Jump to content

Bergara B14 HMR - ny modell i 2017


Bergara-Man

Recommended Posts

Prismessig ligger en ny Bergara HMR under prisen av en godt brukt Sauer på Finn.no, med en McMillan/Bolthorn stokk nesten dobbelt så dyr. Bergara BMP er mer i prisleiet til ny/brukt Sauer.

Fordelen med en Bergara er vel at den ligger at par hakk over både standard Remington og Howa i utførelse og løp, men vanskelig å gjøre noe objektiv vurdering av dette. En Howa Berserk er prismessig det nærmeste man kommer i butikk, og denne kommer i 223, noe som kan være en fordel til banebruk på middels avstander.

 

Fordelen for min del ville vært at en sånn i 6,5 creedmoor/260 ville tvunget meg til å begynne å lade selv, noe som også hjelper på utvalg av jaktammo til 6,5x55en. 

 

Link to comment
Share on other sites

Sånt, da var HMR i hus. Fått tafset, klådd, skrudd og sendt 5skudd gjennom den... 
Så hvor skal jeg starte? 
Førsteintrykk: Kort, bra finish, velbalansert og gjennomtenkt, litt WOW effekt når man vet hva den koster..

 

1. Nydelig boltgange, "lugging" kun tilstedeværende ved litt hardhendt framprovosering. Skulle overhodet ikke tro dette var en 11tusenkroners spanjol, kjent andre europeere til dobbel pris som hadde værre boltgange. 
2. Bra maskinering(ja har hatt den ute av stokken), alle overganger ser fin ut, ingen grader noen plass, ingen maskinerings merker på værken løp, låsekasse eller sluttstykke. Avtrekksbøyle/magasinbrønn i alu. Løpet ser meget bra ut, innvending og utending.
3. Avtrekket var faktisk en av to skuff med hele rifla, men er nok siden jeg har vært bortskjemt med et helt rått Sako avtrekk, dog null kryp, nesten "glassknekk" som M67 sa, var bare ikke helt Sako, men er nok en vanesak. I tillegg er jeg fan av serratert avtrekk, HMR har glatt avtrekk.
4. Stokken. Stiv, solid, god "klang"(altså den høres ikke hul eller billig ut),  bra struktur, gode løsninger, litt tung(ikke veid den ennå), men er jo en HuntingMatchRifle, så dette forventet jeg. Flushcupene er ikke flush, stikker 1-3mm ut. Litt "skarpe" kanter her og der. Null palm swell. Selve stokken kunne med fordel vært 1-1,5cm lengere, jeg 182cm og nesten medlem i 0,1ton klubben, må ha alle de medfølgende forlengerne montert for at den ikke skal bli for kort. God justering av kinnstøtte. 
5. Litt minus, Avtrekk, magasin er litt "billig", ikke Magpul PMAG som avbildet og beskrevet, men Bergara egentrodusert. Flushcups som ikke var flush.

 

Til info så er den gjenget 15x1

 

Så alt i alt meget fornøyd.
Lengere  anmeldelse kommer når jeg har fått skutt no mer med den!

SakoAV

Edited by SakoAV
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Sitat

Er det mulig å fikse slik at 6,5x55cm blir "vanlig" 6,5x55 uten å bytte løp?

Det er nok ikke langt unna, mulig det blir en "bastard" med litt for stor diameter ved skuldra, jeg har ikke studert kammertegninga.

Men i tilfellet Bergara, så er sluttstykkegangen, og åpningene i låskassen for korte for 6.5x55. Du kan jukse det til med enkelte kuler med å sette dem latterlig dypt, men mange kuler vil bli sittende for dypt for å få dette til.

Man kunne bruke våpenet som enkeltskuddsvåpen (jeg har en kort Rem-klone som jeg skyter 79mm lange patroner i) men magasin er håpløst, og du må ta ut sluttstykket om du skal ta ut en patron uten å skyte den.

