Jump to content
keenhunter

Viltkamera - ny oversikt

Recommended Posts

Finnes det en viltkamera-"autoritet" her som kan orientere litt om jungelen? Det virker å finnes titalls ulike kameraer omkring, noen er gamle, noen nye, mange ligner såpass på hverandre at det nok er samme innmat og markedsføres under ulike navn. Det hadde jo vært nyttig for mange å ha en oppdatert viltkamera-tråd både på kamera og abonnement.

 

Her er så langt jeg har kommet, tar gjerne innspill:

 

KAMERAER (4g, alle med appstyring):

*ScoutGuard MG984MMS koster 3000 kr hos Jaktdepotet (2500 om man kjøper tre, send meg melding om vi skal "samkjøpe") - antar at dette er bra saker? Black IR.

*Brecom CM 4000 4G koster 3000 kr hos XXL. Mobilapp

*SpyPoint LINK-MICRO 4G koster 2000 kr hos jaktfall.no, IKKE Black LED, dette er en annen løsning der man får med sim-kort med abonnement og 100 gratis bilder i måneden gratis (40 kr/mnd for 250 bilder) - dette virker da ganske gunstig? Men kameraet er sikkert ikke av de beste, de selger kameraer av samme merke både til dobbel og trippe pris?

 

I 2019 burde det kanskje være 4g samt appstyring eller veldig enkel SMS-styring? For min del har jeg kamera mer enn en time unna så fint å kunne endre innstillinger hjemmefra.

 

KAMERAER (2/3g)

*ScoutGuard SG 880 MMS koster 2000 kr hos Jaktdepotet, Black LED, dette er norges mest solgte sier de så da går man vel ikke feil? Ved bruk av MMS regner jeg med at bortfall av 3G-nett ikke har noen betydning? Kan styres via SMS står det

*Hunter Premium Trail Camera, 2000 kr hos XXL, Black LED, eneste plug-and-play kamera i Dagbladets viltkameratest

*Norhunt WR, 1790 kr hos Viltkamerabutikken. Black LED(?). Jeg har et slikt, man må være over middels dataintr for å sette opp. Så ut til å skremme rev, den kom ikke frem til åtet. Virker noen ganger ikke, trolig noe med batterikontakt eller lignende. Kikker altså etter et annet kamera #2 og det sier vel sitt.

 

KAMERAER (kun minnekort, ikke MMS)

Stealth Cam P12, 800 kr hos XXL - brukte dette for noen år siden og fikk i hvert fall bilder av elg. Dato/tid markering på bildene får jeg ikke til å gi mening.

 

 

BATTERIER

Det blir anbefalt å bruke lithium-batterier siden de kan levere mer strøm.

Det går jo en del batterier - gir det mening å bruke oppladbare batterier? 8xAA lithium koster jo 200 kr.

 

MOBILABONNEMENT

For åtet jeg har i hagen har gikk jeg for kontantkort fra Onecall til 100 kr eller deromkring, tror det koster 1 kr per MMS.

Det virker som hvert kamera må ha unikt telefonnummer, og at man derfor ikke kan bestille ekstra data-sim til eksisterende abonnement.

 

DO's and DON'Ts

Ikke rett kamera mot øst eller vest pga lav sol morgen/kveld som kan ødelegge bilder eller trigge ekstra bilder.

Da jeg begynte å få kråkebilder hvert minutt fra åtet deaktiverte jeg abonnementet i OneCalls nettløsning - da gikk kameraet tomt, prøvde sikkert å sende i uendelighet.

 

Man må vel ha black light på kameraet for at det ikke skal forstyrre rev etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sk test av slike i siste utgave av Jakt. Begrenset utvalg ift hva som tilbys på markedet da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk, kikket litt på den testen, denn gikk bare på bildekvalitet og ellers virket kameraene random utvalgt. Er ute etter helheten. Har bestilt et slikt LINK kamera så får vi se - hvis det noen gang kommer da, bestilte for en uke siden og ikke sendt fra Jaktfall enda. 

 

Litt overrasket over at jeg ikke fant flere erfaringer rundt her, kanskje ikke flink nok til å søke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Styr unna denne. Spiser batterier.

 

https://viltkamerabutikken.no/produkt/norhunt/viltkamera-norhunt-bestguarder-12mp-pir#produkt_anmeldelser_form|product-tabs3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noen som har testet FTP-overføring av bilder? 

 

Istedet for å få de på mail ett og ett, kan det synes som om enkelte nyere kameraer kan overføre bildene til en ftp-server. Finnes flere gratisløsninger med app. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøpte ett viltkamera i fjor, M984G-30M av det fine merket "Boly".

Det har ligget å modnet i kassa si helt til i dag..

Men nå er det noe som skremmer opp dyrene mine, og jeg vil se hva det er.

Så jeg dro ut for å skaffe kontantkort og et SD-kort, og da skulle det være en konfigurasjonsseanse på tiden det tar å få i seg en liten matbit.

Men, nei, det gikk da noen timer.

