Jump to content
fiav

Noen med erfaring med klær fra Ravnø?

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med klær fra dette merket? Ser de reklamerer for at de leverer til Statens Naturoppsyn, men har ikke funnet noen uavhengig test eller noen som deler erfaringer med disse klærne..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du er i Trøndelag er det mulig å se og prøve på Ekne (Markhusan) eventuelt på jakt-messa på Asphaugen nord for Steinkjer 31.august

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nei, er selv på jakt etter noen som har testet klær fra dem. Her burde et eller flere av alle jaktmagasin kjenne si besøkstid ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synes det er helt tullete at de er så trege med å teste både Ravnø og Vrtbr, tom Kvinnherad. Av alle ting burde de fokusere på sånt og sekker og ikke bare drive meningsløse tester av de samme riflene og kikkertene om og om igjen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Jibrag skrev:

jakt-messa på Asphaugen nord for Steinkjer 31.august

 

Har du mere info om denne messen?

Finner ikke noe på google...

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 timer siden, Jegerbombom skrev:

 

Har du mere info om denne messen?

 

Det kommer vel etterhvert, vet bare at jeg skal dit og dra fram mine beste "people-skills", og sett ei grov deltagerliste. Som var rimelig lang. Ta det som en teaser. :mrgreen:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter en diskusjon om Ravnø på ei FB-side, hvor blant annet noen av oss oldtimere kunne referere meget positive erfaringer med fjellklær i bomullsstoffet Ventile fra  en bedrift på Sunnmøre som hette Flø Fjellsøm, ble jeg på nytt interessert i produktene fra Ravnø.
De benytter samme stoffet som Flø Fjellsøm i sin tid brukte, det engelske Ventile.
Det endte opp med kjøp av jakken Sabotør i Shadow kamomønster.

https://ravno.no/butikk/ravno-l-24-ventile-sabotor/

Har ikke hatt anledning til noe utstrakt testing så langt, men jakken er lett, god passform, "puster" meget bra, støyer svært lite og har fine detaljer.
Stor romslig hette med stramming i nakken og god plass for elektronisk hørselvern under
Dette tror jeg kan bli bra, og det skal bli godt å la Goretex jakkene hvile de dagene det er oppholdsvær / kun lett regnvær og heller kle seg i jakken fra Ravnø.
Nå er storviltjakta snart over, men ser for meg at den vil bli flittig brukt som tur og fritidsjakke i løpet av vinteren.
Dette ble min julegave til meg selv i år :)

 

Edited by seawolf
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har også kikka på Ravnø sine klær men ettersom dei koster ein arm og ein fot så er uhilda tilbakemeldinger viktig, noko SNO sitt innkjøp neppe er...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fikk tak i dressen før jul, og selv om jeg ikke har prøvd den mye enda må jeg si at passformen er noe av det bedre jeg har prøvd, og detaljene virker gjennomprøvd og ordentlig. Dette er derfor en dress jeg har store forventninger til å ta i bruk for fullt. 

 

Virket litt stor i størrelsen. Jeg har brukt XL i mye annet, her ble L perfekt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hold oss oppdatert @Jakrokann når du har fått testa dei skikkelig. 

Jegerpodden har vel snart gått tom for intervjuobjekter frå Statskog/sno/Evenstad familien så deira tilbakemeldinger veg ikkje veldig tungt hos meg akkurat😂😂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oppsummert kjøper du Ravnø Dynatech Pro Altitude primært for effektiv kamuflasje for fjelljakt. Godt snitt trekker opp, mens glidelåser på buksa gjerne skulle vært av samme kvalitet som jakka. Prisen er stiv. 

 

Jeg har nå gjort meg noen erfaringer med denne dressen i membran med lupus kamuflasje (skal visstnok etterligne ulvens kamuflasje). For å starte med kamuflasjen er dette noe av det beste, og viktigste med denne dressen. Til reinsjakta vil jeg si at lupus treffer midt i blinken. På Ravnøs nettsider finnes det bilder som viser kamoen i bruk, og det er vanskelig for mine jaktkamerater å se meg, selv på kort avstand. Siluetten brytes effektivt, og lupus er også fin til vinterjakt. 

 

Jeg liker snittet godt. Jeg er høy og slank, og føler klærne passer meg bra uten å føles posete. Hetta er solid med flerveis stramming og har vist seg solid i vinterfjellet.  Det er det ingen problemer å få ekstra klær under. Størrelsene virker store, jeg måtte ned en størrelse i forhold til hva jeg bruker til vanlig. 

 

Dressen er i membran, og under aktivitet blir jeg like klam og våt som i andre membranklær. Ikke noe spesielt der altså. Men gode glidelåser under armene og langs beina gjør det mulig å holde seg temmelig tørr under høy aktivitet. Dressen har holdt meg tørr utenfra enn så lenge, men de skikkelige regnskurene har vi vært spart for, så erfaringsgrunnlaget for denne påstanden er tynt. 

 

Jakken har to lommer på brystet hvorav begge har gjennomføring for radioantenne, mens en har gjennomføring for øremusling. Jeg skulle gjerne sett at jakken i tillegg hadde feste for langpisk oppe mot kragebeinet. Jakken har videre to gode lommer ovenfor hofta, og alle lommene går godt overens med sekk og pulksele. Jakken har solide YKK glidelåser, og disse virker såpass solide at jeg ikke har savnet stormklaff. 

 

Buksa har forsterkning med cordura ved anklene og i baken. Den har elastisk stramming med strikk i livet, i tillegg til doble belteholdere. På buksa har Ravnø valgt en annen type glidelåser som ikke virker like solide som på jakka. Spesielt glidelåsen langs beina skulle jeg følt meg tryggere på med samme glidelåstype som jakka. 

 

Komplett dress havner på 11500,-. Jeg synes dette er dyrt nok. Ravnø reklamerer med 10 års garanti. Kan bestilles hos ravnø.no, foruten Lyngdal Jakt og Friluft, Markhusan og Landrø. 

 

Edited by Jakrokann
Skrivefeil
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg har prata litt med Ravnø på fb, og dei planlegg no eitt undertøy system som enno ikkje er ferdig utvikla. Det er mykje som skjer i dette firmaet og eg synest ambisjonane er lovande og ikkje minst spennande.


Mogleg Ravnø blir Noregs svar på Kuiu og Sitka i framsida

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må også få trekke frem ventile buksene som ble lansert nå for et par uker siden. Fikk tak i ei, og den er utrolig lett og behagelig på kroppen. Gode lommer på samme vis som skalldressen, forsterkning med schoeller i rumpa og godt oppover anklene, og god lufting i sidene. Denne blir en favoritt! 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...