Jump to content

Fisk og fugl


Chiefen.v-2

Recommended Posts

Hummersesongen er igang, regelverket sees på som i beste fall veiledende. Sesongen er forsåvidt helårs rundt skvalpeskjæret, teiner lagd av 200liters plastfat er i fiske stort sett året rundt og salget går så det suser.

 

Fiskeriministeren synes det er rart folk ikke følger reglene, https://www.nrk.no/mr/nesvik-er-overraska-over-at-mange-bryt-lova-1.14748618

 

Jeg synes det er rart hummeren ikke er rødlistet og kvoteregulert. Og lurer på hva media og politikere hadde skrevet om 1600 småviltjegere hadde blitt tatt i løpet av noen uker for lovbrudd?

 

Verden er en rar plass.

Edited by Chiefen.v-2
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Det skulle vel aldri ha noe å gjøre med at blant de (minst!) 1600 som tjuvfisker hummer, er det et ganske stort antall som har kjøpt fritidseiendommer i 10-millioners-klassen langs Sørlandskysten? Og som driver aktiviten fra båter til sju-sifrede beløp, med motorer på flere hundre hestekrefter (hvordan var det med dette med drivstoff-forbruk og CO2-utslipp?).

 

Man kan hvertfall ikke skrive kritisk om noe som store deler av lesermassen driver med. At hummeren er omtrent utryddet på deler av kysten, slik at det er umulig å drive et regulert yrkesfiske etter den, har selvfølgelig ikke interesse.

 

Nei, da må man heller konsentrere seg om en enkelt fugl, det gir både gode medieoppslag (skrevet av meningsfeller i journalist-bransjen), og bidrag til "verneorganisasjons"-industriens bankkonti:

 

https://www.nrk.no/nordland/kirken-fikk-fellingstillatelse-pa-fredet-hakkespett_-_-uetisk-og-tragisk-1.14747179

 

Og det gir også mange "klikk" å skrive om at fuglen er "fredet". Det er et sikkerstikk, etter som leserne er så DUMME og UOPPLYSTE at de ikke vet at alt vilt er fredet ("speilvendigsprinsippet"), hvis det ikke er stor interesse for å drive jakt på arten, og den har et høstingsbart overskudd, slik at det kan vedtas jakttidsramme og jakttider.

Edited by Jegermeistern
Link to comment
Share on other sites

Leste om at blåskjellene og andre skalldyr sliter siden havet enkelte steder er blitt surere. Dette fører til skallet på eggene brytes ned. Her jeg bor finnes nesten ikke blåskjellene lengre og det har skjedd på ca 10 år. Hvordan dette påvirker hummeren og dens venner kan vi jo bare tenke oss.

Finner ikke artikkelen nå så mangler dessverre kilder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...