Jump to content

Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen


einherje

Recommended Posts

1 time siden, ayf skrev:

Dette trenger da ikke å bli så ille,stort sett får folk kjøpe / inneha de våpnene en har behov for både til jakt ,skyting og samling..

En må tenke på hvordan dette kunne ha blitt,med totalforbud osv.. Så den videoen fra stortinget i går ,mye fornuftig fra flere partier.

Dette kan bli bra og kansje mye bedre enn forventet.. ;)

 

 

Er det Jonas eller Erna?

 

God morgen!

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror vi har fått en smakebit på det som kalles det postfaktuelle samfunn. Fakta, kunnskap og rasjonalitet blir systematisk satt til side for billig retorikk og følelser. Det er virkelig skremmende. Samtidig bør denne realiteten/paradigmeskifte gjøre noe med både vår og organisasjonenes tilnærming til saken. Kunnskap og opplysning gjennom de klassiske demokratiske kanalene, slik som høringer og informasjonsmøter/skriv, er ikke lenger av verdi. Våre folkevalgte ønsker ikke kunnskap om hvilke konsekvenser deres eget forslag medfører. Hvorfor tror dere Høyre er så imot en kompensasjon? Jo, fordi de da må ta konsekvensene av en lov de ikke helt vet rekkevidden av. Det er fks. ikke foretatt en konsekvensutredning rundt kostnadene av en kompensasjonsordning og det er ingen som faktisk vet hvor mange rifler det er snakk om. Bare dette burde vært nokk til å skremme vettet av en rasjonell politiker.. 

 

Nei, vi må legge en helt ny strategi opp mot arbeidet med ny forskrift. Bare å legge hodene i bløt folkens. Nå må vi tenke nytt!

Edited by skog
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, morten0 skrev:

En trist dag dette her. Rettighetene våres forsvinner sakte men sikkert.

 

Tror ikke det er så stort poeng i å prøve å prate fornuft med politikerne. De har ingen interesse av om Mini 14 er produsert for jakt, politi eller militæret. Halvauto, full auto, single shot, what ever. De vet knapt nok hva det er. Det som skjedde i dag er et tydelig tegn på at de vil ha vekk halvautomatiske våpen fra Norge. De er så ivrige etter å gjøre det at de velger å se bort ifra eiendomsretten også. For alt er jo lovlig når det handler om samfunnets "sikkerhet".

 

Det viser også, dessverre, at våpen, skyte og jeger organisasjoner har 0 makt. Hadde selvsagt heller ikke regnet med annet så klart, men forsatt litt trist hver gang man gjenopplever det.

 

Hvis det viser seg at lovlige borgere blir fratatt eiendeler uten noen form for kompensasjon, så er vel dette noe nytt og radikalt i det norske samfunnet. Dette er vel noe advokatforeningen eller noe burde ta å se nærmere på.

 Jeg velger å ta med hele sitteringen. For meg er dette ganske trist lesing. 
Hvilke rettigheter er det som forsvinner med dette? er det noen som ikke lenger kan dra på jakt, er det noen som ikek lenger kan bedrive sportskyting? er det å eie våpen en rettighet?
 

De to agendaene politikerene har er A) å forhindre at folk blir drept, B) se bra ut mens de gjør det.. Det er ingen skulte og dystre plot.

Men det værste er dette - for selv om ingen er spesielt fornøyde med situajsonen rundt lovlig ervevede jaktrifler samt at forhåndsvarlset er flyttet ned til forskrift, så er det et kraftig spark i tynet på de so  har jobbet med ny våpenlov siden 2010 (merk fra FØR barnedrapene på utøya)  Det har vært jobbet knallhart nasjonalt og ikke minst har NJFF lagt ned et imponerende arbeid i Brussel.
Med utgangspunktet at ingen skulel ha halvauto våpen(knludert konkuranse skyttere), frømmen m en 6 skudds begrensning på håndvåpen osv så har lista blitt løftet milehøyt takket være en samlet innsats.

Vi vet enda ikek hva loen blir, ikke en gang i forhold til erstattning. men å hevde at skytterorganisasjonene og skytter ikke har gjort noe er ettertrykkelig og grundig feil.

