Jump to content
Mas-36

Tyrkerhagler. Erfaringer!

Recommended Posts

Dette er en melding til dere som har/har eid ei tyrkiskprodusert hagle.

 

Hvilke erfaringer har dere?

 

Jada, jeg vet det finnes en lignende tråd. Men den var så full av annenhåndsfortellinger om hvor dårligere haglene er og at Berreta er det beste.

 

Her er det kun dere som har/har hatt ei som skal få svare. Da jeg vil ha førstehånds erfaringer. Og ikke hva tanta til onkel til bestefar sin nabo hadde slags erfaringer.

 

Har DU erfaring kom med den, har du ikke kan du lese og svare om det er noe du lurer på selv.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Winchester SXPen jeg hadde (Winchester-merket hagle produsert av İstanbul Silah) var noe ræl.

 

Punktvis:

 • Veldig dårlig herding av hanen - denne var tydelig bløt, og ble "most" der den traff tennstempelet etter rimelig få skudd.
 • Grov og ujevn finish på deler i stål. Aluminiumsdelene var anodisert og så helt ok ut.
 • Klakkene i den ene pipa var grovt freste og hadde skarpe kanter. Det var i tillegg rust under noen av dem.
 • Sluttstykket hadde noen grader som gjorde at ladegrep var nokså røft de første 100 gangene.
 • "Armene" fra forskjeftet, som sluttstykkebæreren ligger på, var veldig grovt utført og hadde tydelige "punkter"/"striper" av metallkorn(?) og var såpass skeive at de lagde motstand. Måtte selv bøye dem flatere..
 • Latterlig dårlig produserte "perler" til begge piper. På den ene var hullet borret innmari skeivt..
 • .. og på den andre gikk perla så langt nedi at om jeg skrudde den litt mer til ville sikkert forladningen treffe gjengene til perla

Av det positive var avtrekket veldig bra, den var veldig glatt å lade når den var "gått inn", og den var ikke dyr.

Men mer tyrkerræl? Nope ;)

Både fordi produktene er søppel, og jeg aktivt boikotter produkter fra det landet, rødgrønn som jeg er.

 

Og som det har blitt sagt tidligere:

Folk som lever i den tro om at en hagle til 7000, produsert av ufaglærte Mehmet, er kvalitet- og materialmessig like god som en italiener eller tysker til fem ganger prisen kan ta seg en bolle. Men de trenger ikke gråte om det senere når delene ryker en etter en og Nordskog ikke kan skaffe nye de neste 8 månedene.

 

Ole

Edited by Ei tohi varjata

Share this post


Link to post
Share on other sites

min winsjchester sxp marine magnum var noe ræl. samma erfaringer som Ei tohi varjata sin.   tomhylse satt dønn fast i kammer.... "liksom rustfri edition med relativt tykt belegg av noe sølvfarget på løpet. det gjikk av biter av belegget. Galvanisering???? 

korn stod skjevt. Bolt carrier bøyde seg. etter det fikk jeg nok. skiten er solgt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da kan det se ut som de som laget "Winchester" haglene har ikke laget de beste haglene. Noen andre der ute? Finnes jo utrolig mange merker der ute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøpte en Ata SP Sporting for 4-5 mnd siden og har vel passert 1000skudd med god margin på bane nå.

Pga den Norske følkeskjela, så kan jeg ikke annet enn å klage da den smeller hver gang jeg trekker i avtrekkeren og tomhylsene spretter ut hver gang jeg åpner og det hender også at jeg bommer på duen på trap banen, men det tror jeg må være min egen feil for på sporting banen er det få av duene som flyr fra hagleskurene.

Fortsatt litt treg å åpne selv om jeg oljer, men slett ikke vanskelig å ha med å gjøre.

Treverket kunne sikkert ha vært finere og blåneringen penere med utskjerte krusseduller i stålet, men hva kan man forlange til 1/3av prisen av rendyrkede brukte Italienere?

Mekanisk har jeg ingenting å klage på enda...

Men hvem vet...

