Jump to content

MDG Oslo vil ha vegetarisk skolemat


Federal86
 Share

Recommended Posts

"Det blir kjøttfri mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag for skoleelevene. Hvis MDG får det som de vil.

 Rauand Ismail er selv vegetarianer og mener det er åpenbart at det blir vegetarisk hvis Arbeiderpartiet får gjennomslag om et skolemåltid i hovedstaden."

https://www.dagbladet.no/nyheter/mdg-vil-ha-vegetarisk-skolemat/71633598

 

"Vi mener at kjøttkonsumet i Norge må ned, og dette er et virkemiddel for å få det til, sier Rauand Ismail som er sentralstyremedlem i Grønn Ungdom og nyvalgt bystyrerepresentant for MDG i Oslo. Han presiserer at elevene skal få lov til å spise hva de vil på skolen, men hvis barna ønsker kjøttpålegg må de ta den med seg hjemmefra."

https://www.tv2.no/nyheter/10874713/?fbclid=IwAR3_M5c-gb8H8p6hiFliyqrhDeiuf41Xq48AkdcLxH_Sz3z1aCczq2VSC7M

Link to comment
Share on other sites

@rotorhead har allerede vært inne på problemstillingen.

 

Jeg mener å huske fra den tidligere Kritisk tenkning-tråden, at det å leve i henhold til et vegetarisk eller vegansk kosthold nå er godkjent som livssyn i Norge. Da kan det vel stilles spørsmål ved om det er helt innafor loven å påtvinge sitt livssyn til andre i den offentlige skolen? (Så vil kanskje noen kreative sjeler prøve å snu denne argumentasjonen. Til det er bare å si at et normalt, variert og balansert kosthold IKKE er godkjent som eget livssyn!)

Edited by Sølvrev
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg finner denne:

 

https://www.aftenposten.no/okonomi/i/awk1ja/Kontroversiell-studie-Rodt-kjott-ikke-sa-farlig-likevel

 

Jeg ser jo at noen førsøker å stanse publiseringen av studien, selvfølgelig er dette på grunn av media-"hypen" i dag, der mediekjøret går over alle støvelskaft angående både det ene og andre. Media kjører på, med alt for ofte ensidig og overdrevent fokus på en ting, de som mener noe annet slipper stort sett ikke til.

 

Mennesket har levd på kjøtt i titusenvis av år, kroppene våre er derfor designet av evolusjonen for dette. Før mennesket lærte seg å steke/koke kjøttet, så spiste steinalderfolket trolig rått kjøtt også. De spiste det de kom over, ellers sultet de i hjel.

 

Inuittene lever stort sett på kjøtt og fett fra sel, og på fisk. Og de har levd slik i tusenvis av år.

 

https://www.hunebednieuwscafe.nl/2017/01/food-in-the-stone-age/

 

Jeg har ikke noe tro på at å spise kjøtt skal være så farlig. Men selvfølgelig må man spise grønnsaker også, dvs. variert kost er best for oss så vi får i oss alle viktige næringsstoffer.

 

Det som nok er langt farligere er de kunstige kjemiske stoffene og giftige stoffer som finnes over alt i maten i dag. PCB, PFC (fluoriserte stoffer), plastmyknere, kadmium, arsen, kvikksølv etc. etc. Det er tusenvis av dem over alt i sjøer og vassdrag, i lufta og i viltet.

 

https://www.fhi.no/nettpub/stoffer-i-drikkevann/kjemiske-og-fysiske-stoffer-i-drikkevann/kjemiske-og-fysiske-stoffer-i-drikkevann/

 

https://www.niva.no/forskning/miljogifter

 

Phillipe Grandjean har forsket på dette med PFC, og det han fant er ikke bra:

 

https://www.youtube.com/watch?v=cOFFQ7cPAOM

Edited by 223man1
skrivefeil
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, 223man1 skrev:

Det som nok er langt farligere er de kunstige kjemiske stoffene og giftige stoffer som finnes over alt i maten i dag. PCB, PFC (fluoriserte stoffer), plastmyknere, kadmium, arsen, kvikksølv etc. etc. Det er tusenvis av dem over alt i sjøer og vassdrag, i lufta og i viltet.

 

Man observerer at barn kommer tidligere og tidligere i puberteten, og lurer på om hormonhermere kan være medvirkende.

