Jump to content

Programmer


SauerBonde

Recommended Posts

Fripistol skytes med en pistol der det meste er "fritt" som vekt, løpslende, avtrekksvekt, skjefte etc. Håndleddet må dog være fritt og ikke stivet av vha skjeftet. Det skytes med enkeltskuddsvåpen (ikke halvautomatisk). I lokale stevner i Norge er det vanlig at en får bruke en vanlig standard/finpistol som lades med et og et skudd om en ikke har fripistol. Kaliber er .22LR.

 

Det er først 15 min "Forberedelses og sikte-tid" der en kan skyte så mange prøveskudd en ønsker. Deretter har en 90 minutter på å skyte 60 konkurranseskudd (105 min om det ikke er elektroniske skiver).

 

En skyter på den vanlige "Presisjonsskiven", men på 50 meter. Derfor langt lavere poengsum enn i de vanlige 25-meterøvelsene. Så langt i år er det kun en nordmann som har skutt over 550 poeng (PH), og kun fire som har skutt over 530 poeng.

Link to post
Share on other sites

Niki har nok rett her. Jeg har jo også skrevet at det tillates brukt "vanlige finpistoler" der en lader med et og et skudd. Jeg har selv skutt flere stevner med slik pistol (Pardini SP New). Men jeg kan ikke se annet enn at dette er et "andrevalg" i fripistol. Det bevegelige sluttstykket må etter min mening være et lite handicap vs en vanlig fripistol.

 

En annen sak utenfor regelverket er at flere 50-meters baner mangler skillevegger mellom standplassene, og at flyvende varme tomhylser ikke er så populært hos mange medskyttere.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...