Jump to content

Tips trengs ifm spekepølse og rådyrlår


persik

Recommended Posts

jeg skal til å prøve meg på spekepølse av vilt samt speking av et rådyrlår (2,5kg) ,og lurer i den forbindelse på hva som kammerfolket synes er ideelt mtp. luftfuktighet og temperatur i modningstiden .

i min matbod er der ca. 13- 15 grader og en luftfuktighet på 65 %.

jeg hadde satt veldig stor pris på om noen kunne delt sine erfaringer med en nybegynner :-)

Link to comment
Share on other sites

http://farminsittkjokken.com/speking-av ... og-skinke/

http://farminsittkjokken.com/spekepolse ... ilthjerte/

 

 

Speking er en hel kunst/vitenskap/trolldom.

 

For pølser jukser jeg litt og bruker litt youghurt naurell for å få igang posessen (eltes inn i deigen), henger pølsene luftig en dag eller to for å få tørr overflate, røyker, henger noen dager i 10-12dgrader (igjen luftig) før de havmner på mørkeloftet hvor resten av prossessen skjer.

 

Lår saltes, vannes ut litt, tørkes, røykes og henges på loftet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...