 

Edited by Hassel
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, jeaant skrev:

Hvis det skal funke på den måten; hvor lenge går det før Erna hater noen andre våpen? Skal utøya komme å bite glock i ræva etter en del år også? Eller Benelli nova? Det går ikke an å styre et land på den måten da er det diktatur og man kan begynne å lure på intelligensen også. Da er man over på at merker har noe å si f.eks at det er verre at noen kjører i 200 med BMW enn med opel.O.o

 

Vi har en lang vei dersom vi tror vi kan få Stortinget til å slutte agere emosjonelt når de snekrer nye lover. 

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Fantaboksen skrev:

Hehehe, sitter og leser litt på Firearms united sin Facebookside, og her er første halvdel av et innlegg de la ut for under en time siden:

 


ALERT

Few days ago, I brought to your attention info on Norway’s intention to bring a ban on all semi-auto guns by 2021.

I have more info on the subject. I wish they were good, but as I said before, when we got (almost) no support from Norwegian Firearms owners - karma is a bad girl....

 

Jeg kan ikke annet enn å være enig.
 

 

 

 

 

 

 

Beklager å måtte si dette men både sitatet fra Firearms  unitd og hele ditt inlegg er ganske mangelfullt og innsiktløst. 
Bare ta noe så banalt som en bisarr påstand om at norge ønsker å forby alle alle halvautovåpen fem til 2011? da har man vitterlig ikke sat seg inn i saken.

 

Edited by Hassel
Leif t. rykk
Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, Chiefen.v-2 skrev:

Ja, hva tror vi? Kommer 48timers regelen i forskriften? Finnes Julenissens verksted virkelig på Nordpolen?

 

Tips til ok land en kan emigrere til? 

 Ja, 48 timers kommer i forskriften. Men det bør unasett sjekeks med høyesterett om den fortsatt bør være i Lov.

Ok i forhold til lite føderal styring og slakk våpenlov? Somalia...

 

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Før vi klager på poltikirenes opplagte mangel på kunnskap og innsikt, er det kanskje på tide å sette seg inn hva det enda ikke ikraftsatte forslaget til ny våpenlov faktisk innebærer? Altså ikke gnage på menigsløs NRA retorikk, påstander om beslag og politikrenese vonde vilje mot våpeniere.  Folk flest er faktisk ikke våpeneiere...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen rettighet å eie våpen, men å beholde det man har kjøpt lovlig og ikke har misbrukt, oppfatter de fleste som en rettighet. Særlig når det blir forbudt som ren symbolpolitikk.En bestemt rifle blir forbudt på grunn av hva den har blitt brukt til én gang, ikke på grunn av hva den er konstruert som. Det skaper en presedens vi kan merke igjen senere. Det er ikke mye som blir endret med den nye loven, men det som blir endret er alvorlig nok. Hensikten med oppbevaringskontrollen går fra å sjekke at alt er i orden, til å lete etter lovbrudd. Ordlyden åpner for en sportsskyttergarderobe, og mer gebyrer for våpeneierskap.

 

Jeg tør påstå at ingen drap vil bli hindret av denne loven, som ikke også ville blitt hindret av den vi har, eller en der halvautomatiske rifler var generelt tillatt på lik linje med hagler.

 

Jeg vet ikke hvordan det opprinnelig utkastet til ny våpenlov før 2011 var. Jeg så de første utkastene til EU's våpendirektiv, og der er det klart at vi har fått det kraftig moderert, selv om man kunne ønske seg et bedre resultat. Jeg legger i hvert fall ikke skylden på organisasjonene, selv om jeg føler at de kanskje skjeler litt mye til sine egne områder. DFS og NJFF virket ikke å være i harnisk over at det ble strammet inn for halvautomatiske rifler, men det kan være at det ikke kom så tydelig frem. Skylden ligger på politikerne som er mer interessert i følelser enn fakta.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Det gjenstår enda å se hvordan våpenloven faktisk blir, men lite forandringer herfra - så neste steg er forskrift.

