Jump to content

.38 Short Rimfire


Vaquero

Recommended Posts

.38 Short Rimfire er en ekte Western-patron :

.38 Rimfire har tre varianter i hylselengder: #1 - Short 19,50 mm. #2 - Long 22,20 mm. #3 - Eextra Long 38 mm.

.38 Short var tydeligvis mest populær, den var i produksjon helt frem til ca.1940. .38 Long var ute av produksjon på 1920 tallet. Alle de tre variantene var brukt i rifler, men Extra Long var først og fremst en riflepatron. De to andre ble brukt i de mange revolvere og pistoler som florerte i USA under tiden i 1865  - 1890 årene.  Disse patronene kan spores til tiden rett etter den amerikanske borgerkrigens slutt i 1865. Våpen som bl.a. brukte denne randtenningen var en konvertert Remington mod.1866 revolver rifle, Remington New Model ble også konvertert til .38 Rimfire/randtenning. 

 

Mitt eksemplar er en .38 Short (blå stjerne til venstre). Denne patronen er uten bunnstempel, skal en stole på informasjon om samlerpatroner i USA så er dette en meget tidlig produsert eksemplar, de kom forøvrig senere med ulike bunnstempler fra div. kjente produsenter i USA på denne tiden. Patronen oppgis med 130 grain kule ladet med 18 grain svartkrutt. v/0 = ca.300 m/s.

 

For sammenligning har jeg satt opp to bedre kjente patroner, .38 Colt New Police som egentlig blir det samme som .38 Smith & Wesson og en mer vanlig .38 S&W Special.

Den sentertente .38 S&W (.38 Colt NP) kom i 1877 og eksisterte samtidig på markedet, skjønt den sentertente var mer moderne. 

.38 Short a.JPG

.38 Short b.JPG

Edited by Vaquero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...