Jump to content
Sign in to follow this  
Andreas123

Riflekikkert og skeiv hornhinne? Hjelp

Recommended Posts

Hei. Jeg har de siste årene merket en forskjell på øynene. Jeg var da hos optikker å ble fortalt det at jeg hadde skeiv hornhinne på høyre øyet (skyteøyet). Det er ingen hindring i forhold til skyting og jakt, men er litt irriterende. Det å skru det fremste hjulet på kikkerten har ingen funksjon unntatt at korset blir tydeligere. Jeg vil få klarheten i selvet "kikkerten" til å bli bedre. Så da kommer mitt spørsmål inn:

Kan man kjøpe en kikkert som har den samme funksjon som en "brille" eller er den eneste løsningen briller/linser?

 

Takk for svar. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det fremste hjulet? Parallaksejusteringa? Retikkel stilles skarpt ved å justere dioptriinnstillinga på okularet. Google litt så finner du tips. Når det gjelder skjeve hornhinner og optikk skal jeg ikke ha noen meninger, annet enn at jeg selv sliter noe med å få rødpunktsikter skarpe, sannsynligvis pga litt skjevhet, men det ligger masse om dette på nettet. Det virker som at en må prøve ut om en trenger briller eller ikke, og det kan være forskjell på hvilke sikter som er best egnet. Søk på astigmatism, rifle scope.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

En slik kikkert måtte bli spesiallaget spesielt til brukeren, så i praksis er det ikke mulig å kjøpe et slikt kikkertsikte. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×