Jump to content
Sign in to follow this  
Lur

Nytt medlem - ny jeger

Recommended Posts

Hei!

 

Først av alt vil jeg bare takke alle som poster og modererer forumet. Det er et slags moderne leksikon for våpenspørsmål - som gjelder alt fra kaliber til vindretning og montering av våpenskap. En veldig bra ressurs. 

 

Tok jegerprøven i fjor, bestod med 1 feil så er ganske fornøyd med det. 

Har kjøpt en bolt-action(kjenner ikke den norske oversettelsen, beklager) i kaliber 6,5x55 og er storfornøyd. Ruger m77. Lurte på en mauser men fikk et godt tilbud. Treffer alltid hvor jeg sikter om ikke alltid hvor jeg forsøker. Som skal bedres etterhvert. Hadde bestått storviltprøven, men litt skyting er både bra for både dyr og min egen hobby så ingen grunn til å la være. Håper å lade selv når jeg blir litt mer aktiv. 

 

Ellers vil jeg bare nevne at selv om jeg hadde bestått jegerprøven uansett har den et par mangler jeg la merke til. Identifisering av fugler og dyr. Alt er på centimeter - alle dyr i lesningsstoffet  hadde en makslengde. Alle

fuglespørsmål på prøven hadde bilde av en fugl og makslengde på dyret i cm. Så om du vet at rypa blir 35 cm trenger du ikke vite hvordan den ser ut, fordi når du ser bilde av en fugl og det står "blir 35 cm" vet du at det er en rype. 

 

Uansett, bare en observasjon av en altfor enkel måte å pugge på. Som jeg kanskje benyttet meg av. Kommer selvsagt aldri til å skyte noe jeg ikke vet hva er uansett. 

 

Mvh. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...