Jump to content

Recommended Posts

Litt småfrustrert, for jeg får ingen presisjon i rifla lenger. Nå har jeg stort sett skutt greie samlinger mesteparten av tida, men ofte med to tette og en litt unna. Nå sitter de langt unna hverandre. Stort sett mellom 30 og 70 mm. Det er jo ikke bra nok.

 

Det virker som om det begynte med bytte av sikte. Hadde Kahles CSX 3-12x56 før. Så solgte jeg den fordi jeg ville ha et sikte som passet enda litt bedre til lengre hold. Satte da på en Zeiss V 2,5-10x50 i mellomtiden. Klarte ikke å få de helt gode samlingene med den. Med Zeiss V 3-12x56 ble det heller ikke noe bedre, og jeg kom ikke engang opp til svarten i skiva før jeg gikk tom for klikk. Så byttet jeg ringer fra Weaver til Vortex. Da ble det litt bedre, men bare 7, 8 klikk før jeg gikk tom der og. Deretter fikk jeg fatt i Kahlesen. Nå har jeg nesten 80 klikk til topps, så det holder jo, men samlingene? Nope...

 

Så nå er jeg litt i villrede. Jeg har jo skiftet stokk siden svensketuren i januar. Kanskje den kan ha noe å si? Jeg får ta med plaststokken og prøve den om jeg ikke får til neste helg. Har bestilt picatinnyskinne for åse om det kan hjelpe på. Kan jo hende basene ikke er helt "i vater", selv om det høres rart ut. 

 

Kanskje jeg napper? Vel, nå har jeg i hvert fall modifisert avtrekket. Klippet fjøra, så nå er det helt nedi 500 gram! Kanskje litt mye det, men det går visst an å stramme inn litt. Prøvde først på 900 gram, men følte ikke at det ble helt optimalt. Men nå er det i hvert fall umulig å nappe skuddene! En kompis som er helt rå på skyting prøvde rifla ha, men fikk ikke tette samlinger heller. Sist skjøt jeg 50 skudd. Den beste samlingen var 30 mm blank. 

 

Så det kan kanskje være ladningene? I fjor skjøt jeg bra med Scenar 100 grs og Norma 201. Nå har jeg Hodgdon H322 bak kula. Den gir ca 825 m/s vs ca 790 med Norma med ca 100% fyllingsgrad. Kan det ha noe å si, mon tro? Har ladet massevis av skudd med forskjellige krutt, ladevekter og kuler i .222 og .308 før, men aldri opplevd noe slik. 

Jeg kommer i hvert fall til å ta med siste rest av fabrikkladede Hornady SST 123 grs neste gang for å se om de går slik de skal. Gjør de det, vet jeg det er ladningen, om ikke annet!

 

Frustrerende greier når en ikke helt får til! 

Link to comment
Share on other sites

Har du en annen rifle å skyte med? Når børsa ikke vil, synes jeg det er greit å ta fram Saueren å sende noen serier for å få bekreftet at skyteteknikken er OK.

Prøvd å gi pipa en skikkelig puss? Jeg ble aldri fortrolig med originalpipa og fikk den bytta. Siden har jeg ikke hatt knoteserier og mye letere å lade.

Link to comment
Share on other sites

Ga rifla en real puss etter sesongslutt før jul. Etter det var jeg kun en kort tur for å skyte inn med den lille Zeissen, for jeg klarte å selge CSX'en uka før svensketuren... 

 

Tok med Sakoen sist, for å sjekke om den store Zeissen var i orden, i og med jeg knapt hadde klikk igjen opp på Howaen. På Sakoen er det igjen en halv runde på ASV'en. Skjøt bedre med den.  Den blir også med neste helg, om jeg får delene jeg trenger til både Howaen (Picatinnyskinne, 20 MOA) og Sakoen (den skal få riktig base foran). 

