Jump to content
Sign in to follow this  
Hanekammen

303 British

Recommended Posts

For herrens mange år siden skjøt jeg og en kompis med en gammel Lee Enfield rifle. kaliberet var 303. Vi hadde en eske med gammel ammunisjon og en eska av nyere dato. Den gamle ammoen gikk slik den skulle gjennom skiva men med den nyere ammoen satte kulene avtrykk på langs. Hva kan årsaken være? Etter så lang tid grubler jeg fremdeles på dette.

Slitt løp? Riflestigning?

Sikkert en haug av årsaker.Dog!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. Årsaken har jeg ikke peiling på men jeg har hatt mange Lee Enfield og flere Bren gun s og har merket meg at spesielt S og B ammo alltid går side veis inn i skivene når det gjelder 303b. Har ikke hatt samme problem med feks Partizan ammo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eide en gang en Lee-Enfield som åpenbart var krigsproduksjon...med kun 2 riller i løpet. Den leverte prosjektilene sideveis gjennom pappen, og presisjonen var helt ræva selv på 30-40m. Byttet den inn i en jungelkarabin som gikk godt (...og sparket friskt!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjekk om du har du løp med to riller, har du det kan du ikke bruke kuler med boat-tail. Kuler uten boat-tail skulle gå bra om løpet ikke er utskutt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

normal__303_Krutt.JPG

Jeg har tømt mange forskjellige patroner fra 70 år ++ tilbake:

I dag fikk jeg en uåpnet eske med .303 British, en Winchester pakke på 48 patroner lott fra 1943.

Det som slår meg er at kruttet ikke er det samme fra patron til patron, noen har grovere ballpowder enn det andre. Synes tydelig på bilde.

Patronene har ulikt krutt-granuleringer og kan umulig være ladet fra samme kruttmål, patronene har det ene eller den andre typen (ikke blandet.)

 

Meningen er å bruke kulene i min Mosin-Nagant som har et løpsmål på .312", kulene jeg banker ut måler .310,5". Jeg har ikke stor tro på god presisjon. Om ikke så lader jeg dem for en kompis som har en Enfield no.4. Jeg har sett mye rart ved å åpne eldre patroner og velger helst nye hylser og krutt-tennhetter. Det er ikke dermed sagt at disse patronene er farlig forringet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×