Jump to content

Oppgradere Tikkaen, eller kjøpe ny 202?


Desert-Beagle

Recommended Posts

Jeg er lykkelig eier av en Tikka M695 i 6,5. Trestokk med justerbar kolbekam, A-tec demper og økonomiutgaven av Leupold 3-9x40. Som folk flest har jeg lyst på noe nytt og er svak for Sauer 202, helst jaktmatch/Wolverine ev GRS eller KKC.

J&F selger 202 med KKC for 21.000. Kjøper jeg den har jeg ikke råd til å oppgradere kikkertsiktet på noen år, men må selvsagt ha montasje og helst gjenge den.

Alternativt vurderer jeg GRS/KKC til Tikkaen og et skikkelig sikte. Nå som både Zeiss og Svaro kommer med sine 8-modeller tipper jeg det er mye brukt fra nest øverste hylle å få tak i.

 

Hva ville du gjort?

Link to post
Share on other sites

Du har en av de fineste Tikkaene som er laget så den hadde jeg ikke byttet ut med en Sauer 202. Jeg ville heller ikke byttet skjeftet. Det orginalskjeftet er suverent. Bruk alle pengene på optikk.

Link to post
Share on other sites

Det kommer kansje ann på hva du jakter, presisjonen i din tikka er mer enn god nok så personlig hadde jeg helt klart gått for optikk. Men dersom du driver med jakt som ikke stiller like store krav til optikken er det helt klart snasent med en 202.

Selv la jeg penger i en Zeis victory ht og beholt min T3 og angrer ikke på det. T3 ryker først etter jeg har kjøpt en drilling og spart opp til en fin rettrekker etter det.

Link to post
Share on other sites

Hadde selv en M695 i 30.06 som jeg aldri brukte - hvorfor? - vet ikke, har alltid likt riflen godt..Fikk tak i ny pipe i 9,3x62 med Hausken demper og en SuB 1,5-6 (i lave ringer) jeg fant rimelig og pent brukt på Finn og det har blitt en favoritt...Lett og hendig, presis og kanskje klassisk? Den eneste av mine som fremdeles har original stokk...

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...