Jeg holder en knapp på at ladningen ikke er helt bra foreløpig, men synes jo det er litt rart at to forskjellige krutt skal gi den forskjellen. Har igjen 15 SST fabrikkladede, så får prøve noen av dem om det fremdeles ikke funker. Skulle gjerne hatt igjen noen til beverjakta. Vet ikke om Jaktdepotet selger ammunisjon pr post? Har ikke lyst å kjøre til Drammen for å hente et par pakker... Det blir DYRE skudd! 

Link to comment
Share on other sites

Er ikke rart i det hele tatt om det blir ulikheter pga annen ladning/annet krutt, det er mere normalt enn unormalt. F.eks i min 6mmPPC, så gikk det fra 30-40mm samling/100m fra VV N130 krutt, til 10mm/100m med VV N135 krutt...……...så jeg ville ha først fått ladet opp igjen med samme ladning som du etter eget sigende skjøt bra med i fjor.

Link to comment
Share on other sites

Den er beddet. Vet ikke om det er bra nok, men rekylklakken har i hvert fall kontakt.

 

Burde jeg fjernet det som er foran der rekylklakken går nedi, kanskje? Beddemassen har jo kontakt med pipa, noe som synes på bildet.

 

 

bed.jpg

Edited by ko-stens
Link to comment
Share on other sites

OK. Siden problemene kom når du byttet stokk, er det ett naturlig sted å starte. 

 

Er klakken frittliggende under, på sidene og forran? 

 

Det er ikke uvanlig å bedre første centimeterne på pipa, så det går fint. 

 

Skru fast låskassa som normalt, hold rundt pipa og forskjeftet imens du slakker/strammer på forreste skruen. Kjenner du bevegelse har du spenn.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Det er vanlig på ettermarkeds stokker til disse. Ryktet er at Legacy sports har gitt feil måltegning til ettermarkedsprodusentene slik at det blir feil. Flere har fått kritikk for dårlig tilpasning til låskasse men strengt tatt er det ikke stokkprodusenten som har hovedskylden selv om de ganske enkelt kunne justert dette før masseproduksjonen starter. Min MDT chassis måtte også beddes men ble gjort av Rafdal når den fikk ny pipe.

Link to comment
Share on other sites

Fant ut at partiet i midten der, mellom avtrekkermekanisme og magasin, kom litt høyt og ble litt brekkstang. Har slipt ned det, og da ble det mye bedre, men det er fremdeles litt spenn. Har pusset ned den gamle beddemassen nå og lagt ny og klemt skiten sammen, så får en se om det blir bedre nå. Kunne lagt på masse bare bak, men da hadde pipa gått i løpskanalen. Slipte i stedet ned bak og på midten og har lagt på litt under foran, så ser det bra ut med tanke på klaring mellom pipe og stokk. 

 

Rifla gled jo rett nedi stokken da jeg monterte første gangen, så grublet på om det egentlig trengtes noe bedding, men rekylklakkområdet var jo større en klakken, så tenkte at å bedde ville gjøre det bedre. Skrudde jo bare sammen alt i hop etterpå og tenkte ikke over om det var spenn. Men kanskje det løser seg nå. Er smådetaljer å flikke på, i så fall. Det bør gå greit til slutt! 

Link to comment
Share on other sites

Nå tror jeg at jeg snart gir opp dette prosjektet. Er jo ikke i stand til å få jevnt gode samlinger. Det er helt tilfeldig hvor jeg treffer, og det er omtrent ikke mulig å få dem under 30 mm. 35 - 50 mm er standarden.

 

Dette er det jeg har prøvd på veien mot det her:

Kikkertsikter: Kahles CSX 3-12x56, Zeiss Victory 2,50-10x50, Zeiss Victory 3-12x56, Kahles K312 (som er brukt den siste tiden)

Ringer: Vortex Hunter 30 mm x 2, Weaver 30 mm og til Kahlesen Recknagel 34 mm.

Base: Todelt Weaver. Har byttet ut fremre base med en annen uten at det hjalp annet enn å få ringen lengre frem på siktet og slik at jeg ikke gikk tom for klikk med Zeiss 3-12x56'en.

