Jump to content
Sign in to follow this  
Vaquero

Ulv i Belgia

Recommended Posts

1 time siden, Vaquero skrev:

Ulv er neppe en truet art i Europa.

 

Neivisst - men det at den sprer seg til stadig nye områder, brukes som argument for at bestanden også må vokse eksponensielt og ubegrenset andre steder, for eksempel i ulvereservatet i Øst-Norge.

 

WWFs miljøpolitiske leder, Ingrid Lomelde: " – Det er svært gledelig å se at ulven er på vei tilbake til steder den ble utryddet fra. Det er et tegn på at naturen er bedring".

 

"Naturen i bedring" er nytale for "rewilding", at mennsker skal fordrives fra stadig flere områder, og alle spor etter mennesker fjernes, for at de rovdyrreligiøses paradis skal gjenopprettes.

 

"Naturen har kommet nærmere en balanse og for ulven har det resultert i flere byttedyr og flere steder å sove og vandre på, sier hun til ABC Nyheter".

 

Det at ulven vandrer til stadig nye områder, betyr at den har desimert byttedyrbestanden der den har vært. Men elementær økologi er ikke pensum for de moderne "miljøvernerne".

 

Hvor skillet går mellom "de edle ville" dyrene, og våre viltarter, kan man jo undres på, når omtrent alt av rovdyr har klaver, GPS-mottaker, og sender. Bestandene av rovdyr går stadig opp, sies det. En annen bestand snakkes det minst mulig om, men denne bestanden øker tydeligvis enda mer enn rovdyrene: Alskens forskere og teknikere som livnærer seg på å følge de økte rovviltpopulasjonene. "Utgift til utgifts ervervelse", het det (ikke!) før i tida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håper de lykkes med en bærekraftig bestand der nede. Det skulle finnes nok snadder å sette tennene i der nede, særlig i Brussel.

Edited by Vaquero
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du vil da vel ikke fore ulvene med Natos generalsekretær, eller de øvrige stjerneprydete stabsmedlemmene, EU-byråkrater, eller diplomater av ulik valør? Hvertfall ikke uten å teste "maten" for CWD og tungmetaller først? 

 

(Hvis en ulveflokk slo seg til i en fjern ende av EU-byråkratibygget, og hadde samme matvaner som de "norske ulvene", to - tre elg, dvs. EU-byråkrater, lobbyister eller politikere, i uka, lurer på hvor lenge de kunne spist, før noen savnet  koryfeene?)

  • Haha 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...