Jump to content

Våpen stjålet fra politibil


DoctoRoy

Recommended Posts

Terskelen for å utøve denslags ser jo ut for å være kraftig senket - og erfaring viser at det er vanskelig å snu en slik utvikling. I en sånn spiral vil etterhvert det sivile samfunnet tilgang og eierskap til skytevåpen under stadig sterkere press så da vet vi hvor det bærer hen...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nå stilles det vel forventninger til at man ikke er så til de grader hjernedød at man forlater kjøretøy med synlige våpen i enten man er politi eller ei.

 

Det er heller ingen heksekunst å fysisk sikre våpen og ammunisjon i kjøretøy slik at det blir et større prosjekt å rappe isenkramen.

Link to comment
Share on other sites

På 2.12.2018 den 23.53, DoctoRoy skrev:

Terskelen for å utøve denslags ser jo ut for å være kraftig senket - og erfaring viser at det er vanskelig å snu en slik utvikling. I en sånn spiral vil etterhvert det sivile samfunnet tilgang og eierskap til skytevåpen under stadig sterkere press så da vet vi hvor det bærer hen...

 

Ja, tiltak rettet mot de med lav terskel er jo både dyrt og vanskelig så billig symbolpolitikk er løsningen.

At såkallte polititopper forsvarer politireformen beviser bare en ting, staten fikk det resultatet de ønsket når politimester ble åremålsstillinger; "lojalitet"-eller det det egentlig er-lydighet...

Edited by Chiefen.v-2
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Registrerte her forleden dag at politikerne våre mente at det var altfor tidlig til å evaluere politireformen. To forskere hadde gjort akkurat det og resultatet talte ikke akkurat i favør av reformen. Finland, Sverige, Danmark og Skottland har hatt sine politireformer og resultatet har blitt katastrofisk. Her i landet har politikerne trukket nisseluen langt ned på nesen og nekter å innse hva som skjer. Artikkel fra Politiforum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På 1.12.2018 den 18.45, DoctoRoy skrev:

Demonstranter skal ha stjålet våpen fra en politibil i Paris. Er dette er mulig scenario her i landet også? Ytterkantene demonstrerer og motdemonstrerer og hvem vet hva som kan skje i kampens hete? 

I kampens hete som du skriver: Det er mye som er høl i hue.  Vi leser i disse dager om hvitt pulver og pakker som kan være sprengladninger, politistasjon er evakuert osv. Jeg var innom den lokale politistasjonen her forleden hvor en betjent var frustrert over datatilsynets regler. De fikk ikke lov til å ha kameraovervåkning på utsiden av bygget, den kunne da ta opptak av aktiviteten på en offentlig vei. 

Dersom en tulling vil plassere en truende gjenstand eller rekognosere/påføre bygningen en skade eller true folk som jobber der, så har man ingen opplysninger å kunne spore. De stenger i hovedsak bygget etter kontortid. Vinduer og inngangsparti har blitt beskutt med paintball (hva blir det neste?) I Sverige har vi sett at det er detonert sprengladninger på trappen/inngangspartier til politistasjoner.  Gardermoen og supern/kjøpesentere er proppfulle av dokumenterte kameraopptak, forstå det den som vil. Trusselen mot politiet og mot deres bygninger og biler ser ut til å bli truet i større grad. 

Edited by Vaquero
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg må bare legge til en ting til:

I dag grilles regjeringen for sikring av offentlige bygg  med mer, noe som de fleste har fått med seg i media om dagen, Erna får kjørt seg og opposisjonen koser seg. Å objektsikre et offentlig bygg på lik linje med et kjøpesentere med gullsmeder og div. klarer de ikke å få inn i skallen. Nav-kontorer og politi og rettsbygninger er innbruddsikret, men ikke overvåket på utsiden av skallvernet! Ikke en gang på dette lave nivået tenker de spor og bevissikring. 

 

Datatilsynet gir kriminelle og terrorister spillerom i personvernets navn. 

Link to comment
Share on other sites

Det er da ikke personvernet som er problemet, hvis det oppleves å være til hinder for effektiv objektsikring og overvåkning. Da er det planlegging/organisering som er problemet. Politistasjonen/objektet er feilplassert eller området rundt er utviklet på feil måte.

 

Link to comment
Share on other sites

20 timer siden, Vaquero skrev:

Nav-kontorer og politi og rettsbygninger er innbruddsikret, men ikke overvåket på utsiden av skallvernet! Ikke en gang på dette lave nivået tenker de spor og bevissikring. 