 

Stokker: Både Boyds og original. Boydsen er nå beddet tre ganger på nytt, nå sist med Epoxy. De første gangene med aluminiumssparkel fra Devcon. 

 

Kule: Hjemmeladede Lapua Scenar 100 grs, prøvd med H322, 26, 26,5, 27, 27,5 og 28 grs pluss Norma 201 med 28,5 grs.  Ingen viser egentlig noe bedre enn noen annen ladning. Den aller beste serien var på 18 mm med 27,5 grs H322 og 21 mm med 201. Det var tilfeldig, for etterpå har de ligget på 35 - 45 mm. Har også prøvd fabrikkladet Hornady SST 123 grs. Ingen samling under 30 mm. 

 

Har skutt med og uten demper uten at det gir nevneverdige forskjeller. Har prøvd med tofot (to stk), "pussebenk" og sandsekker, sittende ved bord og liggende. Og vi har vært to som har prøvd for å unngå skytterfeil. Avstanden er 100 meter, og det har vært omkring null grader og til dels vindstille. Avstand 100 meter. Har også justert avtrekket til både ca 500 gram og 700 gram for å unngå avtrekkfeil. 

 

Nå venter jeg på en picatinnyskinne fra Vertebrae, så får jeg prøve den, men tviler på at den vil gjøre særlig utslag. Om den kommer. Forventet leveringstid var to dager. Nå har det gått to uker. Der er det visst ikke lett å svare på hendvendelser. Har sendt epost to ganger, sendt melding på Facebook, ringt og sendt sms, men ingen respons. Så der skal jeg aldri bestille noe mer. 

 

Begynner å mistenke at noe kan være galt med pipa, rett og slett. Rifla har gått mellom 200 og 300 skudd. Hele tiden har den som regel samlet to tett og en et stykke unna. Slik ser det i grunn ut nå og. Skyter treskuddsserier, og det er alltid et skudd som slenger ut. Det er vilkårlig om det er første, andre eller tredje skudd. 

 

Har lagt ved et par bilder av noen av samlingene de siste to rundene. De beste samlingene her er omkring 30 mm. Resten er omkring 45 mm. Siktepunktet på alle seriene er nede i høyre hjørnet på klistrelappene. Klistrelappene er over andre samlinger. Der det er to hvite lapper, er det også en i svarten. Det er det èn hvit lapp, er det to i svarten. Nytteløst å justere klikk, i hvert fall!

 

Hva mer kan jeg gjøre, egentlig?

 

 

Blink2.jpg

Blink1.jpg

Edited by ko-stens
Link to comment
Share on other sites

Ja, vurderer om det kan være en løsning, men lurer på å høre med Jaktdepotet om hva jeg kan gjøre. Om de evt vil ta den inn og få testet selv. Har jo bare hatt den et drøyt år.

 

Det koster vel mer enn nok å bytte pipe. Vet ikke om jeg har lyst å koste på den stort mer.

Link to comment
Share on other sites

Nå som du vurderer å ta det så langt som å bytte løp så er du kanskje villig til å prøve deg på litt voodoo magic (fysikk) først.

 

En sånn de-resonator, eller hva det enn heter, er jo et mye billigere forsøk en å bytte pipe. Hvis du ikke gidder å vente på en i posten kan du jo bare lage en selv med f.eks el teip.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KSoTBceFkww

https://www.youtube.com/watch?v=Xq2G2MubmuE

 

Dette prosjektet må du ikke gi opp på:)

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg vært en runde til på skytebanen. Ting tyder veldig på at rifla ikke vil ha Scenar 100 grs. 45, 45 og 48 mm i dag. Fem serier med Scenar L 120 ga 16, 14, 7, 15 og 23 mm. Ble ikke mer skyting da jeg skulle til børsemaker med den. Grublet på om det var noe poeng i og med at den ga gode samlinger nå. Men uansett, en real beddejobb og se over rifla kunne han jo få gjøre.

