8mmJeger Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Hei. Noen som vet om en smed som smir/lager kjøkken kniver? Vet det er flere smeder i Japan og noen også i USA, men, det hadde da vært moro om det var en her på berget som laga slike å da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barks Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Tipper det er fler som gjør slikt. Spørs vel litt hva du vil betale også. En kar som "Metallurgen" her på forum kan vel lage hva som helst, dersom man liker stilen på knivene hans (skulle gjerne bestilt en serie kjøkkenkniver fra han jeg, men da må antakelig bilen selges først..) og er villig til å betale. En engelsk venn av meg som jobber som kokk har bestilt noen utrolig fine kniver fra http://www.blenheimforge.co.uk/. Vet ikke noe om stålkvaliteten deres etc., men knivene blir iaf utrolig fine (igjen, om man liker den stilen da) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 ser ut til at det går å svi av noen kroner her også...: http://www.fallkniven.com/en/shop/categ ... /'s-knives Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Det er ikke mange som smir kjøkkenkniver, siden folk helst vil ha rustfrie kniver og slikt stål egner seg dårlig til tradisjonell smiing. Jeg vet at Håvard Bergland har smidd litt kjøkkenkniver i karbonståldamask, men det er da ikke rustfritt. Det er ikke så stor interesse for kjøkkenkniver blant norske knivmakere, det går mest i tollekniver. I Sverige og Danmark er det mer av det, men de blir laga ved sliping av stål, tilsvarende metode jeg bruker selv, og dette er en metode hvor det i prinsippet er like greit å lage i rustfrie stål. Jeg styrer unna kjøkkenkniver selv, siden lange, tynne blader slår seg lett ved herdinga, og jeg liker ikke å bøye på herda stål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8mmJeger Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Takker for svar og tips. Å nei å nei, ikke noe rustfrie kniver her takk. Det gromeste hadde jo vært en smidd kniv, ikke "bare" slipt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Foretrekker kniver i stål som ikke er rustfritt selv, men akkurat til kjøkkenkniver er det greit. Karbonstål vil få flekker veldig fort om det kommer i kontakt med saltvann. (I næringsmiddelindustri er det påkrevd med rustfrie kniver.) Om du er flink til vedlikehold og ikke har noen andre i husstanden som kødder med de bør det gå greit. Skal du ha en enkel (ikke damask) kjøkkenkniv i karbonstål som er smidd må du kontakte en knivmaker å få laga den på bestilling, men mange vil nok slipe ut denne framfor å smi den siden det er krevende å smi så tynne blad pga varmetapet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8mmJeger Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Tja, om de andre klarer å holde seg unna...... Så blir det mer job på meg. Men, det går nok bra. Det får bli dine og mine kniver. Får se litt rundt å finne en smed som kan hjelpe meg. Takker for tips og hjelp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefflus Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Følger denne. Tenkte du vestlig med eller uten fortykning (integral bolster på norsk?) eller japansk? Helstål, ensidig eller trelags laminat? Bare blad eller komplett? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8mmJeger Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Japansk. Heheh, tja, må vel ta det som jeg finner, er å få tak på. Med mine handyman egenskaper ang trearbeid så må den være komplett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlenheimForge Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Hello, My name is Jon, and I am one of the Blacksmiths in Blenheim Forge. I noticed some referrals to our website from this forum, so I had a look. I don't speak any Norwegian unfortunately, so I'm not sure what this post says. I'd be happy to answer any questions in English. Best, Jon info@blenheimforge.co.uk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Jon, google translate doesnt always work too well, but here's the comment referring to blenheim forge: An English friend of mine who works as a chef has ordered some incredible fine knives from http://www.blenheimforge.co.uk/. Do not know anything about steel grade their etc., but the blades are iaf incredibly fine (again, if you like the style then) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hollako Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 haretex her på forumet lager innimellom kjøkkenkniver. Sjekk trådene hans, og hjemmesiden. Det er noen lekre greier der. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30Ihmsa Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Pål Lien på vinstra. Verdt en telefon[WINKING FACE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlenheimForge Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Jon, google translate doesnt always work too well, but here's the comment referring to blenheim forge: An English friend of mine who works as a chef has ordered some incredible fine knives from http://www.blenheimforge.co.uk/" target="_blank. Do not know anything about steel grade their etc., but the blades are iaf incredibly fine (again, if you like the style then) Thanks! Our main steel is Hitachi Blue Paper number 2, which is a Japanese carbon steel famous for its lack of impurities. We specialise in laminated blades and we use pure Iron or Iron and Nickel damascus for the lamination. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.