Jump to content

Villsvinjakt rett over grensen?


Recommended Posts

Trur du må et stykke ned i Sverige for dette hvis du ikke tilfeldigvis får kontakt med noen. Det finnes gris i strömstad området, men det er få som er villige til å leie ut eller slipe til andre. Dessverre. og jeg er født og oppvekst i området.

Link to post
Share on other sites

Det er stedvis bra med villsvin rett over svenskegrensa. For eksempel er det en del villsvin i store deler av Strömstad kommun øst for E6. Disse rømte fra et hegn på 1980-90-tallet og dette er derfor en lokal stamme, og den går ikke så langt sør som til nabokommunen (Tanum). Det derfor ikke sånn, som man kanskje skulle tro, at det er mye villsvin jevnt oppover langs vestkysten hele veien fra Skåne.

 

Et av de områdene mest villsvin i Sverige er imidlertid rundt Koberg slott på grensen mellom Trollhättan og Alingsås. Det er ca. 1,5 times kjøring fra grensa ved Svinesund, og hvor jeg selv jakter på Hjortås: http://www.hjortas.no.

 

Skal man trene hund på villsvin finnes det flere steder i Sverige. Jensens vildsvinshägn http://www.anlagstest.se er rett over grensen, ca. 1 times kjøring fra Halden. Så er det Schepler og Mamima jakt http://www.mamimajakt.se i Östra Ryd, som er ca. 5 timers kjøring fra grensa. Jeg har bare vært hos Schepler og det kan absolutt anbefales.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...