 

Vel framme, tok han en nøye titt. Kroninga var grei, men ikke 100%. Ellers er ikke låskassa helt 100 % med tanke på anleggsflate mellom sluttstykket og kammer. Ok, men ikke topp. Ser en liten forskjell i slitasjemerkene på låseklakkene Ikke ukjent fenomen med Howa, visstnok. Uansett ikke noe å tenke på til «normal» presisjon. Men løpet var han ikke videre begeistret for. Kula har faktisk ikke fullt anlegg på et punkt ca 20 cm fra munningen! Den går bare på bommene der. Det var ikke det beste løpet han har sett, for å si det sånn. Det går an å gjøre noe med det. Trekke om eller noe slik. Husker ikke. Det er noe han ikke gjør selv. Det har nok ikke så mye innvirkning på presisjonen, men lell da...

 

Burde jeg ringe Jaktdepotet om det løpet? Det gir jo god presisjon med 120 grs, men hva med andre aktuelle kuler? Skulle hatt Vmax 95 eller lignende til bever og SST eller lignende til rådyr. 

 

Kan jo ikke kreve at alt skal være 100% da det er ei (overpriset) billigrifle, men jeg likte ikke helt denne løpsgreia.

 

Han skal nå krone om løpet og bedde stokken, så får jeg prøve mer.

Edited by ko-stens
Link to comment
Share on other sites

Har ikke fått med meg om du har testet enda tyngre kuler? 139-144gr f.eks.

Kobberkuler hadde også vært interessant å sett. Klarer ikke å se for meg hva gnageren kan finne på etter en velplassert 120gr GMX eller TTSX. 

Hvis kobberkulene går godt så burde det også være en smal sak å få til samskyting med 120gr Scenar. 

 

Jeg hadde ikke brydd meg om å blande JD borti dette så lenge børsa leverer varene med noen kuletyper. Tror ikke du kommer noen vei uansett. 

 

Fortsett med oppdateringene, det er interessant å følge med. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, er nettopp det jeg tenker på når det gjelder Jaktdepotet. Noen rifler kan være sære, mens andre ikke er det. Kommer nok til å prøve tyngre kuler og, men om den fortsetter med gode samlinger i 120 grs, blir det nok det som blir toppjaktkula. Vmax står jeg nok over inntil videre. SST bør fungere bra til den og, men den har ikke vist særlig lovende takter, og siden jeg liker GMX fra før, kan det nok hende jeg legger inn en bestilling på den. 

 

Har ikke prøvd tyngre enn fabrikkladede 123 grs SST. 

 

Blir interessant å få tilbake rifla og se hvordan den går da. Får også håpe picatinnyskinna dukker opp snart. To dagers leveringstid har blitt til tre uker uten at den har kommet. Leveringsproblemer fra utlandet ifølge selger, så får være litt mer tålmodig. 

Link to comment
Share on other sites

Med ett snitt på rundt 15mm over 5 samlinger bør man være fornøyd, det et ei rifle til 7000kr, ikke benkerifle til 70k. 😄 

 

ser ut som din liker det samme som min. 123sst gir grei presisjon, men ikke topp. I min lå den rundt 12-13cm på 420meter. 120 scenar ligger vanligvis på 6-8cm. 120gr kobber gir hod presisjon, men grendel patronen gir for lav v0 til at de ekspanderer tilfredsstillende. Halvbløte kuler er det beste. Accubond/sst og lignende. 
 

skal fu bruke kobber kule bør man velge 100gr ttsx. Vet ikke hvilken presisjon den gir..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, ko-stens skrev:

Kula har faktisk ikke fullt anlegg på et punkt ca 20 cm fra munningen!

Kanskje derfor løpet trenger kuler med litt bæreflate?

