mrt89 Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Hei. Som tittelen sier er jeg ute etter og kjøpe meg selv den perfekte julegave. Jeg skal bytte ut mine Victorinox kniver med noe bedre. Jeg ønsker meg kniver av god kvalitet som er gode og bruke. Skal ligge godt i normale "manne hender". Har sett på kniver i prisklassen som Global, Mac osv ligger i. Global synes jeg ikke lå helt optimalt i hendene mine. Hva ville du kjøpt til deg selv, og hvorfor? Håper på noen gode innspill Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigT Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Jeg er veldig glad i knivene til De Buyer. Fikk disse i gave da Hellstrøm hadde sin signatur på disse. Veldig god balanse, størrelse og skarphet. Stålet er enkelt å skjerpe opp, samtidig som det er hardt nok til at kniven ikke flekser. Ønsker du noe japansk, så anbefaler jeg skarpekniver.com. Der finner du noe i alle prisklasser. Obs! Fort gjort å ryke på en smell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon77 Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Har brukt kniver fra Kai Shun (classic) siden 2011. https://www.skarpekniver.com/page/2/?product_cat&s=kai+shun&post_type=product De som blir mest brukt er 9 og 15cm universalkniv, samt 20 og 25cm kokkekniv. Lette, god balanse, og skarpe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErlingElev Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Jeg liker Viktorinoxknivene veldig godt. De er lette å slipe og skjerpe. Den eldste jeg har en 15 år, og i daglig bruk. Favoritten er en 28cm kokkekniv, og jeg har prøvd å få kjøpt den på 32 cm, men den har vi ikke lenger i sortimentet. Jeg har prøvd kniver med hardere egg, både som nye og litt godt brukte. Det kreves kompetanse å sette opp eggen på en kniv med hard egg. Har du den, eller planer om å opparbeide den. Kjør på, jo hardere jo bedre. En fantastisk dyr kniv med dårlig slip er en elendig kniv. Gjennom jobben har jeg tilgang til kniver fra Dick, Frost og Viktorinox til en rimelig penge, men er det noe jeg ville anbefalt en som vil ha skarpere kniver, er det denne: https://www.skalanetshop.no/kniv-slip/slipeutstyr/kniv-stal-dick-rapid.html Den fungerer på alle kniver. Du får nok ikke kjøpt den her, men finnes sikkert en nettbutikk som selger til forbruker. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Kort liste: Europeiske: Victorinox (bruker de mest av alle) Zwilling Japanske: Mac Tojiro (mye for pengene) Masahiro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Hvilke forbedringer er du ute etter ift Victorinox? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 (edited) Jeg hadde tenkt å foreslå nettopp global og mac. Det er er greit steg videre uten at det blir for dyrt. Jeg har selv brukt den samme mac'en i 13 år og den holder veldig godt. Min er en 20 cm kokkekniv. Skaftet på mac'en passer meg bedre enn globals siden jeg har store hender og liker å holde langt frem. Edit: 13 år som Kokk/stuert. Fått mye juling altså. Edited December 19, 2018 by tailgunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Støtter @neon77. Har selv hatt Shun classic siden 2006. Veldig fornøyd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bly Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 (edited) 19 timer siden, mrt89 skrev: Global synes jeg ikke lå helt optimalt i hendene mine. Synd du ikke liker Global for de får du nesten alltid på tilbud hos f.eks Kitche’n. Til halv pris synes jeg Global lager kniver som virkelig er verd pengene, og er du ikke alene om å bruke knivene trenger du ikke gråte så mange vemodige tårer når kona skraper med eggen og ikke ryggen for å tømme skjærefjøla . Eller skrekkscenarioet, vasker knivene i oppvaskmaskinen . Personlig så liker jeg skaftutformingen til Global veldig godt, selv om tradisjonell japansk utforming kanskje er bedre? Jeg liker også at de er lett å holde rene siden de ikke har skittsamlerplasser mellom skaft og blad. Jeg synes at de fleste Globalknivene jeg har, og har prøvd, har en fin balanse. I tillegg lages det så mange typer utforminger fra Global at du finner garantert en eller flere kniver som du liker bladformen på. Skal man ha det skarpeste av de skarpe ville jeg valgt kniv i et rent (lavlegert) karbonstål med de fordeler og ulemper det medfører. Men det passer i hvert fall dårlig i vår husholdning. Da må jeg i så fall gjemme knivene, og kunn bruke de selv . Uansett hva man velger å kjøpe og bruke så anbefaler jeg slipeutstyr, og at man lærer seg å bruke det. Alle kniver blir sløv av bruk, og når tomatskivene blir flate fordi eggen ikke biter i skallet er det virkelig på tide å slipe opp kniven. Edited December 19, 2018 by Bly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrt89 Posted December 19, 2018 Author Share Posted December 19, 2018 var innom kitchen og "prøvde" knivene sammen med samboer. Må si jeg likte Mac, men samboer likte Global. Må si jeg fikk ett bedre inntrykk av Global en tidligere. Kanskje det er en fin kombo som vi begge kan bruke. Og som Bly sier, 50% på de knivene er jo bare helt supert. Trur vi kanskje skal vurdere de. Men skal prøve og få få kjent litt på de knivene som dere nevner. takk for fine innspill Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATS Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 Jeg har også lurt på å kjøpe meg dyre kokkekniver, men vet ikke helt hva jeg skal se etter... Er redd for å bruke masse penger og så finne ut at dette var ikke helt det jeg trengte. Så foreløpig får Victorinox og Ikea knivene duge. Det viktigste er at jeg klarer å slipe det skikkelig. Denne synes jeg var litt informativ om mann skal ut å kjøpe seg dyre kokkekniver: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 Det man buree være obs på når det kommer til virkelig dyre japanske kniver er at de tåler ganske lite, så det nytter ikke la de ligge skitne eller våte etter bruk. De ruster ganske fort, og bladet kan sprekke ved hard bruk, feks gulrot eller kålrot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 (edited) Moderator fjernet innlegget jeg kommenterte! Takk til mod Edited December 27, 2019 by Chiefen.v-2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.