Jump to content
elghundno

Rhino solid shank (308win)

Recommended Posts

Hei.

Finner ikke så mye informasjon om denne kula så jeg håper noen her kan hjelpe meg.

 

Det jeg lurer på er om det er en god kule til rådyr, hjort, og elg. Lurer også på hvilken vekt det anbefales å bruke.

 

Mvh elghundno

Share this post


Link to post
Share on other sites

For noen år siden prøvde jeg Rhino kuler i 30-06 og 375H&H. Det virket som om kvalitetskontrollen ikke var like bra (den gang) ifht andre produsenter. I fra samme eske opplevde jeg at noen kuler var veldig harde, og knapt ekspanderte i det hele tatt, mens andre var så myke at alle "bladene" datt av. Jeg har mye bedre opplevelser med North Fork, som er ganske lik i konstruksjon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har skutt ett par billass med vilt med Rhino/Hippo kuler i ulike .30" rifler fra 308->300 Mag og 150, 165 og 200grs kuler. Til nå har jeg ikke hatt problemer med en eneste en. Dvs det har fungert etter boka med svært god effekt i viltet og de få jeg har funnet igjen har vært minimum 2x opprinnelige diameter og min 94% restvekt.

 

Største hjorten jeg har skutt i Norge ble skutt på (alt) for drøyt hold med en 165 Rhino utav en 308. Hullet i skinnet på motsatt side var ca 2,5cm.

 

Rhino/Hippo kulene har helt siden introduksjonen sent på -90 tallet vært blant min personlige favoritter, sammen med Trophy Bonded og Northfork.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg lurer litt på hardheten på denne kula. Skal lade 150 grains kule i 308 og ser at harde kuler f. eks Barnes i ladeboken kun er oppført med litt tregere krutt som 203 b og N 150, ikke 202 og N 140. 

Det jeg egentlig spør om er om jeg kan ta utgangspunkt i ladedata som for f. eks Laupa Mega 150 grain, og bruke 42-44 grain 140 krutt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke uten videre. Rhino Solid Shank har jo homogen bakpart, så da ville jeg heller tatt utgangspunkt i ladedata for en homogen kule med samme vekt, f. eks.150 grs Barnes TTSX. Her ladedata fra Vithavuori. Eller bruk tilsvarende fra Ladeboken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har en svart boks med kuler, vet ikke hvor gamle disse er, men de virker veldig harde. Skutt gjennom 3 spylerveskekanner med vann i dag og godt inn i en gammel askestamme, det var ikke rare ekspansjonen. Kun åpnet seg bittelitt foran de første millimeterne og maks dimensjon var vel litt over 8 mm.

Men for å se på det positive så var det 100 prosent restvekt!

 

Hastighet 804 meter i sekundet fra en 308. Kan dette være en kule som er beregnet for høyere hastighet tro? 29 kuler igjen i boksen, hvis noen trenger forresten, tror jeg går for noen andre som ekspanderer raskere.

Edited by mannen i gata
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg prøvde og lade 150gr rhino solid shank i 308w. fekk bare 775ms med bra samling. det var med 47gr n550 krutt. col på 68mm. nåken som har lada denne kula og fått bra hastighet? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...