oslo som ligger avsides", var en boktittel fra -70-tallet. For de av oss som ikke er utstyrt med moteantrekket "flyskam", er Gardermoen absolutt innen rekkevidde. Men så var det skyting på Levanger torsdagskvelden (350), på Jøa fredag (250), og i Markabygda i går (350), så da ble det ikke tur til messa. Men @nhd var der, så jeg skal nok fritte han ut om "tingenes tilstand" neste gang vi møtes på skyting.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...