Jump to content
Sign in to follow this  
Dodraugen

Kikkert med forstørrelse under 2x og tårn.

Recommended Posts

Hei

 

Har funnet ut nylig at jeg skyter merkbart bedre med lav forstørrelse enn høy, både stående med lang arm og liggende med tofot. Kikkerten jeg bruker nå er en ccop 8-32x56. Planen er å gå over til en 1,5-6x42 eller 1-4/6x24 kikkert, budsjettet ligger på 5000. Har en ccop 1,5-6x44 som jeg nå har på salongen, og en Vector 1-6x24 på drillingen, begge disse har enkel mulighet for å skru for høyde og nullstille igjen. Har vurdert brukt s&b, men hadde en gammel Zeiss før, og der måtte jeg skru med patron eller mynt, ikke var det tall heller, det funker ikke til mitt bruk. Om tårnene er utvendige eller under lokk er ikke så farlig, ei heller om det er mil eller Moa klikk, retikkel skal helst være enklest mulig. Lys er et pluss, men ikke noe must. Skumringsegenskaper havner lengst ned på lista.

 

Noen som har forslag til kikkert?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Swarovski Habicht/AV 1,5-6x42 burde være en grei kandidat.

Kapsla tårn med tydelige klikk. Løft og vri for nullstilling. Er ikke tall på tårna, men du kommer langt med en bit dymoteip og en syltynn tusj.

Mulig det går an å få ettermontert BT.

Optisk toppklasse sier seg vel selv og den henger fint med når lyset blir dårligere.

Får disse til 5-6000kr.

Usikker på om disse finnes med lys.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig i Swaroen, hadde en sånn selv, utrolig bra kikkert, ellers er Meopta R1 mye for pengene. Skumringsegenskapene til Swaroen er heller ikker verst.

 

Selv gått over til Meopta R2 1-6 med lys. På bane virket det ikke som det beste, men tok med ut i skogen og tørrtrente på stubbet etc, og 1x og lys er fantastisk enkelt å få raskt siktebilde med.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fikk kikkerten idag, og fikk testa idag på 100m riktig nok, skyter merkbart bedre liggende med tofot, sittende og stående, samlingene er mindre og slengerne drar betraktelig mindre ut. Blir gøy å få testa den på elgbanen og litt lengre hold

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×