Jump to content

Settedybde kuler


bekkmørkt

Recommended Posts

Hei har et spørsmål som jeg lurer på... driver å lader 38 special, i ladeboka mi står det oppgitt inch. F.eks på en ladning for FMJ 158gr står det oppgitt COAL f.eks på 1.436... når jeg kulene så varierer det mello. 1.442-1.430 er dette innenfor eller ???

Edited by Ei tohi varjata
Fjernet særskrivingsfeil - Ei tohi varjata, moderator
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Wakdar skrev:

Ja det er innafor. Hvilke kuler bruker du? Kan være noen kuler ikke er like lange eller ikke helt flate på toppen. 
Har dette "problemet" med Frontier flat point 158gr kuler att de ikke er helt jevne på toppen. 

Hei dette er med sellier RN mantlet 158gr. men hvor mye kan man akseptere i avvik. ser jo at viht. bruker f.eks sette 36.5mm oal. hvor stort avvik er da akseptabelt i en 38sps. ? 

 

Link to comment
Share on other sites

COL settes som regel forskjellig av kruttprodusenter. Lovex f.eks setter COL til 38.6mm i 38spl med FMJ kule. Shooters world som er distributør i USA setter COL til 1.455" (36.96mm) men med mindre kruttmengde, hastighet og trykk. 
Om lengden av kula som sitter nede i hylsa er forskjellig i likhet med forskjellen du får på COL, så vil du få en liten trykk/hastighetsforskjell. Men det får du uansett. Så chronografer ladningen din å se hva du får og eventuellt lag deg en ladestige å se hva som går best i ditt våpen. Alle våpen er ikke like. 

Link to comment
Share on other sites

Om du lader for å få svake ladninger (hvorfor skulle du ellers lade selv, i .38spl så er det litt å spare på hjemmelading) så har litt variasjon i lengde ikke noen farlige konsekvenser, men om du lader f.eks 9mm til major nivå så skal du være OBS (det sies at svake ladninger kan føre til farlig eksplosjon, men aldri sett eller hørt om dette i pistol/revolver ammo). Om du bruker Dillon square deal presse (gjelder trolig andre progresive presser også), assortert merke hylser, så vil COL være forskjellig fra patron til patron i 9 mm som jeg har mye erfaring med, det kan lett variere 0,2mm fra patron til patron. Årsaken er at hylseplata må ha litt slark for å kunne rotere, om en hylse er tung å helpresse så beveger hylseplata seg ned i hjørnet ved helpressedia. Samme om godstykkelsen er tykk i hylsa så kan krutt/ekspander dia presse ned hylseplata i det hjørnet, og samme gjelder krympedia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...