 

Det er nok ikke så uvanlig at hyllevarebørser i den rimelige enden kan se temmelig ruskete ut i løpet, hvis man har tilstrekkelige instrument til å undersøke de. Men det gjør jo ikke de fleste av oss. Vi skyter og prøver oss frem, finner noe som fungerer og andre ting som ikke vil samle. 

 

Det er nok ikke reklamasjonsgrunnlag. Du har jo funnet ladninger som samler riktig, riktig bra. At en kule ikke presterer, er jo ikke så oppsiktsvekkende.

 

Jeg har lurt litt på, noen ganger, om jeg skulle skaffe meg et rimelig «bore scope». Jeg har valgt å la være. Jeg tror jeg kunne blitt så skuffet 😂

Link to comment
Share on other sites

Hehe... Slikt regner jeg ikke særlig på, egentlig, men tja... Alt i alt litt over 26 000,- inklusive børsmakerjobben som ikke er fakturert ennå. Det er slik utstyret er nå. Zeissen jeg satte på Sakoen kostet meg 8 500,-.

 

Høres ille ut og er vel det, men samtidig har jeg solgt rifler og sikter og ladekomponenter (.222) for drøyt 30 000,- og, siden jeg før jeg kjøpte Howaen. De pengene er jo lagt inn i det jeg har kjøpt. Totalen blir ikke så gæli til slutt! 😉

 

Kuler og krutt regner jeg ikke med. Det hadde jeg brukt til .222en uansett om jeg hadde fortsatt med det kaliberet.

 

All hobby koster penger! 😉 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ikke gærnt det. Jeg derimot har nok lagt hakket mer i Howaen. 10K for chassis, 8K for pipebytte, 12K for optikk og montasje. Til gjengjeld er den blitt veldig god å skyte med nå. Nå har jeg bestilt en del 100gr ELD-M som jeg gleder meg til å prøve. 100gr Nosler Ballistic tip går veldig bra så håper på samme resultat med ELD-M.

123gr SMK med Win 748 krutt gikk også meget bra og bortimot likt med 100gr BT ut til 400m. I det hele tatt går det meste bra i LW pipa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Liten update. Da har jeg vært hos børsemaker med rifla for å få den kronet på nytt og få beddet stokken på nytt. I dag var det tid til å prøve den noen skudd, i og med at jeg skal ha den med på beverjakt.

 

Resultat? Omtrent som før. Gjennomsnittet på samlingene er ca 30 mm. Det er uholdbart dårlig til toppjakt. Nå gjenstår bare å prøve tyngre kuler. Ellers vet jeg ikke hva jeg gjør. 

 

 

Edited by ko-stens
Link to comment
Share on other sites

Er det forresten noen som har tips til sikker butikk å bestille picatinnyskinne til rifla fra? Vertebrae hadde to dagers leveringstid. Bestilte 15. mars, men har fremdeles ikke fått den. Ingen svar på eposter, telefon, smser eller FB-meldinger. Har sendt ny epost og kansellert bestillingen. 

 

I tillegg lurer jeg på kuler over 120 grs som kan gå godt i rifla. Må jo prøve litt til, selv om det kanskje går mot pipebytte om ikke "tunge" kuler går bra heller. Børsemakeren var jo ikke imponert over den, akkurat. 

Link to comment
Share on other sites

Fant den på Outerimpact.com, men der var den ikke på lager. Fant i stedet på Kinneys Shooting Supplies, så da er det en Warne 20MOA skinne på vei. Det havnet visst et DIP underbeslag i aluminium i handlevogna og... Da slipper en å være livredd for at plasten rundt skruehullene skal sprekke. 

 

Fikk kjapt beskjed om at delene var postet og på vei, så det her går vel ganske kjapt. :-) 

 

Nå gidder jeg ikke stresse med rifla på en stund. Den siste uka i beverjakta avlyser jeg. Det er jo så å si ingen ferske spor etter dyr, så da skal de få som eventuelt er igjen få fred fra meg. Så jeg venter på deler og bestiller opp litt tyngre kuler og tester litt nå og da, tenker jeg. Til slutt blir det vel bra! 