Som di sa i Flåklipa: Time vil sjove...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Jeg har hatt en tyrkisk 870 kopi, Weatherby, den  gikk en god del tusen skudd uten klikk, eller feilslag. Har skutt rypedouble med den, men også bommet uforståelig. Slik at det må skyldes tyrkisk masseproduksjon...nå er sikkert ikke 870 noe vidunder balansemessig uavhengig av produksjonsland, men å barke rundt på fjellet med de 2.9 tyrkiske kg var jævlig slitsomt!! 

1 time siden, Skjøttarstuggun skrev:

test

Det er ikke så rart at en hagle under 15000 vinnes av tyrker -

 

1 time siden, Skjøttarstuggun skrev:

LUX

Men det må da finnes bedre hagler i samme kategori fra selv Italia, men hvorfor ikke SP1 selges til 14999 og vinner slike tester, er meg et mysterium.

Edited by hovdeknuten

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 timer siden, Skjøttarstuggun skrev:

Jeger hadde en test av hagler under 15.000. Den testen ble vunnet av tyrkiske Khan K-500 LUX 12-76 til 9900 kroner.

Har ikke den store tilliten til slike tester, jeg. Men det kommer helt sikkert brukbare og gode hagler fra både Tyrkia, Kina og Langvekkistan». Like sikkert som det kommer «mandagsvåpen» fra både Browning, Tikka og «hvdennåhet». Vil man ha enten sånn eller slik børse – kjøp davel.

 

Men jeg slutter aldri å forundre meg over enkeltes menneskers iboende dumhet. De leser en test. Skal ha over/under. Må tåle stålhagl. Ejektor. Billig, men gjerne med litt kostbart utseende. Topp med (betalt?) testers ekspertuttalelse. Og så løper de og kjøper. Med respekt å melde: Dette er dumskap satt i system, etter min mening. Kanskje brukes børsa femten skudd i året.

 

Beste praktiske "testen" får du nok ved å se hva gubber har brukt til jakt i mannsaldre: Sauer &Sohn mod 8. De går bare i stykker om du detter over dem i ei steinur. Man får dem for rundt tretusenkroner. Nærmest evigvarende mekanisme. Kjøp ei slik, dèt er rådet folk skulle fått. Og mens de bruker denne børsa, kan de skaffe seg erfaring, og seinere kjøpe ei børse de virkelig vet hva er for noe. Etter eget hode. Og imens de tenker, har de god råd å kjøpe dyre skudd også. Disse børsene tåler også noen serier på en leirduebane, men noen av o/u gutta med logovester på,seg, de kan nok kikke litt rart på deg.

 

Som noen kloke hoder herinne også antyder, så er kanskje brukte Sauer&Sohn og Gebruder Merkel noen av de aller beste kjøp man kan gjøre. Som brukt. Om man skal kjøpe nytt, trår man sjelden feil ved å kjøpe fra anerkjent fabrikant. Ble off-topic, men kunne ikke dy meg, beklager.

 

For slike råd skulle folk få. Helt gratis, ikke sponsa/betalt  av noen.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutter siden, BC.Airn skrev:

Kanskje brukes børsa femten skudd i året.

 Sauer &Sohn mod 8.

Er det ikke mange av disse som nettopp bruker slike hagler? De som syns jakt er å sitte i skogen å høre hunden jage men ikke skyte noe?

 

Jeg er nok ikke noe ivrig haglejeger. 2-3 hundre skudd på banen og kanskje 20 i skogen i året. Har hatt Remington 870, Baikal Mp 153 eller hva den het og har nå kun på affeksjonsverdi den gamle Aya sideliggeren etter bestefar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Affeksjon er ikke å kimse av. Likedan kvalitet, som heller ikke kommer gratis.  

Mitt, kanskje litt dårlig skjulte  budskap:  Kjøp heller pent brukt kvaltetshagle.

Om ditt budsjett er 10.000 - som testvinneren fra Tyrkia, så har du mye å velge i.

Du kan faktisk få to hagler, sant 😁

 

Men så er jeg en sær halvgammal gubbe som ser på Produsentens Navn.

Står det Sauer, Merkel, Beretta, Browning så veit du hva du får.

