Jump to content

GRS BIFROST til Sauer STR 200


Mix

Recommended Posts

4 minutter siden, hewi skrev:

 

Ser den, men var ment mer humoristisk, enn fornærmende. Uansett ikke noe verre enn hva mange av de gamle ringrevene her inne får seg til å svare til mange som lurer på noe. En av årsakene til at jeg er her sjeldnere og sjeldnere. 

Sett litt av hvert, men det blir jo til syvende og sist avgjørende hvordan man som leser, tolker det som blir skrevet også, men det fritar selvfølgelig ikke forfatter fra å tenke seg om hvordan ting kan oppfattes, inkludert meg selv. Voksenopplæringa kan du droppe, jeg er smertelig klar over problemet. 

Hvis vi skal drive og gå igjennom oppførselen vår, så er jeg enig med hewi i at jeg må tåle såpass. Ingen av kommentarene er verre enn at jeg trakk på smilebåndet når jeg leste dem. Men de er kanskje ikke for alle. 

 

K

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er nå få som gidder å ta seg nær av litt «sparking« på et nettforum. Poenget mitt var nå heller at meninger forsvinner fort i usaklige kommentarer og leser sitter igjen med en følelse av at her har noen ramlet av lasset.

Humor og sleivspark er helt OK, men man må få det frem på en måte slik at det oppfattes som nettopp det😉

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har bare prøvd den en kjapp tur på banen og jeg liker stokken jeg. Nå er jeg bare vant til orignalkolben og langt fra noen presisjonstest. Husket ikke helt hvor mye jeg skulle skru opp fra 15m så skjøt først 5 skudd, skrudde ned noen knepp og skjøt 15 skudd (22 eley sport 100m) med reim og diopter. Har ikke testet noe videre men stiv synes jeg den er, men innfestning er håpløs ja 

3CAD3B87-53B4-4315-8047-A4D8CA44BE92.png

96ABAE65-38CC-445F-9678-1255286F482F.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd diverse GRS-stokker når jeg har snublet over muligheten. Denne er den eneste som passer min fysikk, og den eneste jeg klarer å holde i uten å riste på hodet. Hva plasten tåler har jeg ingen formening om, og jeg har aldri eid en 200 (man skyter da Krag) så jeg skjønner ikke hva dere mener med innfesting. Men jeg er 180 høy, med normalt lange armer og passelig små og søte hender. Og trestokkene fra GRS virker for meg som om de er laget av noen som har fått en vag beskrivelse av et menneskes anatomi. Men denne har jeg faktisk vurdert sjøl. 

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, Olesøn skrev:

jeg har aldri eid en 200 (man skyter da Krag) så jeg skjønner ikke hva dere mener med innfesting. 

 

Er beskrevet lengre bak i tråden, jeg mente den overgangen grs har laget som festes i bakre skruefeste på kassen.

 

Jeg har relativt korte fingre og skulle jeg skutt mye med den stokken skulle jeg ha flyttet avtrekket lengre bak i avtrekshuset, avstanden grep til avtrekk er større enn på originalstokken. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er jo en av de som har kjøpt denne leken i bøtteplast 😉

Jeg har dessverre ikke rukket å teste den noe særlig ennå. Jeg kan komme tilbake til erfaringer når jeg har gjort det, selv om jeg må tilkjennegi at jeg ikke har forutsetninger for å vurdere som en toppklasseskytter. Jeg vet heller ikke hvordan jeg skal kunne mene noe om evt behov for bedding.

Når det gjelder tonen i tråden for øvrig og de meningene som fremkommer, så har jeg stor respekt for f.eks. M67 sine meninger, de er som regel solid begrunnet og følger en nådeløs logikk, selv om språket kan være fargerikt (kreftsvulst, plastleke, bøtteplast). Den som leser dette og har stilt seg lagelig til for hogg ved å kjøpe et muligens middelmådig produkt kan jo nesten begynne å lure på egne mentale evner... spesielt når man også har kjøpt en Optika, ref annen tråd 🤭

 

Men så er det kanskje også slik at M67 og flere andre her inne har et langt høyere forbruk, og dermed også høyere budsjett for, og høyere krav til perfeksjon til, skyterelatert utstyr og forbruksmateriell. For andre som ønsker å skyte med litt lavere målsetting og budsjett så kan det være godt nok med noe som ikke treffer kravene til de mest aktive. Og så kan det hende man går på en blemme med noe, potensielt med dette skjeftet, men det må tiden få vise. Mitt alternativ til Bifrost er originalskjeftet, og det får jeg ikke til å funke godt med kikkert, eller noe vesentlig dyrere. Og da skal jeg kanskje heller prioritere de ofte nevnte x tusen skuddene for å trene mer i stedet?