 

 

Link to comment
Share on other sites

driver å leker litt på QL. er det noen som har testet n140 på grendelen med 123grs kuler. 

noen som har trua på denne ?  god fart ihvertfall.

 

har også finjustert endel på col og skulder bump. har nok presset hylsene litt for hardt tidligere. så nå har jeg satt tilbake 0.002-0.003 inch samt øket col til 59mm da jeg ikke får de gode samlingene jeg hadde før. 

 

 

2020-05-14 (2).png

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, ladebenken skrev:

Bruker bare 140 nå, da jeg gikk tom for 530. 
 

29gr 120-123gr kule

28gr 130gr kuler 

 

god presisjon, lav es/SD i min. 
 

soter litt, men ikke problematisk

 

hmm. ja det høres bra ut. etter at eg fikk grendeln har eg aldri hatt så mye forskjellige krutt på hylla! 

har stort sett kjørt n140 og n550 før og håper egentlig at eg kan fortsette med det da :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jaggu har dette tatt tid!

 

Endelig kom delene fra Kinneys i posten i dag, etter nesten en måned. Bestilte Warne 20MOA skinne og DIP underbeslag derfra 8. mai. Svindyrt til slutt, for det ramlet visst på tollgebyr og moms i tillegg... Men nå er nå i hvert fall delene montert. Da er det bare å lade opp noen skudd med tyngre kuler, skyte inn på nytt og se hvordan de går. Har fått noen 144 grs av en kompis som skal prøves. Har 120 grs Scenar L, men den har vært ustabil den og. Er vel et skudd i blinde å tro at skinna kan utgjøre  noen forskjell, men da har en i det minste prøvd.

 

Funker ikke skiten nå, blir det pipebytte... Nå er jo alt annet sjekket, fikset eller byttet. Jeg MÅTTE jo ikke bytte underbeslaget, men når de først hadde det inne, bestilte jeg. Da jeg tok av det originale plastrælet, så jeg at det hadde sprukket i det ene skruehullet, så det var vel greit å bytte!

 

Blir det løpsbytte, blir det vel Lothar Walther-pipe, tenker jeg. Det er et relativt rimelig alternativ. Fått pris på mellom fem og seks tusen ferdig gjenget dersom børsemakeren slipper å kjøpe brotsj (han må låne, ellers blir det en del dyrere). Det er vel en kurant pris, eller? Samtidig frister det med Lilja-pipe til et par lapper til om en først skal skifte, men det finnes grenser for hvor dumt det er å sminke en slik gris... Merker sikkert ingen forskjell uansett!

 

 

dip.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lever den til Rafdal. Han er god med grendel. Kostet meg 8K men da beddet han chassiet og fikk sort cerakote på pipa, gjenget for fin finish med Svemko quick mount. Er noe helt annet med en LW pipe. Min gikk veldig variabelt før pipebytte og hylsene tålte få omladninger. Nå er det noe helt annet og den går som en Grendel skal.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Opplevde noe litt pussig i dag, så får nesten høre...

 

I dag begynte det som før på skytebanen, med 45 - 60 mm, med fire forskjellige kuler og kulevekter og ladninger og masse frustrasjon. Men plutselig, de tre siste seriene ga meg hodebry. 25 mm (tre skudd uten demper), 28 mm (sju skudd med demper) og 33 mm (12 skudd med demper og annen skytter, som bannet tre ganger over mirage, og de tre skuddene var heller ikke så godt med i samlingen, som var 19 mm på 9 skudd utenom disse). Dette var den samme kula (Lapua Scenar L 120 grs), som har vist seg minst dårlig med stort sett "jevne" samlinger mellom 30 og 40 mm fra før, med enkelte tettere.

 

Til sammen har rifla gått kanskje 500 skudd nå. Har jo byttet "alt" unntatt pipa, så i dag var det siste sjanse for dette spettet med høl i før evt pipebytte. Men nå ble jeg plutselig usikker.