Dette stemmer vel ikke. Er mange politistasjoner med kameraovervåkning. 

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, litt sånn føre var? Er nok lurt ja. Fint prinsipp. For å hindre tragedier er det lurt å begrense tilgangen til skytevåpen mest mulig. Sånn at vi er litt føre var.....

 

Generelt er samfunnet preget av hysteri; noen tror de så en fæl mann 3.9km fra barnehagen, mann med fotostativmaskingevær, talkum i posten til politiet, sprengstoffpakke til politiet.

 

Det kan være grunn til å være bekymret for enkeltsaker (å sende bombe til noensomhelst er åpenbart ikke ok..) men derifra til å ønske seg enda mer overvåkning er hysteri. 

 

Ellers er videoovervåkning lite brukbart tydeligvis; hvem husker ikke politiet i Moldes etterlysning av butikktyvliga? Med gode bilder med ansiktene dekket av en fin gul firkant? Eller Malmøpolitiets etterlysning av voldtektsmann hvor de valgte å bruke bilde av sykkel lik den svinepelsen hadde brukt til tross for at de hadde gode videoopptak?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=uVAANhGgCfY

Denne snutten var vel litt for enkel:

Våpen kan stjeles fra hvem som helst, også fra politiet. Dette er det mange eksempler på i utlandet, bl.a. Sverige. I Norge kan det også skje, men det er ukjent for meg om det har skjedd.

Om det skjer i kampens hete tror jeg helst at omstendighetene er slik at ingen kan lastes for det. 

Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Chiefen.v-2 skrev:

Generelt er samfunnet preget av hysteri;

Dette må man vel være rimelig hysterisk for å påstå? 🙂 Generelt er vel folk ganske avslappet og reagerer heller for sent enn for tidlig. De såkalte hysteriske handlingene/varslingene er det jo ikke sååå mange av, og de gangene folk melder om noe og situasjonen ikke er slik melder har fryktet, leser vi om det i VG. Hvis vi deler de såkalte hysteriske hendelsene på antall personer som er i stand til og f.eks varsle politiet om noe de oppfatter som mistenkelig,  blir det et forsvinnende lite antall "hysteriske" meldinger pr person, og følgelig et nokså lite hysterisk samfunn. 

Link to comment
Share on other sites

Bare på husken fra den lokale Pravda er følgende forferdeligheter varslet inn til 112 med krav om å gjøre noe

Aggressiv tiur (gjentatte ganger)

Observasjon av elg

Mye huggorm i skogen

Ørti funn av dødt vilt

Mann med maskingevær (det var fotografen ja..)

Mann med gevær

Funn av tomhylse i skogen

Nå i høst; flere tilfeller av "noen i nød" fordi hodelykt blir sett i en av de mest brukte turløyper i fylket..

Hund skremt av skyting på skytebane 

 

Nå om dagen går det i sms-spalte og på Facebook om at en må få massiv kameraovervåking i sentrum etter at morokarer har ødelagt en sykkelpumpe... (riktignok Norges dyreste sykkelpumpe, en av MDGs store seiere, men like forb.. en sykkelpumpe).

 

Joda-hysteriet har gode vilkår.

Edited by Chiefen.v-2
  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Mjaa..

"

hysteri

Store medisinske leksikon

Medisin

Helse og samfunn

Medisinsk historie

Psykiatriens historie

Innhold

Historisk bakgrunn

Diagnoser i dag

Forfattere av artikkelen

 

Svein Atle Skålevåg

Universitetet i Bergen

 

Ulrik Malt

Universitetet i Oslo

Etymologi

av gresk hystera, ‘livmor’

Fotografier av hysterikere under hypnose ved Salpêtrière, ca 1880 av P. Régnard og D.M. Bourneville. Falt i det fri (Public domain)

Hysteri er et eldre medisinsk begrep som ble brukt for å beskrive dramatiske atferdsmessige reaksjoner eller kroppsplager, ofte forbundet med sterke, synlige og tilsynelatende ukontrollerbare følelser. 

Ved de såkalte hysteriske nevroser var det smerter, lammelser eller kramper uten at det kunne påvises noen legemlig sykdom.

Ved hysteriske personlighetsforstyrrelser var personens atferd preget av en dramatisk, oppmerksomhetssøkende og ofte teatralsk væremåte med tendens til å oppfatte omgivelser og sanseinntrykk sterkt følelsesmessig farget. "

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...