 

Uansett er jeg takknemlig for den innsikten kunnskapen som deles av dere, det er nyttig og til tider ganske underholdende 🙂 
 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

10 minutter siden, 78759 skrev:

  -  -  så har jeg stor respekt for f.eks. M67 sine meninger, de er som regel solid begrunnet og følger en nådeløs logikk, selv om språket kan være fargerikt (kreftsvulst, plastleke, bøtteplast).

 

Jeg tror det var jeg som introduserte begrepet "plastbøtte-skjefte" her inne. Det omhandlet et "Butler Creek"-skjefte til Mauser 98, kjøpt fra Jaktdepotet (eller var det fra Jakt & Friluft?). Ikke all verdens til presisjonsskyting, men min gamle Erma-produserte M/98 i 9,3x62 trives godt i det, og er det våpenet jeg vil velge, hvis jeg skal ut i isbjørn-land, eller andre steder der det er dyr som mener en så mager fyr som meg egner seg som middag.

Link to comment
Share on other sites

"Bøtteplast" blir uansett feil på denne stokken, den er forsterket med opptil 65% glassfiber.

Så jeg tviler ikke på at den er sterk nok. Fallet er ikke større enn på orginalstokken så den kritikken utgår for min del. Grepet passer mine langfingra loffer så det bekymrer meg heller ikke,, men jeg forstår problemet for dem med mindre hender.

Det adapteret for bakre festeskrue bekymrer mer, har tatt det opp med børsis, avventer svar før jeg eventuellt bestiller eller går for noe annet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv en Berserk på min Remington 700. Om jeg liker den eller ikke er i grunn ikke så interessant i forhold til det jeg lurer på... Til dere som er de største kritikerne mot Bifrost, gjelder det spesielt til 200 STR eller generelt til alle inlets og føler/mener dere det samme om Berserk-stokken? Det vil gi meg en kraftig pekepinn på hva jeg kan forvente av Bifrosten da jeg allerede har dannet meg en mening om Berserken🙄

Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, Olesøn skrev:

Det er et eller annet veldig riktig med 200 med diopter og den stokken. Klarer ikke helt forklare det, men får følelsen av at noen fant opp glassfiberen før kikkerten. Litt steampunkaktig. 

Fikk luftet den i går igjen og kan ikke merke noen degradering av presisjon kontra orignalstokken. Blir vel å montere et sikte når jeg etterhvert får somlet til å skifte løp i denne kassa. Denne lotten av eley sport er gull, lite høydespredning selv på 100m og til 75 øre er det rimelig morro. 

8A8374D2-A849-4511-BCE5-F5854F6C977D.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, jkb skrev:

Fikk luftet den i går igjen og kan ikke merke noen degradering av presisjon kontra orignalstokken

Med .22 settet tror jeg ikke innfestingen ved bakre skrue er av betydning. Eventuelle svakheter og asymmetrisk tiltrekking avslører seg nok ikke før du setter inn fullkaliberløp.

Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Per-S skrev:

Med .22 settet tror jeg ikke innfestingen ved bakre skrue er av betydning. Eventuelle svakheter og asymmetrisk tiltrekking avslører seg nok ikke før du setter inn fullkaliberløp.

Ja,   dette er ingen vitenskapelig test, det er med reim og diopter med de feilkildene det har og med grovkaliber blir det nok samme type uvitenskapelige test :)

Link to comment
Share on other sites

Med den laminatstokken jeg hadde så hadde jeg topp presisjon med 22LR - jeg testet ikke mak presisjon, men så iallefall ikke problemer. Med 6.5x55 var den litt sånn på grensen til å kunne si at dette var ikke bra, det kunne vært meg, og det kunne vært pipa - men det var jo halvparten så store samlinger med McMillanstokk...

Med hardt ladde 190gr NCC i 308Win spredde den mer enn DFS-tieren sideveis. Og den pipa går på en lapp når den sitter i en annen stokk.

 

K

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

På 8.5.2020 den 12.47, jkb skrev:

Er en integrert skrue, den når man så vidt med en laaang unbrako men å få styrt denne integrerte skruen opp i låskassen har vist seg vanskelig. Ufattelig ubrukbart sammenlignet med original str stokken. 

