Jump to content

Villsvin jakt i Sverige


308nm

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Ikke fra akkurat dette stedet, men fra villsvinjakt i Sverige, ja.

Relativt mange svin pr jakt, men det kan godt stemme. Det er jegerne som skal felle villsvina, så hvis jegerne er gode og rutinerte, og han har mange tårn spredd i gode områder. Det står heller ikke hva slags svin som er felt. Kan være alt fra smågris til store galter.............

Jeg har vært selektiv og forsøkt å felle 2-åringer, da jeg synes de er best til mat. De små stripete er bare skinn og bein, gamle galter er ikke noe å trakte etter.

 

Prisen er også helt der den bør være. Altfor mange som overpriser og selger til jaktkåte nordmenn.

Hør med han hva prisen inkluderer, dusj og do, kokemuligheter, kjøleskap, sengetøy osv.

 

I tillegg må du regne mat og tilbehør til turen, samt at det kan bli en del kjøring til tårn.

 

Link to comment
Share on other sites

Der vi jakter opereres det med "passad vikt". Grisene veies etter at innvollene er tatt ut, før de henges til kjøling. Slik jeg har forstått det er dette en vanlig måte å veie villsvin på i Sverige.

Prisen pr kilo er da 40,- Sist tur skjøt vi 10 griser (3mann på 2 netter, det er den beste turen vi har hatt. Dårligste er 1 gris på 3 mann på 3 netter), totalt 500kg passad. Vi tolla inn 125 kg ferdig partert og pakka kjøtt. Da har vi skjært "hardt" og alt er beinfritt.

 

Ellers er prisene omtrent på linje med de som vi betaler, oppfatter de som helt greie. Vi betaler 1500,- døgnet, for jakt og innkvartering. Innkvartering har god standard i nyopussa bygg med bla to bad. Det inngår også meget gode slaktefasiliteter. Vi kan få enklere innkvartering for 1000,-pr natt, men da må vi bruke do og dursj i hovedhuset og med mer begrensa kokemuligheter. Vi liker å jakte så mange timer som overhode mulig, det er derfor vi er der. Da er det fint at innkvarteringen, har den standarden den har.

Vi får også benytte gårdsbilen hans, når vi skal på post. En eksra bil er gull verdt. Vi sparer en del tid på dette, da noen av åteplassene ligger langt fra hverandre. Det er også fint at en slipper å ta hensyn til de andre mtp hvor lenge en sitter.

 

Ellers virker det som det skytes mer gris i det området som er i Finnannonsa, enn i det området vi jakter i. Vi kunne nok fått bedre og kanskje også billigere jakt. Men vi trives både med utleier,  som er en kjærnekar. Og liker å vite hva vi kommer til av innkvartering og andre fasiliteter.

 

Så på tampen vil jeg ønske TS skitt jakt på villsvin i Sverige. Og tipse om at en Veidemann Fimbul dress og Mucboot Arctic støvler er supert til slike turer.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Fasiliterer turer for grunneiere ved Halmstad :

Ny tur 8-11 februar, denne gangen noen oppgraderte åteplasser, og i tillegg anledning til Dov på 2 av terrengene (flere vakplasser, kun lov fra en time før til en time etter solnedgang, spets/kalv 60 SEK /kg slaktevekt)

 

Finn : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=103378643

Hjemmeside med all info : https://villsvinjakt.wordpress.com/

 

Sist gang ble det sett mye gris og skutt 5 stk på 5 mann, noen hadde stang ut, feil gris, grisen snuste på koia i stedet, bomskudd etc.

Denne gangen er jeg ganske sikker på mer gris.

NB all skutt gris må kjøpes, men man kan samarbeide i turgjengen.

4 plasser igjen, spørsmål : 93674926, Gard

 

Priseksempel :

6 jegere – tre netter, pris pr person, tar med sovepose / sengetøy selv :

1200 SEK x 3 netter = 3600 SEK
1 gris a 30 kg slaktevekt x 60 kr kilo = 1800 SEK  ( da snakker vi kun slakt etter at skuddskader som ikke er spiselig er skåret bort.
Trikintest : 200 SEK
Andel i husvask: 1/6 x 1250 SEK = 210 SEK

 

Om man er heldig å skyter flere griser og andre er uheldige, kan man fordele grisekjøttet og kostnadene internt i gjengen som er på tur.

 

 

Referanser kan oppgis, og skal legge ut flere bilder fra åteplassene på websiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...