Jump to content

Rovdyrjakt i norske Femunden med start i sverige


Glenn_G

Recommended Posts

Hei.

jeg og samboeren skal til Femunden om få uker. Vi vurderer å  kjøpe predatorkort i Norge, noe som jo også vil være en glitrende sjanse for henne til å bli vant med å håndtere våpen på tur i tillegg til at vi kanskje kan hjelpe litt på bestanden av rev og ravn der få andre gidder jakte. 

 

Vi vil garantert ende opp med turer til Alaska med tiden så jeg synes det er viktig å få inn trening på å stadig ha med våpen uten at man konstant er på jakt også, og på en trygg måte selvsagt. 

 

Siden vi på denne turen må stille med tung glassfiberkano så tror vi at det er best å starte i Sverige, da det ser ut som det er enklere å komme skikkelig ut i villmarken med kano derfra, uten å måtte bære så mye.

 

så hvordan stiller det seg helt juridisk når vi vil padle fra Sverige med våpen for så å jakte i Norge? Så skal vi tilbake til Sverige og utgangspunktet for så å kjøre hjem?

Link to comment
Share on other sites

Du må ha innførselstillatelse for skytevåpen fra den svenske tollen, sjekk Anmelan sjutvapen-Tullverket på nettet. Tillatelsen gjelder for en gitt tidsperiode. Når du er tilbake i Norge og ferdig med turen må du "avanmele". Det gjør du på en link i tillatelsen.

God tur !

Edited by Gillen
Link to comment
Share on other sites

For reise til fra Sverige-Norge, må man kun deklarere på svensk tull. Google tullverket.se vapendeklaration, så kommer det opp som et av de første treffene. Fyll ut denne, og god tur. Husk å avdeklarere våpenet når du er tilbake i Norge. Gjør du ikke dette, vil du få spørsmål. Ingen utførseldeklarering til Norsk toll er nødvendig. Våpenpass for nordmenn gjelder ikke i Sverige.

Link to comment
Share on other sites

Jaha......

 

For å ta våpenet ut og inn av Norge gjelder våpenpasset (forutsatt at du reiser til/fra eu/eøs-land). Har du ikke pass må du ha erklæring. Skal du utenfor eu/EØS må du ha erklæring.

Sånn; da er våpenet lovlig utført fra Norge. Så skal du lovlig innføre våpenet i Sverige.

Tingen med Sverige er at de ikke godtar våpenpass ved midlertidig innførsel og har sitt eget opplegg.

 

De som tviler og tror linken i forrige innlegg er tull kan jo ringe 22860312 og ta en prat med de som driver med dette hos tollvesenet.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Chiefen, etter undersøkelse hos min verre halvdel, som driver å stopper folk på grensa,  så har du rett paragrafmessig. Det er dog varierende praksis rundtom på de forskjellige grenseovergangene alt etter om det er norsk/svensk felles tollsted, eller om det er to separate tollstasjoner på hver side av grensen. Her hvor jeg bor, godtas svensk deklarering også som norsk utførsel deklaration

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...