persik Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 jeg skal til å prøve meg på spekepølse av vilt samt speking av et rådyrlår (2,5kg) ,og lurer i den forbindelse på hva som kammerfolket synes er ideelt mtp. luftfuktighet og temperatur i modningstiden . i min matbod er der ca. 13- 15 grader og en luftfuktighet på 65 %. jeg hadde satt veldig stor pris på om noen kunne delt sine erfaringer med en nybegynner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmosbakk Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Skal i gang med det samme så setter mine spor i tråden for å følge med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wintel Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Ditto, har to lår til tørrsalting nå, skal oppunder garasjemønet i kveld, med vifte for luftsirkulasjon. Er meldt kjøleskapstemperatur de neste 10 dager - blir det for kaldt? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 http://farminsittkjokken.com/speking-av ... og-skinke/ http://farminsittkjokken.com/spekepolse ... ilthjerte/ Speking er en hel kunst/vitenskap/trolldom. For pølser jukser jeg litt og bruker litt youghurt naurell for å få igang posessen (eltes inn i deigen), henger pølsene luftig en dag eller to for å få tørr overflate, røyker, henger noen dager i 10-12dgrader (igjen luftig) før de havmner på mørkeloftet hvor resten av prossessen skjer. Lår saltes, vannes ut litt, tørkes, røykes og henges på loftet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 feil pølselink (hehe)http://farminsittkjokken.com/spekepolse-etter-gammal-metode/ Ellers er internettet fullt av info om speking; kaffe og google curing meat (eller sausage) burde holde dere opptatt mange timer.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.