Jump to content
Roffa

Lade til Rolling block

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med å lade 12.17x44R og 8x58RDher? Hva brukes av komponenter. Noen som har eller kan anbefale litteratur, komponenter eller utstyr?

Jeg fant frem noen bokser med Pyrodex Rs som jeg har hatt stående i skapet, kan dette brukes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

12mm Remington:

Støpte kuler, kal 50, rent bly eller +1-2% tinn. Lee's

Krutt: FFg eller Pyrodex RS, full hylse (ikke luft mellom krutt og kule). 12mm pappskive fra melkekartong som "bunnkopp", evt 2 slike med en skive bivoks eller kulefett i midten for ekstra smøring.

Fett: Blandes selv fra bivoks og animalske/vegetabilske fett. Erik Moens "Gunda" er et fint utgangspunkt, men ikke noe en må følge slavisk:

 

Gunda svartkrutt

 

1/3 bivoks

1/3 Forster Sportslube eller Original Mink Oil

1/3 jordnøttolje

 

1 spiseskje Lanolin

 

For mer informasjon sjekk http://www.svartkrutt.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Støpte kuler, kal 50, rent bly eller +1-2% tinn. Lee's

 

Nydelig. Vet du tilfeldigvis hvilken Lee's form det er spesifikt jeg skal bruke? Får jeg kjøpt disse kulene ferdig noe sted? Har smeltegryte, men det er litt tiltak og smelte bly her jeg bor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

8x58RD

 

Kuler .323 Kuler fra Raufoss 7,92x57 funker bra og Remington 185grs SP har jeg brukt mest.

Krutt: N-140 og N-150.

 

Ladeboken har ladedata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og hylser til 12mm Remington er, som du kanskje har googlet deg fram til, enkle å lage ved å skyteforme og korte ned .348 Win.

 

Varm hylsene med en gassbrenner mens hylsebunnen står i en cm vann omtrent, slik at hele halsen blir myk. La hylsene avkjøles og tørkes. Lad med tennhette, en liten slump med krutt (jeg brukte noen få grains røyksvakt pistolkrutt av en eller annen sort, eksperimenterte meg fram til noe som akkurat utvidet hylsa nok) og fyll resten av hylsa med godt stappet dasspapir. Ingen kule, selvsagt. Ved avfyring vil trykket nå blåse ut hylsa så flaskehalsen forsvinner, deretter kan du kappe og trimme til riktig lengde. Jeg har prøvd kapping både før og etter skyteforming. Jeg fant ut at det ofte blir noen langsgående sprekker ved hylsemunningen uansett, og ved kapping før skyteforming gikk disse sprekkene ofte så langt bak at hylsa ble ødelagt. Jeg fikk mindre skrap-prosent ved skyteforming i hel lengde og deretter kapp/trim, da ender man med å kappe bak sprekkene som oppstår.

 

Dier: .50-70 US Govt. fungerer helt greit til 12mm Remington, forskjellene på de to kalibrene er minimale bortsett fra randdiameter som er mye større på .50-70.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Behovet for dier kommer litt an på hvor store rustgroper du har i kammeret, og om du ønsker krymp så ammunisjonen kan håndteres i felt uten at kula ramler ut ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erfaringene vil variere fra våpen til våpen og personlige preferanser. Skikkelige dier er aldri en ulempe, spesielt ikke om en skal ha ammo som tåler litt røff håndtering. Men med ukalibrerte kuler burde de sitte greit nok for skyting. Da kommer en i det minste i gang uten store investeringer eller lang ventetid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...