2F9C952D-BFA8-41C8-8EB7-A2F655DD9D37.jpeg

Spurte tidligere i tråden om det var spor for beddemasse. Overså dette bildet. Kliner man beddemasse inn her + foran, er det vel liten vei kasse, og løp greier å bevege seg, selv med adapter? . Var en lignende løsning på en KKC stokk jeg hadde for Blaser R93. Der var bedding anbefalt, og virket utmerket i flere kaliber fra. 223 til 9,3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har fått snakket med børsis. Bedding skal ikke være nødvendig, selvfølgelig kan de bedde hvis en absolutt ønsker dette, men erfaringer tilsier at det ikke er nødvendig. Presisjon har aldri vært ett problem. Prøv uten bedding først.

Når det gjelder kritikken av adapteret kallte han dette noe sånn som "ett tilfelle av en teoretisk oppkonstruert problemstilling".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, Mix skrev:

"ett tilfelle av en teoretisk oppkonstruert problemstilling".

 

 Mange av de her inne, spesielt av folk som ikke har prøvd noe selv, men "har hørt"....Ikke en gang børsemakere kan overbevise dem :)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, M67 skrev:

Nå fins det børsemakere, og "børsemakere", og begge kategorier kommer igrunnen i alle kunnskapsnivå. Jeg har hørt temmelig mange ideer fra børsemakere som ikke har rot i virkeligheten.

Jeg skal formidle dine synspunkt om Skytterlinken tilbake til dem.

Jeg holder dem for å være seriøse folk.

Link to comment
Share on other sites

På 25.5.2020 den 18.58, Chiefen.v-2 skrev:

Ramler litt av, om en er så overbevist om at produkt X er fine greier at en blir sur noen sier at nææhh-ikke noe særlig, kan enn ikke bare kjøpe da? En har jo forlengst bestemt seg?

@Mix@Chiefen.v-2summerte jo egentlig opp tråden. Noen spurte, noen svarte, noen ble sure for svarene de fikk. Jeg kunne skjønt det om noen hos GRS ble sure slik jeg har rantet. Men når folk spør om en mening, så må en tåle den,  man kan selvsagt være uenig, men prøv nå å "disagree without beiing disagreeable".
 

16 minutter siden, Mix skrev:

Jeg skal formidle dine synspunkt om Skytterlinken tilbake til dem.

Jeg holder dem for å være seriøse folk.

Jeg regner Skytterlinken for å være svært seriøse, men ingen er perfekte. Men fortell dem det du. 

 

For å si det rett ut, hva er dette slags hersketeknikk/ hold kjeft-trussel? 

 

K

Edited by M67
Link to comment
Share on other sites

15 minutter siden, M67 skrev:

Jeg regner Skytterlinken for å være svært seriøse, men ingen er perfekte. Men fortell dem det du. 

 

For å si det rett ut, hva er dette slags hersketeknikk/ hold kjeft-trussel? 

Hersketeknikk !!!

Her insuinerer du at børsis jeg konfererte med er direkte inkompetente uten engang å vite hvem det er snakk om.

På tide å jekke ned egoet sitt en smule kanskje ?

Da du sammenlignet en laminatstokk med en glassfiberforsterket komposittstokk datt din seriøsitet til bunns for min del.

Har du aksjer eller blitt sponset av Vision Design ? Det virker som du har en sykelig holdning til å rakke ned på GRS.

 

Jeg skal bare ha en god stokk jeg. Og ville forvisse meg om at det var bra saker. Noe jeg nå har fått bekreftet. Jeg driter nå i din "teoretisk oppkonstruerte problemstilling" for å si det rett ut.

34 minutter siden, M67 skrev:

men ingen er perfekte.

Nei, men det virker som noen tror de er.

Link to comment
Share on other sites

7 minutter siden, ladebenken skrev:

Kan du ikke bare kjøpe en bifrost? 

Jeg skal ha en ny til STR i Bifrost for bøjakt og plinking, lurte på å ta den fra DFS.

Men bestilling er idag sendt Kurt Eirik. Stoler mer på dem enn mister "next too god" for å si det sånn.

Det forundrer til de grader hvor mye energi enkelte kan legge ned mot ett stokkvalg her inne. Det grenser jo til sykelig. Som sagt jeg skal bare ha en god stokk og søkte erfaringer.

