Jump to content

Dersom man må lade med ukjent krutt?


Recommended Posts

Et filosofisk spørsmål og noe som ALDRI må prøves ut.

 

Dersom man tenker seg en nød situasjon uten mat og hvor man feks har en 308, 6.5 etc og er helt tom for ammo, men har en stor mengde hylser og kuler/kule tang. er det under noen omstendighet praktisk mulig å lade om ved bruk av krutt fra annen type ammunisjon? Feks om man kom over 22 LR eller 7.62x39, 9mm etc, hva ville strategien være?

Link to post
Share on other sites

Er skrevet egne bøker om dette emnet slik at en kan være forberedt når zoombiene/FN-styrkene/svenskene/de fra nabojaktlaget kommer og tar over 8)

Det beste er nok å ha nok på lager i bunkeren!

 

Men-308win og 7,62x39 er easy å tenke ut da (men "de" kommer vel med AK74 og annen ammo en den gamle sliteren). Og tenker en lenge får en sikkert til noe med de andre også. Men la være å prøve da!

Link to post
Share on other sites
hva ville strategien være?

 

1: vurdere ladningsvekt oppimot prosjektilvekt i patronene man åpner, sett i forhold til ladetabeller for patronen kruttet kommer fra, som en pekepinn på brennhastighet.

 

2: starte LAVT i forhold til vurderingene man gjør.

 

3: IKKE bruk krutt fra løspatroner! (joda, det har blitt gjort, men det er å betrakte som ekstremsport)

 

Så får vi bare håpe at sovjetnazizombiene ikke kommer og tar deg det første :lol::wink:

 

....

Feks om man kom over 22 LR

 

Bruke patronene i en .22!

Link to post
Share on other sites

Hvis man vet hvor kruttet kommer fra er det ikke så veldig vanskelig å plukke ut en trygg startlading, hvis ikke må man bare starte lavt og ta høyde for at 1. skudd kan stoppe i pipa. Galskap?`Joa, dette er et hypotetisk spørsmål som ikke bør prøves ut med mindre man står til halsen i møkk. Men om man må så får man det nok til.

Et morsommere (og farligere) eksperiment ville vært å begynne med noe som er helt uegnet, feks rødfis eller kanonkrutt, gelatinisere det med aceton og få noe som funker. Her vil jeg tro at flak-krutt (eller kanskje uperforert stavkrutt) vil være enklest å få til.

Link to post
Share on other sites

Løsningen er selvsagt å ha en buffer på minimum 1000 skudd av hvert kaliber, samt et greit forråd av ladekomponenter.

Når en driver med lading og skal teste ut ulike kombinasjoner av kuler og krutt blir det jo alltid en haug halvbrukte kuleesker og en og annen halvbrukt kruttdunk. Tennhetter må en jo ha en buffer på allerede nå dersom de over dammen får hamstresyke.

Link to post
Share on other sites

Mye rart har vært brukt som drivstoff i patroner. Både fyrstikksvovel og nitratfilmruller klipt i småbiter. Men det er helt utenkelig at vi skal havne i en situasjon så begredelig at vi må forsøke slike løsninger. Og godt er det - når evolusjonen har gjort oss så puslete, at vi faen ikke klarer å sette bilen i gir og gi gass, når en idiot i klovnekostyme står på hengerfestet - da er vi lite skikket til å overleve noe som helst av krisesituasjoner på egenhånd. :roll:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...