 

Kan det hende at pipa trenger litt slitasje før den går bra??? Det høres jo rart ut, men en liten del av historien er at børsemakeren (som har kronet pipa på nytt pluss beddet stokken) sa at kula kun er borti bommene i en ca 20 cm lang del midt inni løpet. Kan løpet ha blitt slitt nok til at kula nå har full kontakt gjennom hele løpet? Det høres rart ut på så få skudd. 

 

 Nå gikk jeg tom for skudd, så fikk ikke prøvd mer i dag, men får vel nesten ta en tur til når jeg har fått ladet opp flere. Ble over 90 skudd i dag.

 

For øvrig var dette dagens beste resultater:

Scenar 100 grs: 45 mm (64 mm på 7 skudd)

Scenar L120 grs: 19 mm (9 skudd, tre slengere ga 34 mm på 12, men skytteren, ikke meg, mente mirage fra demperen ødela for de siste skuddene). jeg fikk 28 mm på 7 skudd. 25 mm på 3 skudd uten demper.

Lapua fmj 144 grs: 44 mm på 11 skudd. 

Hornady SST 123 grs: 45 mm på 4 skudd

 

Egentlig er ikke noe av det her spesielt å rope hurra for, men jeg vet i hvert fall hva jeg ikke skal ha av kuler senere, og det er Scenar 100 grs og SST 123 grs. De nekter plent å gå bra. 120 grs gir noen håp innimellom. 144 ga meg egentlig ingen svar. Prøvde først bare tre (hadde bare 11 kuler) som satt litt her og der, så peiset bare på resten.

 

Det går nok mot pipebytte hos Rafdal, men jeg får jo prøve litt til med 120 grs, i det minste. 

 

Legger ved et par bilder av blinkene...  Et par steder på den andre ser det ut som om det er skutt med hagle. De er fra CZ455 i sidevind... På den første blinken er det to skudd i senter, mens ett sitter laaaangt nede til venstre. Det var for å finne skiva. Har satt på 20 MOA-skinne og rotet det til skikkelig med klikkene før skyting! Har nå mellom 130 og 140 klikk opp, mot før drøye 80. Har også byttet underbeslaget siden sist jeg var på banen, i tillegg til at stokken er beddet for fjerde eller femte gang, denne gangen av børsemaker. Han kronet også pipa på nytt. 

 

Det går vel mot ny pipe, men jeg synes jo det var rart at den plutselig begynte å samle greit. 

 

Konklusjon: Denne rifla blir jeg ikke klok på!!!

blink.jpg

blink2.jpg

blink3.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

En liten update fra meg. 

Sleit som fan med n530 og har nå heve boksen bakerst i hylla. Trodde også det var dempern sin skyld at alt blei krøll. 

N133 gir meg 1/2moa samlinger igjen. Lader 26gr bakom 123grs amax og deromkring på 123gr scenar. Fikk juster headspacen og bump skikkelig på dia i tillegg. 

Minien fikk seg en  av de nye Strike eagle 5-25x56 så det er ikke så mini mer. Men du verden hvor gøy det er. 

Er nå fornøyd igjen. Største bommerten jeg gjorde var å eksperimentere med n530 som og andre sier over her. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Liten update fra meg og. Blir ikke klok på denne saken her! 

 

Har jo slitt med alt jeg har dyttet gjennom løpet, men forrige gang skjedde det noe. Den begynte å samle Scenar L120. Ladet opp noen nye skudd i dag for å se om det var tilfeldig sist. Har også kjøpt inn Barnes TTSX 100 grs for å se om den kan fungere, i og med at SST 123 ikke har gitt meg annet enn hodebry. Resultatet ble 10 mm samling med Scenar og 7 mm samling med TTSX. Ble bare noen få skudd i dag, men du verden... Dette ser jo plutselig bra ut! Det var også likt treffpunkt med de to kulene. Tre og tre skudd i seriene, for øvrig.