Om det forbyd 900 mini 14... så er det som er ille blitt ganske mindre ille.  Men det er forbanna utidig og uryddig av Høyre å mene at problemet med særlig farlige våpen i samfunnet, skal løses ved å slege de til et annet land. (Fredsnasjnen liksom)
Heldigvi er jo regjereingen nå pålagt å vurdere kompensajon, før noen avgjørelser kan tas gjøres og kampen må tas om omsettingsforbud, eller fullt tilbakekøp. Videre mener jeg hjemmebesøket (nok en gagn ) må vurders i høyesterett i forhold til om det skal være i Lov eller forskrift.
 

Og sist...

Det er vel ca 3 år til neste stortingsvalg... Lover kan, som vi har sett, forandres.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, Eldhannas skrev:
4 minutter siden, Eldhannas skrev:

Det er ingen rettighet å eie våpen, men å beholde det man har kjøpt lovlig og ikke har misbrukt, oppfatter de fleste som en rettighet. J

 

 

 

jepp, og det finnes det punkter i grunnloven som støtter. og det regjeringen av stortinget bedt om å utrede.
 

 

5 minutter siden, Eldhannas skrev:

DFS og NJFF virket ikke å være i harnisk over at det ble strammet inn for halvautomatiske rifler, men det kan være at det ikke kom så tydelig frem.


Så du innlegget og hørings notatene til disse to orgnaisajonene?

Link to comment
Share on other sites

Vedr. 48 timersregelen, så går det nesten ikke an å si det bedre enn Jenny Klinge.

En av de utløsende faktorene for ny våpenlov var behovet for å løfte viktige prinippielle bestemmelser fra forskrift til lov.

48 timersregelen er nettopp dette, og det gir ingen mening at den skal flyttes motsatt vei.

 

Jeg har aldri hørt om hverken våpeneiere eller politi som er i tvil om forskjellen på forvaltningsmessig våpenkontroll og inngripen ved mistanke om brudd på våpenloven. De eneste som ser ut til å ha problem med å differensiere mellom dette er politikerne selv, så den begrunnelse holder ikke.

  • Like 4
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

 

5 minutter siden, psAico skrev:

 

En av de utløsende faktorene for ny våpenlov var behovet for å løfte viktige prinippielle bestemmelser fra forskrift til lov.

48 timersregelen er nettopp dette, og det gir ingen mening at den skal flyttes motsatt vei.

 

 

Bingo. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, Hassel skrev:

Det gjenstår enda å se hvordan våpenloven faktisk blir, men lite forandringer herfra - så neste steg er forskrift.

Om det forbyd 900 mini 14... så er det som er ille blitt ganske mindre ille.  Men det er forbanna utidig og uryddig av Høyre å mene at problemet med særlig farlige våpen i samfunnet, skal løses ved å slege de til et annet land. (Fredsnasjnen liksom)
Heldigvi er jo regjereingen nå pålagt å vurdere kompensajon, før noen avgjørelser kan tas gjøres og kampen må tas om omsettingsforbud, eller fullt tilbakekøp. Videre mener jeg hjemmebesøket (nok en gagn ) må vurders i høyesterett i forhold til om det skal være i Lov eller forskrift.
 

Og sist...

Det er vel ca 3 år til neste stortingsvalg... Lover kan, som vi har sett, forandres.

 

Jada, det er ca. 3 år til neste valg....men tror du virkelig det betyr noe..?  Venstreblokka er jo slett ikke mer våpenvennlige...i en evnt. ny regjeringskoalisjon blir nok Sp kraftig temmet av Ap skal du se...

Link to comment
Share on other sites

1 minutt siden, pondoro skrev:

 

Jada, det er ca. 3 år til neste valg....men tror du virkelig det betyr noe..?  Venstreblokka er jo slett ikke mer våpenvennlige...i en evnt. ny regjeringskoalisjon blir nok Sp kraftig temmet av Ap skal du se...

Den eneste løsningen her ville være at Sp er største partner i en eventuell koalisjon, det skal nok godt gjøres.. men samtidig har det skjedd merkeligere ting i andre europeiske land.

