Jump to content

Recommended Posts

2 minutter siden, Chiefen.v-2 skrev:

Vår forrige Cheasepeak jaktet skogsfugl, en slags mix av støtende og stående. Jobbet nært meg og hadde en kort "stand"/markering før han reiste fuglen. 

Du må nesten bare prøve og se.

Takk for svar :)

Trente du noe bevisst med tanke på dette med hunden, eller var det bare tilfeldig at du fant ut at dette fungerte?

 

Vi har ikke hunden enda, men står på valpeliste. Skogsfugljakt er selvfølgelig ikke hovedgrunnen til at vi velger denne rasen (da hadde vi gått for en annen), men hadde vært gøy om den hadde gjort nytte for seg på disse jaktturene :)

Har ingen erfaring med skogsfugljakt med hund fra før, kun gått for meg selv på støkkjakt.

 

Tenkte i utgangspunktet at den bare kunne gå bak meg under jakta, og så apportere skutt/skadet fugl. Men hvis den også kan egne seg til å markere og reise fugl hadde jo det vært helt topp!

Link to comment
Share on other sites

Nei, oppdaget det tilfeldig at han faktisk letet etter fugl når vi gikk i skog og kratt. Litt srbeide/trening for å holde han innen rimelig haglehold måtte til. Og fullt fokus, ting skjedde fort når han fant fugl!

Å apportere skutt fugl vil ikke være noe problem, det ligger så dypt i genene at du bil oppleve fra dag en at valpen henter og bærer!  Husk å være kjempeglad for alt den kommer med, enten det er en brukt underbukse eller fruens nye sko til prisen av en ok bruktbil😁

Alle retrieverne er rimelig universale og arbeidsglede hunder.

 

Obs at det er endel oppdrettere av toller som kun driver pelsstell og utstilling. Alltid, uansett rase, å spørre om jakt, jaktprøve og referanser til tidligere valpekjøpere.

Link to comment
Share on other sites

Så bra! Da blir det bare å jobbe på med kontakt og apport, og håpe på det beste :) I dette tilfellet er mor sertifisert ettersøkshund og brukes også på andejakt. Far er utstillingshund.

 

Et litt annet teoretisk spørsmål: Kjøper man jaktkort for jakt MED hund, hvis man har med en bandhund som kun brukes til apport/ettersøk og ikke til å finne viltet slik som stående/skjellende fuglehunder? 🤔

Edited by kruttrøyk
Tillegg
Link to comment
Share on other sites

Den som svinser rundt her i huset er ikke interessert i skogsfugl i det hele tatt, men det som dufter desidert best for denne bikkja er bever og rådyr. Har iikke brukt den på rådyr og beverjakt enda, men det kommer til å skje. Nesa er fenomenal på denne bikkjerasen og den er kvikk i knollen, for å si det slik

 

Toller er ikke bikkja å velge om man er på utkikk etter ei kosebikkje og liker å sitte i godstolen for det meste.

Tvert imot. Denne hunderasen krever mye lufteturer for at både bikkja og eier skal få nok nattesøvn. Denne bikkjerasen er alltid på hugget, så om det ikke blir nok lufting blir den etter hvert umulig å bo ilag med, så den krever en fast hånd.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...