 

Frøkna var med og brukte opp noen skudd på lerduer 100 meter unna. De gikk i knas alle i hop. Ingen tvil om at ting ser ut til å fungere. :-) 

 

Scenarkula er ladet med 25,5 grs H322 og TTSX-kula er ladet med 27,5 grs H322. Førstnevnte gir ifølge QL 741 m/s. Sistnevnte gir ifølge QL 822 m/s i Howaen. Det bør jo holde til hold utover 100 meter på rådyra. 

 

Edit: Har fått med meg at det kan være usikkert å bruke TTSX'en med tanke på ekspansjon i Grendel-hastighet. Ifølge "nettet" ser jeg at kula må ha fart på minst 2000 fps for å åpne seg. Det skal bli ca 610 m/s. Hastigheten på kula jeg har ladet, skal ifølge Zeiss ballistikkalkulatoren være på 741 m/s på 100 meters hold og 663 m/s på 200 meters hold. Nå vil nok ekspansjonen bli noe mindre enn ønskelig på 200 meter, men jeg skal ikke skyte rådyr på det holdet uansett. Med andre ord skal den være mer enn bra nok til mitt bruk, regner jeg med. Nå er ikke QL noen fasit, men erfaringen sier at den ikke er langt unna sannheten de få gangene jeg har prøvd kronograf, verken i Grendel eller .308. 

 

Endelig et litt hyggelig bilde. Scenar øverst, TTSX nederst (hullet til høyre i bildet har ikke noe med samlingene å gjøre). Trådkorset er lagt nede i høyre hjørne, og svarten er 2x2 cm:

 

blink.jpg

Edited by ko-stens
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Får håpe modifiseringen går mot slutten nå. Rifla har gått fra å være en liten lettvekter til mer å bli en posteringsrifle! Vekta stoppet på ca 5,5 kilo med alt på! Den skal bæres i riflesekk (Vorn Hjort), så selv om den er tung, går det nok bra. Takker høyere makter for at det ser ut som om pipa kan holde mål likevel. :-) 

 

Tofoten er en billig sak fra Ebay. Den har hurtigkobling for picatinny/Weaver, så har satt på en liten skinne under på fortreet. Den kan også justeres sideveis og tiltes og har teleskopføtter. Virker faktisk ganske solid, men får se hvor lenge den holder.

 

Litt mer skyting nå, så er vi klare til jakt!

 

Howa.jpg

Edited by ko-stens
Link to comment
Share on other sites

Sikkert trådens dummeste spørsmål, men hvordan ser jeg om min Howa har mini action eller vanlig låskasse? Jeg har en Howa 1500 Lightning i .223 rem. Jeg kan ikke se merking av noe slag som indikerer hva slags låskasse det er, hva konkret består forskjellene i?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Har da fått jobba litt med 100gr amax kulene. Dette ser lovende ut. 

Fikk litt dreis på n530 med disse også av en eller annen merkelig grunn. N133 funker som bare det på de kulene jeg har testet. 

 

Er det noen som får noen vettig svar ut av quickload og gordons til grendeln? 

Jeg simulerer farta på 123gr a-max og scenar med 26gr n133 til rundt 710-715. Men alle rundene jeg har kjørt over chronoer så ligger jeg på 738-743ms. Noe som er kraftig mer enn simuleringen sier. 

Løpet mitt er 47cm og kjører lapua hylser med plass til ca. 36.4grs vann.

Hva opplever dere av simulert opp mot real life? 

 

Slenger med noen bilder. 

Snapchat-2043294348.jpg.be0564a66c720293a969d8548c7d588f.jpgSnapchat-1376385251.jpg.a3c9bdbe1528b047b1125a71c6d391d7.jpgSnapchat-1329531684.jpg.c8d4223cb6726b1987ca6c3d95471684.jpg

Snapchat-1862090090.jpg

Snapchat-248158117.jpg

20200904_140308.jpg

Edited by B2 Hansen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...