fluefiskern Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 jeg får noen kompiser på besøk til helga og da blir det både god mat og god drekke. men elgstek er noe jeg aldri har laga før (regner med at det ikke er værre enn andre steker som langtidsstekes på lav temp) men det store spørsmålet er tilbehøret, kansje har noen av dere ett par gode tips og dele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 (edited) En bankers er soppstuing; kantarell/traktkantarell som hovedingrediens med sprøstekte spekefleskterninger. Bruker en basisoppskrift fra nettet med noen endringer: 500 g kantarell eller traktkantarell. 200 g stekte spekefleskterninger 2 stk løk. 2 ss smør til steking. 5 dl matfløte. 1⁄2 ts salt. 1⁄4 ts pepper. Eventuelt urter. Edited November 28, 2017 by DoctoRoy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluefiskern Posted November 28, 2017 Author Share Posted November 28, 2017 det der er den sausen jeg bruker til 50% av maten min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Husk å beregne at tørket kantarell veier ca 15% av rå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluefiskern Posted November 28, 2017 Author Share Posted November 28, 2017 jeg veier aldri soppen, tar en pose i fryseren eller noen bokser (IKKE hermetikk) på butikken. den soppsausen /stuingen der blir bare bedre jo mer sopp som er oppi der Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktplussfiske Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 (edited) Elg i leirgryte - min beste elgopplevelse. Til ca 1kg kjøtt 1 flaske, 0.33, med øl, gjerne mørkt 1 dl Solbærsaft 1 dl Soyasaus 1 ts Timian 10 Einebær 1/2 ts Helpepper 1 løk 1-2 Gulrøtter i biter 1/2-1 buljong i terning 2 hvitløk Husk å 'vanne' leirgryten på forhånd. Stekes på svak varme (140ish°) i 3-4 timer. Ta ut kjøttet. Sil sjy. Saus av alt eller deler av sjy'en, tilsett sjy i fløten, tykne med maizenna, smak til med pepper/salt. 1 pk fløte er nok til 1kg kjøtt, med sjy blir det omtrent 1l saus, men smak til som du liker det. Du får sannsynligvis sjy til overs. Husk å sil sjyen. Sausen blir som dessert, det søte i solbærsaften, samt all smaken fra sjy'en. Server med poteter eller ris, kok gjerne gulrøtter også, alt etter hva du foretrekker. Dette er festmiddag med stor F. PS Stusser du på øl og solbærsaft samt soyasaus, så har du vel min reaksjon første gang... Men bare slapp av, jekk deg en øl mens dette gjør seg selv i ovnen. Redigert litt, endret saus til sjy en plass. Lagt til siling av sjy'en. Edited November 29, 2017 by jaktplussfiske Tilleggsinformasjon og redigert 1 feil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluefiskern Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 jeg prøver meg på den oppskriften der Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.