 

Når det gjelder denne klokkertroen om at 48-timersregelen skal inn i forskrift, så er jeg ikke med på den. Det er ingen grunn til å fjerne noe som er innfelt i lovverket for så å love at det skal i forskrift senere. Dette er typisk norsk naivitet. Nå er det på tide å begynne å gjenkjenne åpenbare politikerløgner.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Wintel skrev:

Norge er fullt av konfliktskye mennesker som ikke løfter fingeren mot urett som rammer andre. Kampen sto da helauto ble forbudt - og da gikk toget. Nå lar det seg ikke stoppe, det har blitt slått fast at noen våpen har for stort skadepotensiale til at samfunnet kan ta risikoen. Så kommer det konkrete forbud mot enkelte kalibre, så enkelte modeller, så funksjon osv.

 

Denne kampen taper vi sakte men sikkert, derfor må vi slutte å

basere oss på dialog og forståelse med politikerne.

 

Vi må kreve å få helauto tilbake og argumenter med at våpen ikke er farlige...  Så vi trenger virkelig et NRA i Norge som motvekt!

 

 

Hva skal sivile med automatvåpen? Jeg er langt fra konfliktsky, og jeg er en ivrig sportsskytter og moderat ivrig jeger. Men jeg kunne ikke tenke meg å bruke en kalori på å arbeide for at sivile skal ha automatvåpen.

 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, tiders skrev:

Embedsmennene kan ikke etter eget initiativ forby noe som helst. Dvs de kunne det ikke, frem til nå. Nå har de fått en formålsparagraf som gir dem rett til å forby ting ut i fra et samfunnsikkerhetsperspektiv og det e k s e p s j o n e l t presise juridiske begrepet "særskilt farlige egenskaper". 

 

Et tenkt tilfelle:

 

Ali Express tilbyr 11-skudds-magasiner for Sauer 200 STR. Noen ungdommer kjøper, morer seg med å skyte på menneskelignende figurer (feltfigurene i DFS til midt på 70-tallet), filmer og legger ut på YT. Noen gjør "beleilig" stortingsgruppene og embetsverket oppmerksom på denne oppvisningen i  "særskilt farlige egenskaper".

 

Og plutselig ble ikke Ole Nicolai Rydningen den siste skytterkongen med Krag lenger - .

Edited by Jegermeistern
  • Thanks 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Sitat

Hva skal sivile med automatvåpen? Jeg er langt fra konfliktsky, og jeg er en ivrig sportsskytter og moderat ivrig jeger. Men jeg kunne ikke tenke meg å bruke en kalori på å arbeide for at sivile skal ha automatvåpen.

Nei hva skal sivile med våpen i det hele tatt... Og iallefall pistoler, de er jo helt ubrukbare ;)

Jeg kjenner nok folk som godt kan tenke seg å forby alle våpen. Om vi forbød alt, som noen kan tenke seg å forby, så tror jeg vi må sitte nokså stille framover.

 

K

Edited by M67
  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, nhd skrev:

Hva skal sivile med automatvåpen? Jeg er langt fra konfliktsky, og jeg er en ivrig sportsskytter og moderat ivrig jeger. Men jeg kunne ikke tenke meg å bruke en kalori på å arbeide for at sivile skal ha automatvåpen.

 

Fantastisk :lol:

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, Lassi skrev:

Ad Frølich sine utspill så er jo dette intervjuet litt artig lesning:

http://bergensmagasinet.no/aktuelt/kamp-tapelige-forbud/

 

Fra artikkelen: " Frølich var nyutdannet jurist i 2012, og rakk så vidt å praktisere yrket før han ble valgt inn på Stortinget året etter. Senere har han vært medforfatter på en lærebok i kontraktsrett, som nå er del av pensum på de juridiske fakultetene i Norge".

 

Etter et halvår i jobb kan man altså skrive "lærebok"! Og samtidig er man ikke i stand til å finne lovbestemmelsen om 48-timers-varslet, når man skal være sitt partis talsmann i en lovsak!

 

Var det noen som nevnte nivåsenkning i utdanningsverket?

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, nhd skrev:

Hva skal sivile med automatvåpen? Jeg er langt fra konfliktsky, og jeg er en ivrig sportsskytter og moderat ivrig jeger. Men jeg kunne ikke tenke meg å bruke en kalori på å arbeide for at sivile skal ha automatvåpen.