 

https://www.nrk.no/livsstil/barn-kommer-stadig-tidligere-i-puberteten-1.14705163

 

Der har vi som er jegere og friluftsfolk et "synderegister", alle de moderne klærne, med alskens kompliserte kjemiske forbindelser for at klærne skal være myke, regntette, "puste", og føles og se ut som selskapsklær.

 

Det er imidlertid ikke alle argumentene for kjøttspising som er helt "gangbare":

 

https://www.nationen.no/nyhet/tv-pastor-spis-biff-og-fly-som-aldri-for-for-snart-kommer-jesus-tilbake/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja, nå skal "kjøtteterne" tas:

 

https://www.dagbladet.no/mat/oslo-kutter-kjott-for-ansatte/71709993

 

Godt å se at noen tar til motmæle:

 

Sitat

- Verden vil bedras så lenge det går. Utslippene fra jordbruket utgjør atskillig mindre enn både EAT og andre skal ha det til, og langt mindre enn utslippene fra fossilt kull, olje og gass, sa landbruksforsker Laila Aass ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) da rapporten ble lansert.

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Så fryktelig håndfast ser det imidlertid ikke ut ennå, og klimabyråd Lan Marie Berg (MDG) sier det ikke er snakk om å detaljregulere hvor mange gram kjøtt folk skal spise eller hvor mye melk de skal drikke i uken. De skal heller ikke tvinge noen til å bli vegetarianere.

- Men vi har forpliktet oss til at kommunens matinnkjøp skal bidra til et sunt og bærekraftig kosthold, sier Berg til VG.

 

Men for all del, vindmøller og sånn..

 

Ole

Link to comment
Share on other sites

Man hører mye rart, ikke minst fra klimafornektere som Carl Ivar Hagen, eller pengepredikant Hanvold ("fly og kjør bil, Jesus kommer straks tilbake, og ordner de bagatllene der"). Men lederen for Greenpeace Norge tar kaka, når det gjelder toppklassifisert vrøvl:

 

"Leder i Greenpeace Norge, Frode Pleym, til Dagbladet:

Pleym etterlyser tilsvarende tiltak fra flere kommuner, og mener regjeringa før føre an og sørge for gjennomføring i departementene, direktoratene og på Stortinget.

- Hadde regjeringa og Norge tatt de initaitivene som Oslo kommune tar nå på flere områder, hadde vi ikke hatt en klimakrise".

 

Hvis Stortinget hadde vedtatt at de sjøl og (den etterhvert ganske store, riktignok) statsadministrasjonen ikke skulle spise kjøtt, noe de tidligst kunne gjort i 1814, ville det altså ikke monnet det grann at resten av verden har fyrt med stadig mer kull, olje og gass siden den industrielle revolusjonen! At ikke Falsen & Co tenkte på det, innimellom fyllekuler og grunnlovsskriving på Eidsvoll!

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Interessant artikkel, spesielt det om reflektering av solstrålingen og karbonlagring i bakken:

 

https://www.nrk.no/innlandet/xl/den-glemte-faktoren-i-klimaregnskapet_-har-du-hort-om-albedoeffekten_-1.14737363

 

Og så er det dette med hvor klimavennlig er det å transportere frukt/grønt fra brasil, usa og spania etc. til Norge ?

 

Sitat

Soya importeres fra land som Brasil og USA.

– Blir ressurssituasjonen for verdens matproduksjon vanskelig om tretti år på grunn av klimaendringer, så har vi en utfordring. Vi har kunnet importere alt vi trenger til Norge. Dette snakkes det lite om i den store kjøtt-debatten. Plantebaserte varer må vi i stor grad importere fra utlandet, og hvor bærekraftig er det, spør Laila Aass.

 

Synd at slike hysteriske veganer-fanatikere klarer å lure folk til å tro på det tullet.

Edited by 223man1
Link to comment
Share on other sites

Denne tråden låses da den strider mot forumreglene.

Den handler i stor grad om politikk, religion og holdninger til andres levesett uten noe relasjon til sportsskyting og jakt.

Sitat forumreglene: 

 

 
"Vil vi ikke ha:
.. diskusjoner om religion og politikk, med mindre tema spesifikt er innenfor sportsskyting og jakt slik dette drives i Norge."
 
msteiro
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...