Jump to content

Info på disse?


Neve35

Recommended Posts

Den på nest nederst bilde, med lilla annulus ( ring rundt tennhette ) er 7.62 x 63. De andre er 7.92 x 57. Er du i tvil, så er det enkleste å måle hylselengde, der 7.92 er enten 33mm, 57mm eller 61mm, mens de vanligste 7.62 er enten 39, 51 eller 63mm. 

 

Mangler det forresten et bilde nederst av 9mm? For den som vises på nederste bilde ser ut til å være en 7.92 x 57 ( dnh i bunnstempel )

Edited by psg-1
Link to comment
Share on other sites

Etiketten på esken din har mye informasjon, fks at den inneholder patr. s.S. som forteller at de er ladet med blyfyllte spisskuler. (Vises også ved den grønne ringen rundt hetta) , at de er ladet ved fabrikk nr. P120 (i Hannover) i 1936 , og mer info om lotnr på hylse, kule, hvilken typ tennhette og om det er messing eller stålhylser osv. Dette er altså Tyskproduserte 7.92x57mm.

Jeg ser også bunnen på en 7.92 med stålhylse. Produsert ved hrn (Presswerke GmbH, Metgethen, Ostpreussen) i 1943.  Lotnr 3 kom nok tidlig på året, da denne fabrikken leverte totalt 51 lots i 1943. 

Tipper patronen på bildet har en trekule, da fabrikken leverte både Patr. SmE (blå ring rundt hetta) og platzpatr33 (løspatroner m trekule uten ringfarge)  som hadde lot 3 stemplet i bunnen dette året.

TW 51 er som nevnt 7,62x63mm, og er produsert ved Twin Cities ordonance plant USA i 1951.

9mm hylsa har Tysk merking, og er produsert i 1942. Litt usikker på fabrikknavn, men tror dnh er koden for Gustav Genschow &Co, Durlach. (Senere kalt GECO?)

Hilsen Bunkeren

 

Edited by Bunkeren
Skrivefeil
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...