Jump to content
Sign in to follow this  
SauerBonde

Programmer

Recommended Posts

Fripistol skytes med en pistol der det meste er "fritt" som vekt, løpslende, avtrekksvekt, skjefte etc. Håndleddet må dog være fritt og ikke stivet av vha skjeftet. Det skytes med enkeltskuddsvåpen (ikke halvautomatisk). I lokale stevner i Norge er det vanlig at en får bruke en vanlig standard/finpistol som lades med et og et skudd om en ikke har fripistol. Kaliber er .22LR.

 

Det er først 15 min "Forberedelses og sikte-tid" der en kan skyte så mange prøveskudd en ønsker. Deretter har en 90 minutter på å skyte 60 konkurranseskudd (105 min om det ikke er elektroniske skiver).

 

En skyter på den vanlige "Presisjonsskiven", men på 50 meter. Derfor langt lavere poengsum enn i de vanlige 25-meterøvelsene. Så langt i år er det kun en nordmann som har skutt over 550 poeng (PH), og kun fire som har skutt over 530 poeng.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er såvidt jeg vet ingen krav til 50 m pistol ("fripistol") hva angår mekanisme, hverken internasjonalt eller nasjonalt, men man lader ett og ett skudd (og dedikerte frispistoler er således gjerne enkelstkuddsvåpen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niki har nok rett her. Jeg har jo også skrevet at det tillates brukt "vanlige finpistoler" der en lader med et og et skudd. Jeg har selv skutt flere stevner med slik pistol (Pardini SP New). Men jeg kan ikke se annet enn at dette er et "andrevalg" i fripistol. Det bevegelige sluttstykket må etter min mening være et lite handicap vs en vanlig fripistol.

 

En annen sak utenfor regelverket er at flere 50-meters baner mangler skillevegger mellom standplassene, og at flyvende varme tomhylser ikke er så populært hos mange medskyttere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...