 

Jeg regner med at du mener helautomatiske våpen? Da er jeg i realiteten enig, fullauto vil aldri bli generelt lov i Norge. I prinsippet mener jeg sikkerhetsaspektet ivaretas bedre med fokus på hvem som får ha våpen, og ikke hva slags våpen de får ha. De aller fleste våpeneiere ville vært akkurat like lite farlige med en AK-47 som en Sauer 303 i våpenskapet.

Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, Lassi skrev:

Ad Frølich sine utspill så er jo dette intervjuet litt artig lesning:

http://bergensmagasinet.no/aktuelt/kamp-tapelige-forbud/

 

 

Ironinen oppsummeres greit med disse to sitatene:

Sitat

Her kriminaliseres en mengde uskyldige mennesker

 

Sitat

Mitt problem er den moralistiske symbolpolitikken. Den kan jeg ikke fordra.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, Eldhannas skrev:

Jeg regner med at du mener helautomatiske våpen? Da er jeg i realiteten enig, fullauto vil aldri bli generelt lov i Norge. I prinsippet mener jeg sikkerhetsaspektet ivaretas bedre med fokus på hvem som får ha våpen, og ikke hva slags våpen de får ha. De aller fleste våpeneiere ville vært akkurat like lite farlige med en AK-47 som en Sauer 303 i våpenskapet.

Ja, jeg mener helautomatiske, og jeg trodde det var det du mente da du skrev dette: Kampen sto da helauto ble forbudt - og da gikk toget.

Link to comment
Share on other sites

Og disse fra Frølich; om redningsvest:

Sitat

Det kokte i meg da jeg måtte rette meg etter det sosialistiske påbudet.

 

Sitat

– Vi har også hatt forbud mot mer enn én tv-kanal, og på 80-tallet var det forbud mot skateboard. Som oftest handler det mest om styringskåte politikere fra venstresiden som er opptatt av å legge begrensninger på folks liv.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Hassel skrev:

De to agendaene politikerene har er A) å forhindre at folk blir drept, B) se bra ut mens de gjør det.. Det er ingen skulte og dystre plot.

 

Nei, de to agendaene de har er å bli valgt, deretter gjenvalgt

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

24 minutter siden, Jegermeistern skrev:

Og plutselig ble ikke Ole Nicolai Rydningen den siste skytterkongen med Krag lenger - .

 

Og når (ja, *når*) VG-oppslaget om kor enkelt det er å 3D-printe ein bumpstock til skuleskyting-rifla AR-15 kjem så spørs det kor mykje den sjølvpålagde karantena til DSSN er verdt.

Link to comment
Share on other sites

28 minutter siden, nhd skrev:

Hva skal sivile med automatvåpen? Jeg er langt fra konfliktsky, og jeg er en ivrig sportsskytter og moderat ivrig jeger. Men jeg kunne ikke tenke meg å bruke en kalori på å arbeide for at sivile skal ha automatvåpen.

 

 

Det er akkurat denne manglende evnen til å stå samlet mot innstramminger som gjør at vi har havnet der vi er nå. Og veien videre er vel ganske åpenbar.. Halvauto med avtagbare magasin er neste mann ut, så boltrifler med løse magasin osv osv. Den dagen de forbyr de våpnene du selv har, så er det ikke så mange skytter igjen til å protestere.

Begrensninger på kaliber, funksjon, skadepotensiale har ingenting med samfunnssikkerhet å gjøre. Politikerne burde strammet betydelig inn på kontrollen med HVEM som får våpen, og ikke på HVILKE våpen man får. 
 

 

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

19 minutter siden, nhd skrev:

Ja, jeg mener helautomatiske, og jeg trodde det var det du mente da du skrev dette: Kampen sto da helauto ble forbudt - og da gikk toget.