 

K

Link to comment
Share on other sites

6.5CM hylsa er 49mm lang. 6.5x55 hylsa er - 55, det er 6mm. I tillegg er våpen for 6.5x55 normalt laget for en patronlengde på 80mm - mot 72 for 6.5CM. Jeg sjekka patronmålene, og du kan ikke skjære et 6.5x55-kammer i ei 6.5CM-pipe uten å kappe litt av enden og brotsje så langt inn at du kommer forbi den fremre delen av hylsekroppen. CM-hylsa er betydelig mindre konisk, og bredere fremst. Da er det ikke langt fra like greit å begynne med et nytt emne.

 

K

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jeg fikk en BMP i 6.5CM i hus for noen uker siden. Og ja, denne er solid!

Godt avtrekk. Glatt låskasse som ikke kan sammenlignes med det jeg har eid og tatt på av Rem 700. Sendte avgårde noen serier med 140grs ELD-M i går og kan meddele at samlingene lå på <20mm med de fleste kruttmengdene. Beste på 7mm. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har prøvd flere settedybder. Her er det lgd på magasin som setter begrensningen.

Jeg kan komme opp med en omtale av våpenet hvis det er interessant.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

På ‎18‎.‎10‎.‎2017 den 21.41, Zippaznip skrev:

Er det mulig å fikse slik at 6,5x55cm blir "vanlig" 6,5x55 uten å bytte løp? 

 

Hvordan er det å ha to forskjellige piper til dette,må man bytte til børsis eller er det en jobb for skrustikka etter tilpassing? 

Jeg har en forholdsvis tykk 6,5 x 55 pipe som er ubrukt. Skal gjøre om denne til 6,5 CM for å så tilpasse denne i en Rem mod 7 med muffe. Litt sammenligning og regning på kammerdimensjon så har jeg kommet frem til at jeg må fjerne/kappe 15 mm fra kammerenden for å få kammret om denne til 6,5 CM.

Link to comment
Share on other sites

Det jeg ikke kan forstå er at noen velger 6,5 CR fremfor 6,5x55.

6,5 x 55 gjør alt det 6,5 CR kan gjøre, og mer til. Den er langt billigere og har bedre utvalg av fabrikkammo. Hylsene koster en brøkdel av 6,5 CR, og det er langt flere produsenter, slik at det er lett å finne noen som egner seg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja, men så er det etterhvert en del interessante våpen som ikke leveres i 6.5x55, men i 6.5CM. Den nevnte Bergaraen er et godt eksempel. Kort kasse er vel heller ingen bakdel. Og når det gjelder ytelse er jeg av den oppfatning at du får mer fart ut av mengden krutt du putter i en 6.5CM gitt at du holder deg innenfor spec i begge kaliber. I ladeboken til Hornady stopper du på 2600fps med de fleste ladninger i 6.5x55. 6.5CM går stort sett til 2750. Men nå er vel ikke Hornady helt upartiske. 

Det skal mye til å komme opp mot 6.5x55 her på berget, men på verdensbasis er situasjonen litt annerledes. 

Jeg er ikke uenig i argumentene, men det finnes grunner til å velge CM.

 

Ken 

Link to comment
Share on other sites

Per S, husk at for noen/ mange, så er det viktigere å ha et kult våpen, enn å skyte med det ;) 

Dessuten skyter de fleste så lite at ammunisjonskistnadene ikke er noe å bry seg om. Det er feks. langt flere som diskuterer hva som er det ideelle kaliberet til PRS, enn det er som faktisk skyter PRS. Tell antall tråder om skyteteknikk, avtrekk, mental trening osv...

Rant til side, det fins få, og færre rimelige, rifler i 6.5x55, og skyter en bare noen få hundre skudd i året så er ikke dyr ammo eller dyre hylser verdens ende.

Alle skal ikke drive på toppnivå.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet det K. Men prøver å misjonere litt slik at de som vil skyte mye får et mer nyansert bilde og skaffe seg et verktøy som de kan ha råd til å trene med. De som skal ha kulhetsfaktor og våpen for å vise frem kan vi ikke omvende, de skal ha det ingen andre har.