Og slipper å stille spørsmål om kvalitet. Og vente på reservedeler. Men du kan jo spise boller, som @Ei tohi varjata  så muntert nevner over her. Men med ventetid, så kan du jo gå lei av boller...😒

 

Bare noen ord om tester: Alle testerne er litt forutinntatte, med egne preferanser. Testerne må levere en artikkel, men hvilke objektive kriterier tester de etter?  Skyter med ti hagler, kjenner litt, synser litt. Og konkluderer? Jeg greier ikke å se hva noen overhode skal kunne få ut av denne testen det vises til. Men så vet jeg hva jeg vil ha. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, BC.Airn skrev:

Sauer &Sohn mod 8. De går bare i stykker om du detter over dem i ei steinur.

Litt artig at du nevner dette, det var nettopp en slik hendelse jeg hadde med min Merkel 8 på en fjellrypejakt i en steinur på Saltfjellet for en del år tilbake.

Jeg hørte det "knaste" i kolben under meg - (veide vel da også litt over over 100kg)og tenkte selvfølgelig det verste at "nå er det slutt". Jeg har prestert mange fall i løpet av mitt jegerliv og første bud har alltid vært å forsøke å berge våpenet mest mulig, men som det ofte gjør;.. dette gikk veldig fort og hagla havnet under meg.

Denne Merkelen har engelsk kolbe med forlenget avtrekkerbøyle/tange, og jeg tror at i dette tilfellet var det den som "reddet" skjeftet fra å bryte.- Den forsterker jo kolben på en ellers svak punkt.

"Knasingen" jeg hørte var flere småsten som hadde sprengt seg inn skjeftet og som lot seg pirke ut med kniven 😃

Våpenet har fungert til 100% i alle år som et virkelig godt jaktvåpen.- Til banebruk og på lerduvene blir andre våpen brukt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutter siden, BC.Airn skrev:

Bare noen ord om tester: Alle testerne er litt forutinntatte, med egne preferanser. Testerne må levere en artikkel, men hvilke objektive kriterier tester de etter?  Skyter med ti hagler, kjenner litt, synser litt. Og konkluderer? Jeg greier ikke å se hva noen overhode skal kunne få ut av denne testen det vises til. Men så vet jeg hva jeg vil ha. 

Derfor jeg vil ha erfaringer med haglene, ikke hva en test der de kanskje skyter 100 skudd med den sier ;) 

 

Og siden vi snakker budsjett vi snakker nok godt under 10 laken. Tror ikke vi finner brukt kvalitet i den prisklassen jeg titter. Da er de i allefall ikke mye igjen av kvaliteten :( Eller så er det så gammelt at om noe ryker er det billigere å kjøpe nytt igjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mas-36 Kvalitet varer, skjønner du! Om du er på tyrkerpris - 7000 - så har du mye å velge i 😊

Ta en telefon til noen av våpensjappene, og snakk med dem.

De har myyye som de ikke legger på finn.no - tro meg.

Har du innvilga tillatelse i handa, så kan du gjøre en god handel.

Bare et velment råd...

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvor mye forventer dere egentlig å få for prisen av en dårlig vaskemaskin? Omhagla er oppbrukt etter 10000skudd har den kostet 1kr per smell. Du får til og med ca en kr per kg om du tar jobben med å lage skrot av den. 

 • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe....jaggu kan man regne på den måten også ja...den så jeg ikke komme...

Legger`n på minnet  den også - for totalreknestykkets del 💰💰💰🤣

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Chiefen.v-2 skrev:

Hvor mye forventer dere egentlig å få for prisen av en dårlig vaskemaskin? Omhagla er oppbrukt etter 10000skudd har den kostet 1kr per smell. Du får til og med ca en kr per kg om du tar jobben med å lage skrot av den. 

Tja når vi er inne på vaskemaskiner og helt OT. Jeg ga 3000kr for 7 år siden, og den vasker enda ;)

 

Hagle til 5500kr da og 10 tusen skudd så er vi nede i bare 55øre pr smell ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er litt i tvil om hvem jeg stoler minst på av han som har fått betalt en jakttur for å  prøveskyte i noen dager eller han som har veddet sparepengene sine på at børsa er bra... 😉

 

Derimot, om Landrø dropper ett merke til fordel for et annet ser jeg på som et tegn. ATA Arms er ute, Kahn er inne. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøpte en Churchill halvauto i 12/89 midt på 2000-tallet. Trodde vel at 89mm patroner var magiske greier den gang 😄.Denne kan finne på å ikke veksle fullstendig, patron nr 2 står bare halvveis inn i kammeret etter første avfyring og må fysisk skyves inn med ladearmen.