En skal være naiv om man ikke tror kampen snart kommer til alle andre halvauto. Hva skal folk med helauto? Semi-auto er like farlig, og oftere brukt i massakrer. Mer nøyaktig, og mer effektiv bruk av ammo. Det er tydelig at det spilles på følelser. Magasinkapasitet på hagler har blitt redusert. .50 AE er blitt forbudt pga .50 S&W. Nå Utøya rifla og magasinkapasitet. NJFF har ikke mobilisert våpeneiere. 

 

Jeg støtter spleiselaget og facebook gruppe som er nevnt her. Det er også viktig å spre budskapet til venner, slekt og bekjente. Inviter med på skyting. Jeg har selv konvertert min særdeles røde(SV) søster, og veninner av kjæreste. Demonstrasjoner, sultestreik osv. er veien å gå fremover for å opplyse folket. Vi har fakta på vår side, selv om motstanden spiller på følelser nytter det ikke å ta diskusjonen på deres nivå.

 

"never argue with an idiot. they will only bring you down to their level and beat you with experience"

Edited by Andreas84
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, klabbogbabb skrev:

 

Når det gjelder denne klokkertroen om at 48-timersregelen skal inn i forskrift, så er jeg ikke med på den. Det er ingen grunn til å fjerne noe som er innfelt i lovverket for så å love at det skal i forskrift senere. Dette er typisk norsk naivitet. Nå er det på tide å begynne å gjenkjenne åpenbare politikerløgner.

 

-------- Opprinnelig melding --------

Emne: Re: Våpenloven
Dato: 06.03.2018 16:51
Fra: Frølich Peter <Peter.Christian.Frolich@stortinget.no>
Til: en alright fyr

 

Takk for svar og god mailrunde,

 
Min oppfatning er at dette er udramatisk, men jeg skal understreke fra talerstolen at prinsippene om forhåndsvarsling i rutinekontroller skal opprettholdes. Håper også at dette blir oppklart i skyttermiljøene som nå er bekymret - jeg får en del tilsvarende mail. 
Link to comment
Share on other sites

20 minutter siden, joska skrev:

 

Og når (ja, *når*) VG-oppslaget om kor enkelt det er å 3D-printe ein bumpstock til skuleskyting-rifla AR-15 kjem så spørs det kor mykje den sjølvpålagde karantena til DSSN er verdt.

Kjipt at AR15 er blitt skolemassakrevåpenet.

 

Da jeg var barn var det Tec-9. 

Link to comment
Share on other sites

34 minutter siden, Eldhannas skrev:

. De aller fleste våpeneiere ville vært akkurat like lite farlige med en AK-47 som en Sauer 303 i våpenskapet.

 

 Det er en...interessant påstand. ville ikke brukt den i noen som helst form for argumentasjon. Med mindre du da ønsker å bli kvit Sauer 303 og  lignende da...

Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, Hassel skrev:

-------- Opprinnelig melding --------

Emne: Re: Våpenloven
Dato: 06.03.2018 16:51
Fra: Frølich Peter <Peter.Christian.Frolich@stortinget.no>
Til: en alright fyr

 

Takk for svar og god mailrunde,

 
Min oppfatning er at dette er udramatisk, men jeg skal understreke fra talerstolen at prinsippene om forhåndsvarsling i rutinekontroller skal opprettholdes. Håper også at dette blir oppklart i skyttermiljøene som nå er bekymret - jeg får en del tilsvarende mail. 

Hassel!

 

Hvorfor i all verden skal vi stole på den fyren der? Og hvor lenge kan vi stole på han?

 

Politiforum har tydligvis en annen oppfatning av hva som er blitt loven:

 

# Mens justiskomiteen stort sett står samlet om lovforslaget, sier Senterpartiet seg uenig på noen punkter. SP vil blant annet ikke at forbud mot halvautomatiske våpen skal ha tilbakevirkende kraft og vil gi kompensasjon til eiere hvis det skulle bli noe av. De vil også at eiere av våpen skal varsles minst 48 timer i forkant av at politiet skal hjem til dem for å gjennomføre kontroll. Dette ønsker ikke flertallet i komiteen, som innstiller på at politiet ikke trenger varsle i forkant. #

 

https://www.politiforum.no/artikler/i-dag-vedtas-ny-vapenlov-som-forbyr-utoya-vapenet-og-som-gir-politiet-storre-fullmakter/432139

