Jump to content

686 SP1 Treg å bryte etter skudd


Recommended Posts

Hei. Akuratt kjøpt min første hagle, ei helt ny Beretta 686 SP1, og har i den forbindelse eit spørsmål.

Har tørrent litt med klikkpatroner, og legger merke til at hagla er betydelig tyngre å knekke etter "avfyrt" skudd, dvs når ejektorene er aktivert, enn den er når det ikkje er "avfyrt"

Skal det være slik, eller er det ein plass som mangler smøring?

 

Helsing Nybegynner

Link to post
Share on other sites

Til en vis grad skal det være slik, for når du knekker hagla etter avfyrt skudd så spenner du hanene slik at hagla kan avfyres på ny. Beretta 686 spennern hanene ved å knekke hagla. På andre hagler kan dette skje ved å åpne top lever. F.eks Browning B725.

Link to post
Share on other sites

Heisann,
Gratulerer med ny hagle!

Som du har lagt merke til er nye hagler alltid tyngre å knekke enn hagler som er brukt en stund. Grunnen til dette er at stålet ikke har slitt seg til enda mellom de forskjellige komponentene. Det vil alltid være noen små mekaniske urenheter i utfresningen når haglen er ny som gjør at bevegelige deler gnisser litt mot hverandre og skaper friksjon, men dette vil slite seg til etterhvert som du bruker den. 

 

Når hagla også har ejektorer vil det alltid være tyngre å spenne den opp når du har skutt/tatt avtrekk, nettopp på grunn av at kickerfjæra spennes opp for å kaste ut patronen som er skutt. Om du ikke har skutt aktiveres ikke fjæra til ejektoren, og er dermed lettere å åpne. Som nevnt over spennes også hanene når du knekker hagla di, men er faktisk usikker på om du klarer å kjenne dette da det krever relativt lite for å spenne opp hanene. 
Så, når stålet i overgang løp/låsekasse har slitt seg til vil haglen oppleves som lettere og jevnere i knekkmekanismen. Jeg smører også en tynn film med våpenfett på bevegelige deler/mekaniske forbindelser med fingeren slik at friksjonen minimeres ☺️

Link to post
Share on other sites

Takker for svar folkens!

Har vell konkludert med at det er slik det skal være, i alle fall til hagla er slitt inn. Merker også at det er lettere å bryte hagla når kun 1 skudd er avfyrt, så antar at noe av krafta som må til er for å spenne opp ejektor og hane.  Har vert over beveglige fobindelser med fett, samt smørt opp den ene ejektoren da den var skikkelig treg.

 

Var på leirduebanen igår og skjøt 50 skudd, og oppdaget når eg kom hjem at den ene vippearmen (på forskjeftet) som aktiverer ejektor og spenner hane var blitt noe slitt, og overflaten var blitt helt ru. Dette må ha vert ein feil i utgangspunktet, da det ikkje ser ut som vanlig slitasje, meir som støpefeil eller lignende. Skal innom forhandler idag å vise, i tilfelle det skulle utvikle seg mer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...