Sakoen75 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Tenkte jeg skulle ta opp tradisjonen med fenalår hjemme. Når jeg står her med lårene kommer jeg på at vi pleide å stikke kniven inn langs lår beinet, skar/stakk hull på leddene for å unngå at leddene ble sure tror jeg det var. Fjernes isbeinet også? Mener vi fjernet det og kastet det i kraft gryta. Så maserte vi blodet ut og pusset bort fett og slintrer, noe mer som må gjøres før salting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 https://farminsittkjokken.com/speking-av-fenalar/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bly Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 (edited) 11 timer siden, Sakoen75 skrev: skar/stakk hull på leddene for å unngå at leddene ble sure tror jeg det var. Det er vel stort sett blod som surner? Jeg er ikke spesielt glad i salt så de gangene jeg har laget fenalår har jeg brukt nitrittsalt for å kunne salte mindre. Jeg synes "boknasmaken" er den beste, men det kan fort være mat for "viderekomne". Jeg har også brukt villsau som er litt mere mager og mindre. Edited October 18, 2018 by Bly 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Å vanne ut og/eller masere ut blod nå til, blod surner, og det kan gi en metallisk smak om det er saltet så mye at det ikke surner. Har lurt litt på å pakke med salt i vakuum, med rett mengde salt jan det da bare ligge på kjøl så lenge en orker før det røykes/spekes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted October 18, 2018 Author Share Posted October 18, 2018 47 minutter siden, Bly skrev: Det er vel stort sett blod som surner? Mener det var for å bli kvitt ledd veske som kunne surne siden saltet har vanskelig for å trekke inn i selve leddet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bly Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Jeg vet ikke om leddvæske surner? Har aldri hørt noen nevne det før. Uansett så kan du sikkert stikke inn en tykk kanyle i leddet om du vil prøve å drenere ut væska. (Eller sprøyte inn saltlake). Jeg ville tenkt at det var en bedre måte å gjøre det på enn å bruke kniven, men jeg har ikke prøvd noen av delene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.