 

Link to comment
Share on other sites

Det brukes fortsatt mye tod på å svartmale og spå dystre ting ser, jeg. Og om det er rktig elelr ikek, så er det kanskje mer nyttig å ha hånden på rattet som faktsik styrer og det som skjer nå. Og det er altså slik at man har blitt fortalt at noen rifler skal miste sin godkjenning, (eller strengt tatt bare en) og at det ikke ligger noe mer i regelverket slik det er foreslått.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@petrol Om ikke annet så har jeg lang mailutveksling hvor dette preiseres. Vider har faktisk høyesterett sagt noe om dette i 2004.  Det må muligens tas en runde til.... og en runde om man faller på utilstrekkelige eller ingen kompensasjon for våpen som ikke legner er godkjente å eie. Ref det siste så minner jeg på POD utaleser om dette i NOU 2011:19

Link to comment
Share on other sites

 

14 minutter siden, Hassel skrev:

-------- Opprinnelig melding --------

Emne: Re: Våpenloven
Dato: 06.03.2018 16:51
Fra: Frølich Peter <Peter.Christian.Frolich@stortinget.no>
Til: en alright fyr

 

Takk for svar og god mailrunde,

 
Min oppfatning er at dette er udramatisk, men jeg skal understreke fra talerstolen at prinsippene om forhåndsvarsling i rutinekontroller skal opprettholdes. Håper også at dette blir oppklart i skyttermiljøene som nå er bekymret - jeg får en del tilsvarende mail. 

 

Ja.. Snodig nok mener Politi/Politiforum at de har fått frie tøyler til sånn kontroll uten forhåndsvarsel.

 

Skikkelig gøy blir det framover...

Link to comment
Share on other sites

59 minutter siden, nhd skrev:

3 år til neste valg? Nåværende Våpenlov er fra 1961. Så i år, 57 år senere, kommer en ny lov. Tror noen at en ny regjering om tre år vil starte jobben med en ny Våpenlov?

 

Vi er ikke nødt til å lage en ny lov. Vi kan flikke på den vi får. Formålsparagrafen vil komme til å bli brukt for å herje med oss og da vil man se at forutsetningene er brutt. Det skulle ikke være innstramninger, men når det viser seg at det effektivt sett er det så vil man kunne gå tilbake og justere. 

Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Chiefen.v-2 skrev:

 

 

Ja.. Snodig nok mener Politi/Politiforum at de har fått frie tøyler til sånn kontroll uten forhåndsvarsel.

 

Skikkelig gøy blir det framover...

 

Ettersom det er politiet som er den utøvende part i dette er det spesielt urovekkende at de oppfatter det sånn. 

Link to comment
Share on other sites

25 minutter siden, Wintel skrev:

Politikerne burde strammet betydelig inn på kontrollen med HVEM som får våpen, og ikke på HVILKE våpen man får. 
 

 

Interessant at du mener dette, "stramme BETYDELIG inn".

 

Vil du utdype?- Du mener altså at det er for lett for folk å skaffe seg våpen. Så vilken innskjerping på kravene mener du er relevant i den sammenhengen?

Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, Eldhannas skrev:

Da jeg var barn var ordet ukjent...

Da jeg var barn ble kurdere utsatt for kjemiske våpen.

Afrikanere slaktet med macheter.

Og jugoslavere konkurrerte om hvem som kunne fylle en massegrav kjappest.

 

Og alt ble enten sendt på tv etter kl 21. Eller så havnet klippene på nett.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Hassel said:

Det brukes fortsatt mye tod på å svartmale og spå dystre ting ser, jeg.

 

Du vet veldig godt at utviklingen går bare i én retning: mer forbud og innstramminger. Denne gangen tar de Mini 14, hva tar de neste gang? Nå blir det opp til JD og POD å definere hva som er "særskilt farlige egenskaper" og hva som omfattes av dette kommer til å bli utvidet i det uendelige fram til det er et de facto forbud mot privat våpeneierskap. Så lenge de tar små skritt av gangen vil de ikke mobilisere nok motstand til at det blir ubehagelig for politikerne.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...