Jump to content

Gode våpenblader?


Lindskog

Recommended Posts

Det kjøres til tider kampanjer på de amerikanske våpenbladene. Jeg har hatt G&A og Shooting Times. Betalte rundt 120-150kr for 2 års abonnement pr blad. Grei underholdning i 24 utgaver for prisen av ett blad i kiosk...

Men de skriver om våpennyheter og MYE stoff om 1911 og div AR15/AR10.

Link to comment
Share on other sites

Det var veldig billig for de amerikanske.

 

Hovedinteressen er pistolskyting, men alt ang. våpen og litt jakt er interessant. Er vel mest interessert i et blad med skikkelig kvalitetsinnhold, litt tester og slikt, ikke bare våpenporno.

 

Vapentidningen er vel kandidat nummer én, men tenkte det var greit å høre etter alternativer.

Link to comment
Share on other sites

Skal selv en vakker dag når jeg surrer meg til det opprette abbonement på guns&ammo evt handguns.

Det er bra blader mener jeg, men veldig 'merika.

Men selvfølgelig trenger de artikler ang conceaøedcarry og opencarry osv.

Ammo som funker på zombier må de jo også vite om

Link to comment
Share on other sites

Handguns er iallefall veldig mye "personal defense" syns jeg, Guns & Ammo litt mer variert, men til tider litt mye "snu bunken" med resirkulering av stoff.

 

I tillegg har man American Handgunner samt Shooting Times, de har jeg ikke lest på en stund men syns de gjorde brukbart inntrykk sist

Link to comment
Share on other sites

Kan anbefale "Handloader". Synes mainstream våpenblader handler mest om NRA, 1911, 2nd Ammendment og hvordan rikinger kan betale flere årslønner for at en profilert smed skal gjøre et helt greit basisvåpen til noe som egentlit gjør seg best på facebook (Ichiro Nagata tar flotte bilder...). Ufattelig mye repetisjon og dogmer. .45ACP vs 9mm, og hver gang noen påpeker at den statistiske forskjellen på kalibrene er neglisjerbar, gitt et svært omfattende statistisk materiale basert på politirapporter, så er det en autoritet med "erfaring" som hevder det motsatte. Les gjerne, men ikke ukritisk.

 

"Handloader" handler om å lade og om å skyte ladningene, og de går tildels grundig til verks. "Vapentidningen" er kommet litt i overgangsalderen, men det finnes ingen skandinaviskspråklige alternativer. Savner artiklene til f.eks. Håkan Spuhr. Stri mann med sterke meninger, men jeg synes det er engasjerende. Selv Sverker Ulving klarer ikke vise samme engasjement som tidligere. Vet egentlig ikke hvordan man skal gjenskape entusiasme i middeladrende menn, sliter litt med det selv :twisted:

 

Når jeg var skikkelig eventyrlysten, pleide jeg å kjøpe "Internationales Waffen Magazin", på tysk. Artiklene var gode, litt mer krevende å lese, men på den annen side, så hadde man underholdning noen dager, mens f.eks. VT er utlest etter en halvtime. Finnes dessverre ikke lenger, men Deutches WM og Schweizer WM finnes, misstenker at de bruker de samme skribentene. "Visier" og "Caliber" finnes også, men de kjenner jeg ikke til kvaliteten på.

 

"Jaktvåpenguiden" er lesbar, men bærer preg av at Jørund Lien skriver alle artiklene. Håper JL ikke tar det ille opp, men så mange sider av samme mann, vil nødvendigvis ha elementer av repetisjon i seg.

 

 

Her kan du lese "Guns", gratis, men vil du ha .pdf koster det 2USD:

http://gunsmagazine.com/digital-editions/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da har jeg begynt så smått med Guns and Ammo, så kommer det nok noen andre til etterhvert. Om det er så veldig bra eller ikke gjør ikke noe, underholdende nok til å ha på do blir det helt sikkert. 180 kroner for et 2 års abonnement er uansett latterlig billig spør du meg, så da går det an å prøve.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...