Så er det de argumentene som mange bruker, men som ikke holder vann. Viking27 har i innlegget ovenfor argumenter som ikke er holdbare, og jeg påpeker det gjerne for at andre skal kunne ta faktabaserte valg. 6,5 x55 har større hylsevolum, den vil da alltid gi mest hastighet i et gitt våpen med en gitt trykkstandard. Til langholdskyting og andre aktiviteter der en bruker tunge, eller halvtunge våpen har en kortere låskasse svært liten betydning.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har i denne sammenheng kun forsøkt å få tak i et brukbart våpen til langhold som ikke koster for mye og som ikke krever masse ombygging. Intensjonen var videre å dele mine erfaringer på en så objektiv måte som mulig. Skal du ha kulhetsfaktor er vel ikke en en forholdsvis ukjent Bergara det du kommer lengst med.

Selvfølgelig er det viktig å ha råd til mengdetrening, det eneste jeg reagerte på var at det i følge Per-S ikke er fordeler med CM fremfor x55.  Jeg rakker ikke ned på gode gamle 6.5x55, som etter mitt syn er et flott kaliner.  Jeg påpeker bare at 6.5 CM ihht SAAMI kan lades til 62000psi mot 51000psi i 6.5x55. CM har også en mer moderne/effektiv design, men det som til syvende og sist betyr noe er hvor fort kulen forlater munningen. Her viste jeg til Hornady sine tabeller.  Når det gjelder låskassen tenkte jeg ikke på vekt, men at du i de fleste tilfeller får litt kortere gang på sluttstykket. 

Jeg bryr meg egentlig ikke om hva folk skyter, men jeg deler gjerne erfaringer for å hjelpe. Har akkurat startet her på Kammeret som dere ser. Kanskje jeg får litt hjelp her jeg også.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nå husker jeg ikke i detalj og jeg tror rem7 er for kort men 700sa/kort kan få 79mm fast magasin ved å utvide magasinbrønnen bakover ved å ta bort skruefetstet til framre skrue på ADL avtrekkerbøyle. Da blir det straks lettere å håndtere 6,5x55 i kort kasse. Magnumhansen kan dette og har alle deler som skal til. Han leverer samme løsning på sine kasser. 

Link to comment
Share on other sites

Viking27 - jeg og mange andre setter pris på at du deler erfaringer med et nytt våpen, nye produsenter er interessante. Spesielt når de har egenskaper som er såpass interessante som dette våpenet. Men reklame og amerikansk våpenporno må tas med en klype salt. 6,5 CR og 260 Rem har begge mindre hylsevolum enn 6,5x55, og i samme våpen vil alltid 6,5x55 kunne lades til høyere hastighet. Våpenet blir ikke svakere med 6,5 x55. Trykkstandarder er laget for at fabrikkammunisjon som selges skal kunne brukes i alle våpen kamret for patronen. Det er fordi det eksisterer gamle våpen som ikke tåler mer enn standarden. I nye og sterkere våpen kan patroner lades opp til våpenets trykkgrense om det finnes gode hylser. Det gjør det i 6,5x55. Norske våpenforhandlere bør prøve å få dette kamret i 6,5x55, så får det enda bedre ytelse.

Link to comment
Share on other sites

Sitat

Jeg påpeker bare at 6.5 CM ihht SAAMI kan lades til 62000psi mot 51000psi i 6.5x55. CM har også en mer moderne/effektiv design, men det som til syvende og sist betyr noe er hvor fort kulen forlater munningen

Disse argumentene er vel de som Per-S snakker om. Patronene er ikke særlig forskjellige, og designet er ikke veldig forskjellig. Hylse, og kammerhals, og kuleskråning er forskjelige i spec/teori, men igrunnen ikke i virkeligheten - iallefall om du lader selv. Og hvem bryr seg egentlig om hva SAAMI trykkstandard sier? Det er helt irrelevant.
Moderne 6.5x55 hylser tåler akkurat like mye trykk som CM-hylser, og har de samme trykk? - "no replacement for displacement", mer volum, gjør mer arbeid.

Nå har jeg rifler i mange kaliber selv, og det er mange grunner til det, og folk må velge sine egne, men fysikk, volum, trykk og arbeid kommer en ikke ifra, og akkurat det er ikke så mye å diskutere. Fordeler og ulemper med å lade CM til 435MPa er akkurat de samme som med å lade 6.5x55, eller 6.5-284, eller hva som helst, til det samme trykket.

