Polardego Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Har tatt ut bryststykkene fra 12 ryper, tenkte å brune de fort i panna og så inn i ovnen, men hvilken temperatur skal jeg ha og hvor lenge skal de være der? Når jeg lager til bare meg og fruen så freser jeg de bare litt på hver side i panna så de er røde i midten, men jeg mistenker at rått kjøtt ikke er så populært. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Fjellrypa har jo bittesmå fileter så de er jo nesten ferdig før du rekker å få skikkelig stekeskorpe. Skal du brune i flere omganger og legge utover en ovnspanne så la de hvile litt så alle har noenlunde samme temp før ovnen. 200 grader i 5 minutter er nokk i min ovn med heftig varmluft. Da er de rød/rosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Jeg ville droppet stekeovnen. Gi brystfiltene ett minutt eller så på hver side i panna, pakk dem umiddelbart inn i alu-folie, og la dem hvile i minst 10 minutter. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polardego Posted October 20, 2019 Author Share Posted October 20, 2019 Freste de fort på høy varme og så 20 min på 100 grader. Ble veldig bra, røde til rosa og ikke tendens til leversmak. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 2 timer siden, Sølvrev skrev: Jeg ville droppet stekeovnen. Gi brystfiltene ett minutt eller så på hver side i panna, pakk dem umiddelbart inn i alu-folie, og la dem hvile i minst 10 minutter. Eksakt min metode også. Max to min. i stekepanne, legger de i oppvarmet tallrik /form og dekker med alu-folie mens jeg gjør såsen. - Smaskens-. Når man passer på og ikke steker for lenge kjenner man heller ingen forskjell på gammel og ung fugl. Men dette er oppgave for mannen . Kvinner vil som regel steke det der lille "ekstra",.. for sikkerhets skyld. Bra det ble vellykket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.