Jump to content

Tur til Afrika, litt annerledes....trenger tips


chmeland
 Share

Recommended Posts

Hei

 

Vi er tre mann (far+to voksne sønner) som skal på vår andre afrikajakt. Erfaringene fra første jakt gjør at vi nå har litt andre krav, og kanskje litt på siden av vanlige jaktturister. Spør derfor her for å få tips:

 

 

Sted: Sør-Afrika eller Namibia, men ikke for kronglete reise

5-6 jaktdager

Vi er ikke så opptatt av trofeer, unntatt evt skaller/tenner av enkelte arter

Ikke så attraktivt med antiloper/gaseller, med mindre det er skikkelig jakt og ikke bare "pek og skyt"

Vil svært gjerne skyte mer vortesvin/andre svin, bavian, monkeys, sjakal, caracal/andre småpreadatorer og fugl (perlehøns mm, gjerne med hagle)

Da vi var på tur siste hadde vi et par dager der vi dro til ei elv og fikk jakte delvis på egenhånd, med hagle. Der skremte vi opp flokker/store kull med perlehøns, fasaner og andre hønsefugler+harer/kaniner. Det var kjempespennende. Det vil vi gjøre gjøre igjen.

Vi har også lyst til å jakte sjakal ol. på åte om kvelden, evt prøve å lokke dem. Til slutt kommer en drøm om å ta med en stor bavianskalle hjem...

 

Som dere ser er dette sikkert litt på siden av det vanlige jaktturister er ute etter. Er det noen som kjenner til arrangører som kan gi oss dette? Budsjett er 15-20' + reise

 

mvh

Christian

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Jeg ville også sendt en mail til Endre Teigen som driver Oryx safari i Pretoria. Veldig serviceinnstilt kar som gjør alt for å skreddersy turene slik man ønsker. Vi jaktet med han i et område han disponerer i Botswana, ble hentet på flyplassen i Johannesburg og alt gikk smertefritt. Bor i klassisk telt-camp og får virkelig inn den gode Afrika-følelsen. Skjøt et stort vortesvin på samme terreng. Eneste minuset med Botswana er at man må fikse diverse papirer i forkant, men det får dere hjelp til. Samt at det tar litt ekstra tid for å få trofeene hjem.

 

Hvordan man bedriver jakt er helt opp til hver enkelt. Vi ga rimelig klar beskjed om at å kjøre rundt i pick-upen på jakt etter dyr ikke er metoden for oss. Det var null problem, og vi var ute og gikk i terrenget stort sett hele dagen. Noen ganger med tracker, men stort sett uten.

 

Ser ut til at han fortsatt har 8-dagerspakker med 6 dager jakt inkl en impala for 13000. Dette er billig. Ganske så konkurransedyktige priser på en del annet vilt også, bl.a blue wildebeest til 4500 som er et veldig artig jaktobjekt. Tror ikke han skulle ha noe for sjakal og bavian. Der skal det også være fullt mulig å jakte fugl; perlehøns, sand grouse og muligens gjess. Vi tok en og en halv dag med duejakt utenfor Johannesburg før vi dro hjem, dette anbefales på det sterkeste og jeg kan ikke helt skjønne at man skal finne veldig mye bedre duejakt selv i Argentina. Vi runda vel 1000 skudd på en liten dag.

 

Han disponerer flere områder i både Sør Afrika og Namibia, og det kan hende han kan tilby akkurat det du etterspør uten at jeg kjenner til disse områdene. Kan også fint kombineres med en tur til en nasjonalpark, selv tok vi en dag i Pilanesberg.

 

http://www.oryxsafari.co.za/index.php?lang=nb

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Prat med Marius Goosen i KMG Safaris: http://huntsafaris.co.za/

HAn tar deg gledelig med på Bavianjakt, de er ikk eveldig populære. Holder til o Eastern Cape i Sør-Afrika og har tilgnag til mye bra steder. Jakta der 2 ganger selv, veldig fornøyd. Odd som også er på kammeret har jaktet der flere ganger. Send meg en PM hvis du vil ha noe info :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...