Ytelser er uansett mer enn hastighet, og vi ser jo folk lade ned både 6.5x55, x47 og CM, til, og delvis langt under 380MPa* - fordi det fungerer bedre.

 

*CIP maks for 6.5x55,

 

Sitat

Når det gjelder låskassen tenkte jeg ikke på vekt, men at du i de fleste tilfeller får litt kortere gang på sluttstykket. 

Skal du først tenke slik, så må du finne noe annet enn Remingtonkloner. Det er viktigere med god boltgang enn kort.

 

K

Edited by M67
Link to comment
Share on other sites

Mange selvfølgeligheter her, men jeg fortsetter litt til da jeg synes dette er interessant;

Teorien er jeg som sagt ikke uening i, men hvordan løses dette da i praksis? Selvfølgelig kan x55 lades til det trykket våpenet tåler, men hvordan måle dette trykket utover å se på trykktegn. Jeg er ikke komfortabel med å presse noe særlig utover tabellene. Og ja, jeg finner selvfølgelig den ladningen som gir best presisjon. 

Se på tabellene til Vithavuori; 

Her når en 139grs Lapua Scenar  833 m/s i x55 mens CM når 841 med en 1" kortere pipe. Alså mye det samme som Hornady sier. 

M67 - Kan du ikke bare være enig i at gitt "samme" våpen med samme ytelse er det bedre med kortere boltgang?  Det du sier er vel noe sånt som at det er bedre med et bra våpen enn et dårlig våpen.

 

Jeg gir meg med dette. Takk for god og lærerik diskusjon. 

 

Ken

Link to comment
Share on other sites

Sitat

Teorien er jeg som sagt ikke uening i, men hvordan løses dette da i praksis? Selvfølgelig kan x55 lades til det trykket våpenet tåler, men hvordan måle dette trykket utover å se på trykktegn.

Du får jo samme trykktegn ved samme trykk i alle kalibrene vi snakker om her. Ved 435MPa får du endel tegn, ved 380 ingen, og har mye mer marginer til kødd og elendighet - i alle kalibrene. Og CM må lades til 435 for gi nesten samme fart som 6.5x55 har ved kanskje 350. Det sparer en masse arbeid, og hylser.

Jeg bryr meg ikke om hvilke kaliber folk skyter, og skyter selv 6.5x47 f.eks. men IKKE fordi det gir mer hastighet i en eller annen amerikansk tabell ;)

Sitat

 

Se på tabellene til Vithavuori; 

Her når en 139grs Lapua Scenar  833 m/s i x55 mens CM når 841 med en 1" kortere pipe. Alså mye det samme som Hornady sier.

 

Vithavuori oppgir 880m/s med 139gr Scenar. http://www.vihtavuori.com/en/reloading-data/rifle-reloading/6-5-x-55-swedish-mauser--skan.html

Det er mulig, uten særlige trykktegn - å lade 9g Scenar til 915-925 m/s

 

K

Edited by M67
Link to comment
Share on other sites

Jeg er både enig og uenig. Joda, i et gitt våpen er det volumet som blir begrensingen, forutsatt at hylsene tåler det. Er det grunn til å anta at CM-hylser tåler mer enn x55?

 

Og så er det dette med låskasser da, nå er det engang slik at korte kasser er mer populære og dermed også mer tilgjengelig. Er en x55 virkelig god utnyttelse av en lang kasse? Når en CM gjør så og si samme jobben i en kort kasse ser jeg absolutt fordeler med patronen.

Link to comment
Share on other sites

Sitat

 Når en CM gjør så og si samme jobben i en kort kasse ser jeg absolutt fordeler med patronen.

Det er klart det er fordeler med patronen.

Diskusjonen er hvorvidt den gir mer hastighet enn 6.5x55 - og det gjør den ikke. Uansett hva Hornadys ladedata sier - 6.5x55 gir mer fart med 380MPa enn 6.5CM gir med 435.

