Amble Posted June 11, 2019 Share Posted June 11, 2019 Hei! Har fått fingrene i ferdig smidde og herda knivemner, visstnok smidd av sjølveste Mikkelsen! Meeeen, disse må jo etterbehadles. Noen guruer her inne som kunne hjulpet en grønnskolling med beste fremgangsmåte? Emnenen er nå smidd og skåret grovt til. Må altså formes til og lages egg og settes opp. På forhånd takk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villmarksmannen Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Hei. Ser at du ikke har fått noen svar. Jeg fikk tak i et ferdig herda fjærstål -emne fra Abraham Mikkelsen . Fikk det av min gamle lærer fra ungdomsskolen . (Han kjøpte stål fra Mikkelsen i 70,begynnelsen av 80 tallet). Jeg slipte bladet til på en båndsliper, passet på å kjøle bladet ofte underveis. Deretter pusset jeg bladet blankt med vannslipepapir. Ble ganske fornøyd med det. Skulle lagt ut et bilde , men vet ikke hvordan man gjør det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amble Posted April 29, 2020 Author Share Posted April 29, 2020 Hei igjen! Hvordan gjorde du med tanke på anløping? Emnene ligger pent pakket inn i en koffert på bua, i påvente av verdige prosjekter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villmarksmannen Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Hei. Fjærstålet jeg fikk var herdet og anløpet. Men metallurgen her på kammeret kan nok gi deg gode råd her. Tror du kan anløpe i stekeovnen på kjøkkenet . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amble Posted May 3, 2020 Author Share Posted May 3, 2020 Emnene skal få ligge der å kose seg til ambolten og essa er ferdige er litt i tenkeboksen ang. design. Har 4 emner, så er litt å leke med lage noe som kan gå i arv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villmarksmannen Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.