Jump to content
Sign in to follow this  
arnegun

Opticsplanet og jetcarrier

Recommended Posts

Fins det noen som har erfaring med å bestille "uskarpt" rifletilbehør fra opticsplanet i USA via jetcarrier? Bød det på problemer eller går dette smertefritt? Tenker da selvfølgelig på utstyr som er lovlig og uten restriksjoner i norge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poenget er heller om det er restriksjoner på salg fra USA til utlandet. Hvis det ikke er noen restriksjoner på eksport og er lovlig i Norge, bør det ikke være noe problem.

 

Men hvis du mener: "Jeg ønsker å kjøpe noen varer hos Opticsplanet som er helt lovlige i Norge, men OP vil ikke sende dem til meg direkte grunnet eksportrestriksjoner. Kan jeg da få dem sendt via JC for å unngå eksportreglene?"

Så er svaret nei, ikke lov. Og heller ikke varer JC vil ha uten videre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opticsplanet er dessuten litt ekstra nervøse og "finner på" egne eksportrestriksjoner på varer som ikke har restriksjoner om de er usikre eller av andre grunner ikke har lyst til å sende noe ut av landet. Endte opp med en laaang runddans med dem for å prøve å kjøpe deler, og hver gang jeg valgte et nytt produkt (som jeg selvsagt hadde sørget for ikke var ITAR-merket), så fant de på at "nei, sårriass, du får ikke kjøpe den heller. Velg noe annet." 

 

Til slutt ga jeg opp. Fant heldigvis de samme produktene i Norge litt senere ved en tlfeldighet til nesten samme pris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klar over at det i beste fall er i gråsonen. Ser ikke noe moralsk galt i det når det er snakk om et sikte og en rail. Spørsmålet mitt var om noen har erfaring med det og om det går knirkefritt. Og da med jetcarrier som mellomledd.

 

Edited by arnegun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du risikerer faktisk å nektes fremtidig innreise til USA om du tas i å ulovlig omgå rimelig rigide eksportregler. Det kan i verste fall også gå utover familiemedlemmer pga deres relasjon til deg.

 

Ole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blåser litt liv i denne tråden igjen, noen som har prøvd seg på stokker fra Opticsplanet?

 

https://www.opticsplanet.com/boyds-hardwood-gunstocks-at-one-thumbhole-browning-x-bolt-short-action-factory-b.html?_iv_code=2QQ-RSC-NO1348X-17A624D85112

 

Jeg har liksom null peiling..men har lyst på en slik stokk. Er det ulovlig? Kommer den til å komme frem? Hva vil det totalt koste meg osv. osv.

 

Takker for all hjelp jeg kan få! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja har allerede vært i kontakt med de og en leverandør i Sverige! Det var nok mest prisen jeg festet meg ved hos OP. En god slump billigere å handle hos de akkurat nå! Men det havner vel fort litt skatt/avgifter oppå der også. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...