Til mange bruk, inkl. dages motebombe, PRS, så er det ikke nødvendigvis en fordel engang, med mest mulig fart uansett, så patronen har mye som taler for seg. Men i en skytesport der funksjonssikkerhet er svært viktig, er det neppe hensiktsmessig å bruke patroner som ligger så høyt i trykk at en balanserer på "smertegrensen". Vi har sett folk bryte PRS stevner pga. trykkproblemer mange ganger, men aldri med 6.5x55 - med CM og 260 derimot... for der er det mye mindre som skal til. Marginen mellom 435MPa og "funker ikke lenger"-trykktegn er mye mindre (55MPa mindre.) enn mellom 380 det. Og CM-folket skyter ikke 880m/s patroner særlig lenge, om i det hele tatt.... @Kydex?

 

Sitat

Er det grunn til å anta at CM-hylser tåler mer enn x55

Egentlig ja, men ikke i denne størrelsesorden. Lapua CM-hylser bruker små tennhetter, og tynne tennhettekanaler, og de tåler nok bittelitt mer enn 6.5x55-hylser, akkurat som 308 "Palma" hylser tåler mer enn vanlige. Men igjen, ikke 55MPa mer... Og da er det "no replacement for displ..."

 

Sitat

Er en x55 virkelig god utnyttelse av en lang kasse?

Aner ikke, til PRS ville jeg ikke vurdert noe annet enn en glatt "fat-bolt" mekanisme, uansett. Men jeg går forsåvidt til PRS stevner med litt andre målsetninger enn bare å skyte ;)

 

Valget mellom CM og x55 er like mye et valg mellom rifler. 6.5x55 kommer omtrent bare i Tikka og Sauer, så vil man ha noe annet - og den omtalte Bergaraen er ei veldig fin rifle, til en veldig fin pris - så må en velge mellom 6.5CM og 308Win - og som sagt før, skyter en ikke en hel masse (det er egentlig få som gjør det) så spiller ikke den økte ammunisjonskostnaden så stor rolle. Men den kan være grei å vite om.

 

K

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mine små studier innen trykk og hylsehode tilsier at hodet tåler omtrent trykk lik flytegrense for materialet. Så selv om små hetter gir litt mer masse vil det som du sier ikke gi de enorme utslagene, skal en øke styrken vesentlig må materialet bli sterkere. Så du har nok rett der.

Jeg er ikke helt fan av å lade patroner over standard. Joda, vi som er erfarne gjør gjerne det, men en patron bør ikke "selges" på dette grunnlaget til folk flest. På den andre siden gir neppe CM større marginer for en hjemmelader. x55 er nå engang en særdeles god patron, det er en grunn til at den har vært med så lenge. Men den passer ikke lenger helt inn i moderne våpenserier.

 

Jeg blir ikke forundret om det dukker opp en HMR her i hus, tipper det blir en CM. Med tanke på tilgang på 308-messing og min forkjærlighet for hylseprepping blir det neppe mye original CM-messing å finne :-)

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest noe av det som har blitt skrevet her de siste dagene,  føler jeg nesten at jeg må forsvare hvorfor jeg valgte å kjøpe en HMR i CM. Føler nesten så man blir stigmatisert hos enkelte om man ikke kjøper 6.5x55 eller 308!

 

Jeg har allerede en rifle i 6.5x55, en godt brukt Sako fra 198x, som jeg sikkert et 17ende eier til, å den går som en stråle, men siden stokken er blitt voldtatt av både vinkelsliper og annet hardt skyts for å passe meg PERFEKT, så ser den ikke ut i månelys, men som sakt den passer meg! Gir meg egentlig en god faen i hva andre syns om den, fordi den er min! 

 

Så over til HMR'n. Har lenge vært på utkikk etter en ny rifle i 6.5 et eller annet. .3xxx var totalt uaktuelt for min del. 

Siden Sakoen har langt løp, var jeg nå på utkikk etter noe som va kortere, men uten å miste så alt for mye fart, også ville jeg fremdeles ha en forholdsvis tykk pipe, er ikke no fan av sugerør. 

Kort kasse var ikke et must men siden jeg allerede har en LA så var det bare et pluss.

Ville ha en stokk som kunne fungere like godt på hjortejakt som på banen, grepsvinkel og justeringsmuligheter var da viktig. 

