Jump to content

Banetrening under elgjakta


martha

Recommended Posts

Velkommen til landets beste forum for jegere og skyttere!

 

En grunn til at mange DFS-baner er stengt i elgjakta, er såpass prosaisk som at de aller fleste tillitsfolka i de aktuelle skytterlagene befinner seg ute i skogen et sted - på elgjakt!

 

En mer konkret grunn er at skytebanene som oftest er bygd på leid/bygslet grunn. Og da har grunneieren/ -ne i sin tid satt som vilkår for leiekontrakten at skytingen skal innstilles en viss tid før elgjakta. Dette pga. gammel overtro om at skuddsmellene "skremmer elgen". Vi som gjentatte ganger har måttet jage bort elg, for å kunne starte skyting, har kanskje et litt mer balansert syn på den saken.

 

Skyting på privat grunn, av en såpass størrelse at det kan gjøres uten fare, og uten vesentlig ulempe for naboer/forbipasserende, er opp til den aktuelle grunneier, også under jakttida.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok (nesten) som Jegermeisteren sier. DFS banene som har trening/ storviltprøver stenger naturlig nok ned dette når "kundene" uteblir, siden jakta har startet. Og DFS-skytterene har da stengt ned utendørsskyting for lengst uansett, innendørssesongen er igang allerede.

Jeg tror nok at den største grunnen til at banene stenger er den samme som at det er innendørssesong, det er mørkt ute tidlgiere og tidligere, og når vintertida setter inn rett etter arbeidstid. Og i helgene har folk bedre ting å finne på enn å holde skytebaner åpne. Skyte innendørsstevner f.eks., eller senere på vinteren, feltstevner, eller som over, jakte.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...