Fury Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Hei! Jeg tenkte å steike meg et gåsebryst i morgen og lurte på om noen her inne har én eller flere marinader å anbefale? Jeg har veldig liten kunnskap om marinader, men det høres jo ofte veldig godt ut Tar gjerne imot tilberednings tips også om dere har. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johs Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 For best resultat bør en sortere (og merke) unggås og voksengås. Brystfilene til unggås kan stekes som biff og er så og si bankers. Voksengås kan være en smule seig og jeg langtidsteker dermed de i stekepose. Da er det og bankers. Marinader har jeg ikke så mye erfaring med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunderbrd Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Nøkkelen til all god marinade er KOS! Krydder - olje - syre Hva du ønsker av krydder er en smakssak. Klassikere som salvie er sjelden feil på fugl. Eller man kan være leken og vågal og behandle den som vanlig viltkjøtt og gå på med en viltkrydderblanding eller lage denne selv med litt rosmarin, knust einebær, pepper, salt og kanskje litt sennepsfrø. Olje er nokså fritt fram, men jeg ville ikke brukt noen dyr virgin-olivenolje. Det koster mye og smaker mye! Å med mindre det er en smak man vil ha frem er det bedre å gå for noe nøytralt som mais, raps eller solsikkeolje. Syre er helt uunværlig for å få igang mørningsprosessen, som jo så godt som alltid er det man er ute etter ved marinering. I tillegg til å få smakene inn i kjøttet. Om man velger vin, balsamico, saft at lime-sitron-appelsin eller noe helt annet småcrazy er også i stor grad opp til en selv og smakene en vil ha frem. I Asia bruker man faktisk natron i en del marinader, som til kinesisk pepperbiff. Ingen konkrete tips dette, bare en liten innføring i grunnprinsippene! Skal jeg slenge på et tips på slutten måtte det være malt anis, frisk fennikel og sjalottløk som krydder, friskpresset appelsinssaft som syre og en nøytral olje som rapsolje. Har ikke prøvd denne selv, men er en oppskrift som "ligger klar i magasinet" og skal testes på neste gåsemiddag! Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fury Posted December 10, 2016 Author Share Posted December 10, 2016 Takk for gode svar Det med merking av ungfugl/voksen fugl var en god ide. Siden jeg nå ikke har merket dette kjøttet så bør vel gåsebrystet langtidsstekes? Tenkte en marinade av rapsolje, presset appelsin, salt, pepper, hvitløk og piffikrydder, eller er det for "enkel" blanding? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johs Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Piffikrydder er stort sett salt og smaksforsterkere og har etter min mening ikke noe med mat å gjøre. Spesielt ikke vilt. Vil anbefale å holde deg til ordentlig mat og krydder. Både for smak og helse ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fury Posted December 10, 2016 Author Share Posted December 10, 2016 OK, sløyfer piffikrydder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fury Posted December 10, 2016 Author Share Posted December 10, 2016 Hva trur dere om denne blandingen: Rapsolje Presset hvitløk Presset appelsin Grov sennep Finhakket fennikel ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunderbrd Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Bittelitt usikker på det med sennepen, men det kan godt være at det passer kjempebra! Prøv på et par kyllingfilét først. Hvis du ikke har haugevis av gås, da. Når det gjelder piffi er jeg enig med Johs! Brukes kun på ostesmørbrød etter min mening! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Jeg har ikke nok erfaring med gås til å uttale meg skråsikkert om den sennepen, selv om jeg er så glad i sennep at jeg synes det går til alt men sennep og appelsin synes jeg er en god match. Og jeg støtter definitivt ideen om å bruke appelsin som syre til gåsa. Også gir jeg min fulle tilslutning til de to som disser Piffien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fury Posted December 10, 2016 Author Share Posted December 10, 2016 Jeg prøver meg på den siste marinade "oppskriften" Nå for jeg bare krysse fingrene og prøve. Spennende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.