Først så må pinkoden på SIM-deaktiveres. Ikke førrpinna om det går an på min Samsung A50. Før i verden (før telefonene ble så smarte at de ble vanskelige) kunne man deaktivere (og endre) pin med å taste #* og tall besvergelser.

Jeg klarte ikke å Google fram riktig besvergelse.

Om noen har disse kombinasjonene, vennligst poste hær!

Det skal være noe slikt som *04*pinkode* osv.

 

Etter mye graving i skuffer og skap fant jeg en gammel SonyEricsson.

Etter litt knoting for å få strøm på den fikk jeg slått av pinkoden.

 

Om man virkelig vil sette tålmodigheten på prøve kan man sette APN, URL og IPadresse med piltaster i menyen på kameraet.

Jeg klarte ikke den testen.

 

Bruksanvisningen nevner noe om konfigurasjonsprogrammvare, men jeg har ikke Windows. Men ved en nærmere titt så skulle det finnes en app også.

 

Appen sender en haug med #kode#kode som SMS til kameraet.

Ganske primitiv app i grunnen. I oppsettet var det også en plakat med noe jeg tror er Kinesiske tegn. Hva den undermenyen gjør vet jeg ikke.

Men den hadde ferdig oppsett for Telenor, og etter noen forsøk så virker det!

:-D ...i stua hjemme så langt.

Appen sender feks #T# til kameraet for at det skal tå ett øyeblikksbilde.

 

Kameraet virker såsomså i plastkvalitet. Ikke skjønner jeg hva jeg skal bruke festeskruen som fulgte med til, den passer ikke på kameraet på noe vis.

Bruksanvisningen sier max. 32 GB SDkort. Jeg satte inn et Sandisk microSDHC kort med medfølgende adapter.

 

Så langt har kameraet ikke imponert.

Nå drar jeg ut for å sette det opp i håp om å få se hva som foregår oppe i skogbåndet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På ‎05‎.‎06‎.‎2019 den 12.17, keenhunter skrev:

Har bestilt et slikt LINK kamera så får vi se

 

Har du fått noko erfaring med det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finnes det noen viltkameraer som oppleves som noenlunde moderne? Alle jeg har vært borti har form og funksjon som man skulle trodd de var laget på 80tallet. Samme med programvaren.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, slemmo skrev:

Finnes det noen viltkameraer som oppleves som noenlunde moderne? Alle jeg har vært borti har form og funksjon som man skulle trodd de var laget på 80tallet. Samme med programvaren.

 

Satte opp 3 stk Brecom CM4000 her om dagen, det var i allefall en hyggelig overraskelse. Så litt futuristisk ut med brede, lange antenner, og oppsettet var ikke mer avansert enn å få slått av pinkode på simkortet, smette i simkort og minnekort og taste inn telefonnumrene på menyen. Og sette i batterier. Resten ordna kameraet selv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøpte selv et Brecom Cm4000. Har tidlige hadd et ScoutGuard 880. Å brecom leverer stort når det kommer til brukervennlighet! Utrolig lett og sette opp. Har selv et tvillingsim fra onecall. ( alle sim har eget nr uansett) er oppsettet på telefonen som bestemmer hvilket nr som blir prioritert når det brukes i telefon.) så er bare å kjøre på med tvillingsim:) kameraet har nå stått ute i 2-3 mnd(sommer) å har dalt 1 strek på batteriindikator. Bruker first price batteri😅

kan kanskje vær lurt å sette inn litihum til vinteren. Kan anbefale Brecom CM 4000 til den som måtte lure. Ps sender bedre bilder på mail en MMS;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutter siden, Robin88 skrev:

kameraet har nå stått ute i 2-3 mnd(sommer) å har dalt 1 strek på batteriindikator. Bruker first price batteri😅

 

 

Er dette med SMS-control funksjonen påslått? 

 

Har du testet FTP-sending med dette kameraet? Høres fiffig ut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kjøpte inn både Spycam LINK-Micro og Scoutguard/Bolyguard 4G og har fått noe erfaring med dem men det tar tid å konkludere.

 

Først til spørsmålet om enkelt oppsett - da er nok i utgangspunktet Spycam det man skal ha. Ingen SIM-kort en gang, bare scanne IMEI-koden på kamera i appen for å linke dem, og registrere seg. Litt plundrete å finne linken for tilgang fra PC el lign så man få se bildene man ønsker i større utgave men man kan jo bare spørre her. Det eneste som tok litt tid var å gjøre første endring av innstillinger på kamera fra appen siden den er avhengig av at kamera går online først. Man setter opp når første overføring skal være, da virket det for meg som det ble valgt klokkeslett dagen etter. Så til å begynne med ville jeg valgt ofte overføring, så får man også mulighet til å endre innstillingene ofte.

 

Prismodellen virker helt grei også, 100 bilder i mnd gratis (ubegrenset første mnd). 4 dollar for 250/mnd. Jeg fikk hundre bilder om dagen i starten fordi jeg hadde satt kamera ved ormegress etc som beveget seg mye i vinden, kan nok ikke skyldes på kameraet.