Det er tydelig noen har en eller annen agenda her inne. Så får en selv tenke seg til hvorfor.

Link to comment
Share on other sites

Når man har mye erfaring og kunnskap, så er det fort gjort å bikke over til å virke belærende. Om man samtidig jevnlig snakker ned andres produkter og valg, så blir det fort barnslig…Minner meg litt om da vi var små og krangla i sandkassa om det var de røde eller de blå lastebilene som var sterkest…Noen fikk kutt i panna når uenigheten var på høyden…

 

Om hverogén herinne heller kan ha fokus på å se andres behov, andres erfaringer, andres valg uansett om man sjøl synes det er aldri så ufornuftig. Nå er det noen som flagger egne synspunkt svært hyppig, skjønner ikke hvordan der finnes tid…

 

Vær mer inkluderende og forståelsesfull.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Mix skrev:

Jeg driter nå i din "teoretisk oppkonstruerte problemstilling" for å si det rett ut.

Jeg tror det var jeg som lagde den teoretisk oppkonstruert problemstilling 😉


Lykke til med ny stokk, og håper du blir superfornøyd😇

Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, Bly skrev:

Lykke til med ny stokk, og håper du blir superfornøyd😇

Takk, jeg håper og tror det.

Hvis ikke er det ikke store problemet å bytte. Vi snakker ikke akkurat om storkapital her. 😄

Link to comment
Share on other sites

Hiver meg på her.. Hører det er litt knot å montere gsr stokk pga en skrå skrue bak. Er det «plug and play» ellers? Er det samme utfordring på berserk eller andre stokker fra gsr? 
Nå er heller ikke jeg børsemaker, men snakket med en fra bmwear as i dag. Han mente bifrosten fungerte utmerket til 200 str. Hvis det er et problem at stokken løsner/flytter seg, er det ikke bare da å jevnlig kontrollere at det er riktig moment på skruene? 

Han mente også at den originale stokken var meget bra som den var, gjerne med litt ekstra bedding. Men selvfølgelig smak og behag. Syns str stokken virker bra, men ser ikke nødvendigvis pen ut. Hadde vært penere i mørk farge..syns jeg ;) 

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, Premium2006 skrev:

Har kjøpt alle mine våpen hos han(minus Håndvåpen) og stoler på hans ord.

Du kan nok stole på råd derfra.

Børsemaker, Skytterkonge, Norgermester Felt osv.

Det gir litt mer punch enn svada fra forståsegpåeresomikkeengangharerfaringermedstokken her inne.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Joda den er mottatt. Jeg har ikke skutt med den enda.

Skytterlinken rota det så jævl"#¤ til for meg at jeg orker ikke dra historien her engang.

Jeg ble så frustrert og forbannet og bør nok passe blodtrykket.

Om det var en sommervikar elns. involvert vet jeg ikke, men det ser ut som Kurt heldigvis ordner opp. Han ringte meg igår.

 

Men stokken er meget bra den, jeg er imponert over tilpasningen til låskassen den sitter som støpt.  Adapteret fungerer utmerket, festet det med locktite, det er tilpasset låskassen med en utsparing og vil nok heller bli ett pluss for rekylopptak enn ett problem slik forståsegpåere her

inne påstod uten engang å ha sett eller tatt i stokken. Dette blir noe annet enn 2"x6" planken fra

McMillan. Her har du alle justeringsmuligheter og fallet er ikke større enn på orginal stokken.

Passer grepet deg og du ikke har små hender er dette en nobrainer.

Du må også anskaffe deg en ca.10cm lang umbrakonøkkel for bakre låskasseskrue helst med skrallefeste for momentnøkkel. Lang umbrakonøkkel følger ikke med Bifrost stokken. Det burde fulgt med etter min mening sammen med en monteringsanvisning.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Flott tilbakemelding. Umbrako blir ikke noe problem. Da sitter adapteret fast i låsekassa med locktite? Litt tungvindt hvis man swapper stokk av og til?hvilke moment bruker du på skruene og adapteret? 
 

jeg kjører litt motsatt av de fleste.. bestilte bifrost, picatinny og tofot hos skytterlinken i dag. Har ennå ikke skaffet meg våpen. Venter på papirer fra politiet, men må nok vente noen uker til. Har fått et tilbud på våpen på finn.no. Selger holder av til papirer er ok.

tenkte det var greit å begynne å samle opp utstyret, sånn at alt er klart når våpen er på plass..

Få høre videre etter skyting/testing!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...