Jump to content

Småviltjakt med rifle


Recommended Posts

Fra miljødir:

 

Etter å ha gjennomført og bestått jegerprøven, blir du registrert i Jegerregisteret. Det gir deg rett til å utøve selvstendig småviltjakt og fangst, dersom du er fylt 16 år. Du kan utøve selvstendig storviltjakt fra du er fylt 18 år.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Ang småviltjakt med rifle, så har man nettopp ankommet heimen etter den ukentlige treningsøkta på Metallsilhuettbanen, etter å ha jakta småbukk med 22LR rifla. Fordelen med denne type jakt, er at det jakt-tid hele året, så det er bare å mate på:D

Gikk etter hvert svært så bra det, etter å ha fått skikk på både mann og rifle. Alt må være på stell når man jakter minibukk på 100dre meter vet dere. Rifla må være innskutt dønn i vater den, med proper ammunisjon.

 

Som dere ser....ikke rare krypet egentlig.

Sittende på anusen, for å si det slik, gikk "jakta" svært så bra den, men stående skytestilling....vel, da ble det straks litt mer utfordring ut av det;)

20190522_200811.jpg.379e76691edc034a12093c00b38c0e7b.jpg

 

Det var helt optimale forhold for 22LR skyting. Ikke et vindpust og nada mirage. Mao helt dødt og perfekte forhold for å sjekke innskyting og praktisk presisjon.....dvs hva mann og rifle presterer sammen.

22LR rifler kan noen ganger være krevende å få til å gå skikkelig bra, men rifla dere ser på bildet under, spiser det meste med god appetitt og med akseptabel presisjon. For min del er det (vesentlig) bedre enn 30 millimeter på 100 meter.

Bukk_20190522_200241.jpg.a9bde053f2b952d08a8e0bf8dd452234.jpg

 

Gliset er på plass og det er ikke siste gangen denne rifla er med på skytebanen, på "bukkejakt" inneværende sesong nei.

Skyting/trening på reaktive mål, så som metallsilhuettfigurer av ymse slag er skikkelig artig og gir umiddelbar tilbakemelding om ting er på stell.

Anbefales. Blir lite skadeskyting ut av det også. Det er kun treff i figuren som gjelder, så man slipper å stille opp på skytebanen med ettersøksavtale i lomma;)

 

Edited by Castor
Edit
  • Like 2
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...