Rem700 footprint var et stort pluss, siden man da har et hav av muligheter. 

Så over til kaliber valg; Siden jeg ikke jakter elg, og har ingen planer om å gjøre det heller, så ville jeg som sakt ha ei nytt 6.5 kaliber, liker egenskapene til kula og ikke minst utvalge på denne siden av dammen(vet hvordan det er å ha et kaliber man så å si ikke får tak i kuler til, .227 er nesten umulig å finne kuler til) 

Nå skyter jeg rundt 1000 skudd i året, så kostnadene er ikke så avskrekkende hos CM, ja den første sesongen blir ganske dyr, men så lenge man ikke skyter 3000+ skudd pr år så burde de fleste av oss kunne håndtere den lille ekstra prisen. Jeg er trossalt jeger før skytter. 

Egenskapene til CM er nokså lik x55, kan lade dem til ca samme fart, ja skal ikke nekte for at x55 kan oppnå litt mer fart i lengre løp, men med ei kort hylse som CM vil ikke miste like mye fart ved et kort løp. 

Som Krister skriver, CM må lades med adskillig høyere trykk enn x55, å dette er ikke noe man skal kimse med, hvem vil vel ha en detonasjon i ansiktet?! Men så er ikke jeg ute etter mest mulig fart, vil ha noe som setter kula der jeg plasserer trådkorset, gang på gang! 

Og sist men ikke minst, vis meg den riflen som har alle disse egenskapene til samme pris som HMR! 

 

SakoAV

Link to comment
Share on other sites

Helt grei begrunnelse SakoAV, du har vurdert og kommet til en konklusjon og fått et fint våpen til en grei pris - alt vel.

Men du har en "feil" i besluttningsgrunnlaget.

14 minutter siden, SakoAV skrev:

CM vil ikke miste like mye fart ved et kort løp

Dette er nok teoretisk riktig , men det vil være mest fordi 6,5x55 har høyere hastighet i utgangspunktet.

I praksis vil begge tape like mye hastighet, og 55 gi mest hastighet uansett løpslengde.

Link to comment
Share on other sites

Ser ingen grunn til at du skal måtte forsvare valget. HMR'en er et funn av de sjeldne. De har klart å finne et veldig godt kompromiss mellom "taktisk" funksjon og nøytralt utseende, bygd på en kasse som sikrer god tilgang til deler. Med det som utgangspunkt blir det nesten dumt å si nei kun fordi den ikke kommer i 6.5x55. Som sagt er det en flott patron, men når en tar med utvalget av våpen med i regnestykket begynner den å bli litt gammeldags. Skal en først fokusere på ytelse er det mulig å få enda mer ut av en lang kasse, så den blir litt sær sånn sett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg må vel ta min del av skylden for denne diskusjonen om ytelse. Jeg fant ikke "rett" våpen i x55. Hadde jeg gjort det ville det blitt vurdert, uten at det nødvendigvis hadde gjort at jeg valgte bort CM!

Når det gjelder hastighet tror jeg at det har vært en liten misforståelse. Det jeg prøvde å få frem er at du kan få like gode og kanskje bedre hastigheter i CM gitt at x55 lades innenfor trykk som går i alle våpen, også de gamle sliterne. Derav eksemplene. Dette gjelder selvfølgelig ikke en ny Sauer der jeg regner med at du fint kan hente 30-40m/s ekstra uten problem hvis det er et mål.

Enig i vurderingene dine SakoAV. Har stor tro på at HMR er et utmerket våpen. 

 

Edited by Viking27
Link to comment
Share on other sites

Til dere med litt mer historiekunnskap rundt utvalg ferdigammo; er det sånn at utvalget i ferdigrullet 6,5x55 øker eller minsker i forhold til annet utvalg?

Tenker litt at siden det nå er to korte 6,5 kalibre som har sin renessanse i det amerikanske markedet, at utvalget kanskje begynner å rette seg mot de kalibrene istedenfor x55?

 

Er en slippery slope hvis plutselig de europeiske produsentene finner ut at de heller skal effektivisere produksjonen ved å kun lage korte kasser..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...