Jump to content

lading til sabatti kombi 223 rem


sveagl

Recommended Posts

Hei, har gått til anskaffelse av en kombi med 223 rem i riflepipa. Fikk oppgitt pipesnurr på 1/11 av selger. Har ikke fått testa den skikkelig annet enn enkel funksjons test.

Lader selv og har en annen rifle i samme kaliber, dog med 1/8 snurr på pipa. Den favoriserer kulevekter fra 55 grs og oppover.

 

Så det store spørsmålet noen som har teste og funnet noe som kan funke i kombipipa til sabattin? Har 55 grs v-max og 65 grs sierra gk på hylla over ladebenken da det er disse jeg bruker fra før. Ser på bæreflata på sierran at den ikke er alt for lang, og har håp om å kunne bruke den kula også i kombien. Maks patronlengde med den er målt til 57 mm.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Har da fått testa noe ammo. Kan melde om at maks kulevekt er et sted mellom 55-62 grains. 65 grs sierra gk klarte den ikke stabilisere. 62 grs ferdig lada fusion gikk innafor ei snus eske på 80 meter. 55 grs hjemmelada v-max gikk tre skudd innenfor klisterlappen. Ca 13 mm samling. Så da blir det å handle inn noe typwr med 55 grs. Tenker sierra gameking og en type 55 gra fmj..

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte den av forhandler. Den var demoskutt. Blir nok en haglepipe til den med tiden. Fint å kunne gå med den som ren hagle å ha kombi løpet i sekken. Er min andre kombi fra sabatti og begge har vært god å skyte med ift hagle løpet. God sving og balanse:)

Link to comment
Share on other sites

Vekta er 3.250 gram på den med frittliggendepipe og 3.304 gram for den med lodda løp. Så du merker ikke noe forskjell når du holder dem. Svingen er like god på begge, det samme med balansen. De blir litt topp tunge med kikkert montert, men ikke så mye at det plager meg. Kikkert og montasje på den med lodda piper veier 500 gram. Er en Burris 1,5-6 x 32 i en innomonut hurtigmontasje. På den med frittliggende pipe er det en zolli hurtigmontasje og en Vortex 1-4 x24 med 30 mm mellomrør. Kikkert og montasje veier ca 600 gram totalt.

 

Begge har fått juster rifleavtrekk hos børsemaker, og rifla er på bakerste avtrekker.

 

Det riktige hadde selvfølgelig vært hagle cal 20/76 og en slankere baskyle og fått totalvekt på 3,4 kg med kikkert montert.

 

Åpne sikter er skutt inn fra fabrikk på ca 30 meter for begge modellene. Så treffpunkt på 100 meter er en 25 cm over.

 

Fikk den i kal 7,57 R til å samle på under 20 mm på 100 meter med hjemmelada ammo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...