 

Etter 1-2 mnd er det fortsatt 85% batteri på kameraet, det skyldes nok at det ikke er online hele tiden og etter hvert lever man fint med det. Men kan ikke sende "ta bilde nå" kommando til kameraet som man kanskje kunne ønske mår man henger det opp et nytt sted.

 

Begge kameraene virker å ha treg trigger. Scoutguard-kameraet plassert ca 3m fra en sti fikk med hælen på det/de som gikk forbi om jeg var heldig. Nå har jeg byttet det med link-Micro kameraet og det har til gode å ta noen bilder der i det hele tatt. Pussig at dyrene plutselig skulle slutte å gå den stien akkurat samtidig som jeg byttet det ut (ja sauene også). Posisjonen nå er litt annerledes enn med SG'en, satte det med litt mer vinkel mot stien så det skulle få mer tid til å reagere før ting kom ut av bildet.

 

Ser at NINA bruker kameraer i 10.000 kroners klassen så man kan kanskje ikke forvente all verdens av disse til 2/3000 - selv om jeg mener de for det meste skal gjøre nytten. Litt irriterende at det er ting som slipper unna bildene da.

 

Eksponeringen blir ofte ikke så bra på noen av dem - har ikke godt nok sammenligningsgrunnlag enda siden de ikke har stått på samme plass.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bruker OneCall kontantkort i SG'ene. Innstillingene som er satt som standard mener jeg at ikke virket (man kan velge Norge/OneCall) men noen jeg fant på nett virket greit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 16.8.2019 den 19.55, Jibrag skrev:

 

Er dette med SMS-control funksjonen påslått? 

 

Har du testet FTP-sending med dette kameraet? Høres fiffig ut. 

Hei! Har ikke satt på SMS kontroll. Man kan velge at kameraet skal sende et bilde f.eks kl 20.00 vær dag. Bare for å få bekreftet at det virker liksom. Jeg bor ikke lagt fra der kameraet står så har ikke brukt denne funksjonen selv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 16.8.2019 den 20.51, beaker skrev:

Er det vindømfintleg?  Det kameraet eg har fyller opp kortet med vaiande tre og strå.

 

Har fått noen bilder som ikke er dyr på, men da er det ofte ganske sterk vind. Står ikke så langt fra sjø. Så er litt vindfullt der. Scout guarden er kanskje hakket mer ømfintlig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spypoint sitt innebygde abonnement høyrest jo forlokkande ut.  Det er sånn at det overfører dei første 100 bileta i månaden til denne kontoen din, så må du hente kortet for å få resten?  Så ser eg at 'Dark'-versjonen reklamerar med 'usynlige lysdioder', har dei andre vanleg blitz?

 

(Så må eg jo vente til selgaren kjem med nytt tilbud på dei, då.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godt poeng med blitsen, høres kanskje ikke så bra ut.

 

Utrolig irriterende med tomme bilder på SG'ene uten vind, man "vet" jo at det har gått noe forbi der som den var for treg for. Har aldri fått bilde før dyret har passert halvparten av bredden selv om de åpenbart går sakte..

Share this post


Link to post
Share on other sites

SG/Bolyguard 4G'en har jeg hatt på å ta 3 bilder hver gang. Det viser seg at den da bare laster opp det siste bildet - og det siste er oftest det med minst sannsynlighet for å få "fangst" spesielt ved sti. Når jeg byttet minnekort og kikket på bildene oppdaget jeg at det var mange flere relevante bilder enn jeg trodde - det var sikkert dyr på mer enn halvparten av "tombildene" jeg hadde fått før.

 

Spypoint-kameraet har jeg ikke fått til å fungere bra ved sti enda, tar nesten ingen bilder. Tok alt for mange bilder av løv i bevegelse etc der jeg hadde det før.. Får hente minnekort derfra og se hvordan det ser ut også.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Kjøpte ein Spypoint.  No kom eg meg naturleg nok ikkje til jaktterrenget i påskla for å sette opp kameraet slik som planlagt, men no i ettertid har det i det minste blitt ein hyttetur for å få testa det.

Eg trur termometeret målar litt for lavt, og det er ikkje så mørkt som det ser ut som. 

 

Haren hadde fast kveldsrute forbi heilt til den vart filma, etter det viste den seg ikkje framfor kamera igjen, men det ser ikkje ut som om den var skremt.

 

Det er ikkje direkte blits, men det er synleg at det lyser raudt, sjølv med mine auge.

 

Eg har satt det opp til bilete først, så video.  Det var eit par tilfeller med ei skjor på biletet og ingenting på filmen, så det er nok ein forsinkelse der.   

 

Kameraet står her med nattmodus 'boost'.  Alternativet er 'Optimal', men eg klarde ikkje å fange noko på film med den instillinga.

 

 

 

 

 

hare2.JPG

hare1.JPG

rev.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...