Nå jakter jeg nesten bare rådyr, rev og gaupe med hagle,så mange skudd blir det ikke.Kanskje noen runder årlig med leirduer i tillegg.

Kan det være at den bare ikke er "innkjørt" nok?Samler bare støv uansett nå,kjøpte en brukt Benelli Vinci for et par år siden.Den fungerer upåklagelig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Mas-36 skrev:

Joda, men sideligger er litt vell 1900  

Nope, much older - classic, Man  😉

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eier en Churchill trap hagle. Smeller og virker stort sett. Treffer noen leirduer innimellom også. Mekanisk dårlig, ELENDIG tilpassede deler i mekanisme, jeg måtte pusse vekk grader på flere steder i mekanismen etter noen hundre skudd, mulig gått en del skudd før min overtagelse..

Etter pussing og polering har den funket et par tusen nye skudd men nå løsnet de loddede tettingene mellom løpa framme. Loddet på igjen av børsemaker på J&F nå før sommeren. Spent på når neste feil oppstår. Men fikk hagla billig og passer meg bra så prøver litt til før innkjøp av «kvalitetshagle».

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 timer siden, boble skrev:

Derimot, om Landrø dropper ett merke til fordel for et annet ser jeg på som et tegn. ATA Arms er ute, Kahn er inne. 

Ja, ATA ja. ATA kraftskurepulver med rød og blå topp har vært ute lenge no, men effektivt var det ...🤭

...for de av oss som husker...🤭

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prøvde og bytte ut min gamle pumpehagle for et drøyt år siden, en hatsan escort field hunter. Denne kjøpte jeg spiller ny for 17år siden, den kostet 2900,- om jeg ikke husker feil. Denne har nok skutt 10 000 smell uten ett feilpekk. Endte opp med en winchester sxp defender marine og slet meg gjennom en sesong med denne med tompatroner fast i kammer, trøbbel med lading, den kom ferdig rustet (rustfri utførelse) osv osv..  denne sesongen er hatsan tilbake, tung, stygg og gammel men den funker, uansett...

Share this post


Link to post
Share on other sites

He he, kikket på den da jeg var inne på produsent sider. Ser jo ut til å være solid laget da. Men det vil vises ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg har ei "tyrkerhagle", ei gammal Weatherby pumpehagle som eg kjøpte brukt for nesten ingenting. Den har ikkje vore brukt så mykje at eg kan seie noko om haldbarheit, men den har fungert problemfritt så langt. Kor mange skot den har gått før mi tid aner eg ikkje. Byggekvalitet er også betydeleg betre enn dei Baikalhaglene eg såg på i butikken. Med min svært begrensa bruk vil eg tippe at denne hagla kjem til å overleve meg med god margin.

 

No har eg eit 100% pragmatisk forhold til hagler, så at hagla er omtrent like smekker som ein breiflabb gjer meg ingenting. Men er du typen som utvikler eit forhold til hagla di er ikkje denne for deg. Vil tru det gjeld dei fleste billighagler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var i samme situasjon da jeg så etter ny hagle, og beretta var akkurat over budsjettet. I stedet for en 10k tyrker kjøpte jeg en brukt SKB 500 for 1500kr. Tror denne holder mange tusen skudd, da snakker vi rimelig hagle pr skudd👍

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaja, gjerrig som jeg er endte jeg opp med en "tyrker". Skal bli spennende å se om det er så dårlig som folk vil ha det til å være.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 timer siden, Mas-36 skrev:

En Kirici K15 White.

Artig med karer som går egne veier, altså. Lykke til med børsa!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutter siden, BC.Airn skrev:

Artig med karer som går egne veier, altså. Lykke til med børsa!

Takker for det! Så får vi se da om det bare er dritten og jeg må investere i en Sauer, Berreta, Browning eller annen good shit om et år. Eller om denne "tyrkern" holder ei stund ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Gillen skrev:

Da bør du gi den litt juling både på banen og ute i bushen !

Mine våpen brukes, ikke mishandles ;) Mest på banen, men blir nok litt tid i skogen også i høst :D Bare leirduebanen åpner igjen nå så.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...