Jump to content

Beslag av paraply..


US M1

Recommended Posts

 

http://www.varden.no/nyheter/denne-para ... -1.1309788" target="_blank

 

Snart kan man vel ikke gå med krykker engang, før noen ringer øvrigheta med et brennende hett terrorvarsel.. "Dobbeltvæpnet mann, med dårlig kroppsholdning".. :mrgreen:

 

Forøvrig, så lurer jeg på hvilken hagle denne er basert etter, da jeg ikke kan erindre å ha sett noe liknende rundt i hyllene her til lands..

 

Så: er det greit å beslaglegge en paraply på dette grunnlaget? Det har vært dårlig vær i området, og det må vel kunne regnes som aktverdig formål å bære paraply.. :roll:

 

(Og ja, den har vel kanskje et håndtak som kan forveksles med et blankvåpen, for et trent øye)

 

Ps: bør melder(e) få beslaglagt kommunikasjonverktøy, og evt få utgangsforbud for sin egen sikkerhet?

 

Djeez, som det het før i tiden.. :lol::shock:

 

Link to comment
Share on other sites

 

Alle vet jo at ninjasverd er de beste haglene.. Hvilken stein har du bodd under de siste 50 årene, liksom..? :lol:

 

Men, nå får dere ha meg unnskyldt en liten stund. Jeg skal ut i bua og lakkere de sorte krykkene mine i en fin "less lethal" oransjfarge.. :forvirra:

 

Link to comment
Share on other sites

Det at han fikk gå videre med beslaglagt paraply tyder på to ting;

-Politiet ble klar over at det var en paraply

-Politiet vil ikke at andre også skal missforstå paraplyen.

 

Men teit.. ja.. men mest trist p.g.a at samfunnet er blitt slik at man ikke kan ferdes ute med noe som kan ligne på våpen uten at politiet blir varslet.

Jeg har vel hatt flaks de gangene jeg gikk fra leiligheten min på Årvoll til skytebanen 500m unna med rifla i reim over skuldra.

Når jeg var 10-16 år gikk jeg to ganger i uken 5km gjennom boligfelt med skiskyttergeværet dinglende i hånda (som dengang faktisk lignet ei rifle), det hadde vel blitt en kort spasertur i dag.

 

Forøvrig bra politiet er på hugget, spesielt m.t.p terrortrusselen som har vært/er.

Link to comment
Share on other sites

Mon tro hva slags hjemmel som lå til grunn for beslaget. Trafikkfarlig, forstyrrelse av offentlig ro og orden?

 

Folk har vel aldri sett mer våpen enn de siste 30 årene, etter hjemmevideo revolusjonen på 80 tallet. Maskinpistoler, pistoler, japanske sverd i utvalg. Alikevel kommer slike saker som dette jevnlig.

Link to comment
Share on other sites

Ikke jeg i alle fall. På den andre siden er det nok mer vanlig her vest å medbringe paraply på offentlig sted :lol: Men det må det kanskje bli slutt på?

 

At polititjenestemannen viser en så total mangel på PR-instinkt at han lar seg avbilde med en beslaglagt paraply (!) skulle jeg gjerne sagt noe om, men det er nok best å la være.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg først så tråden så må jeg si jeg lot tvilen komme politiet til gode og tenkte det kanskje var en form for litt speaca paraply, men det er det virkelig ikke.. Så at politiet tar bilde med den da =).

 

Hehe, på høyde med han som sto fram i avisa å klagde på bot han hadde fått for å snike køen ved Grorud ved et sted det var "lov" å snike.

Link to comment
Share on other sites

Beslaget er nok nødvendig for å kunne vise til et resultat; slikt er viktig... At en plasserer seg helt øverst på lista over "ukas tulling" (godt hjulpet av ferievikaren i lokalavisa..) er tydeligvis ikke interesant.

 

Tro hvordan rutiner for håndtering av beslaglagte paraplyer er? Sendes de til Kripos som tar de inn i sin samling, evt destruerer de om de har fra før?

Link to comment
Share on other sites

:?::?::?: Hva F... har skjedd med Norge nå da? Har det totalt rablet for folk? Det er greit at han var en av de dårlige vennene til politiet, men ta fra fyren paraplyen :roll:

Lurer på hva som skjer viss jeg tar med meg den gamle spaserstokken til oldefar og tar meg en tur, den har jo korde/sverd i stokken, det blir sikkert fest...

 

God Jul å godt Nyttår :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Det er greit at han var en av de dårlige vennene til politiet

 

Hvor sto det? "Mannen politiet stoppet hadde svart hår, mørke klær og skal være i 20-årene, ifølge politiet. Han er ikke en kjenning av politiet."

 

Nei, takke meg til alle motebloggeres hatobjekt, den gode gamle "allværsjakka" :) Den er sikkert trygg litt til.

Link to comment
Share on other sites

Som et barn av 70 tallet med hele ninjafilmserien på beta kassetter hos naboen under oppveksten ser jeg en potensiell skjult katana hvis jeg legger godviljen og en god porsjon paranoia til.

 

Godt jeg ikke er pervosexfiksert, da hadde jeg sikkert varslet politiet og Ottar om en mann med noe helt annet utstyr fra ninjaporno bransjen.

 

 

Selv med min relativt livlige fantasi blir det der til en paraply i 10 av 10 tilfeller.

Link to comment
Share on other sites

At en politi med en slik dømmekraft får bære våpen i det offentlige rom ser jeg som et potensielt MEGET STORT problem.

Manglen på grunnleggende våpenkunnskap er et gjennomgående problem på alle nivå i den etaten.

Det må innføres et opplæringselement på politiskolen som omhandler dette temaet, da det tydeligvis er mangelvare.

Som innsatsleder burde man kunne regne med at denne politimannen burde inneha over gjennomsnittet med kompetanse også.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

 

Sikkert en superstolt pappapolti' som kunne fortelle sin håpfulle under middagen at han "i dag har jeg beslaglagt en skummel paraply"

Ikke mer enn ett par år siden ei hysterisk svaksynt kjærring på hedmarken ringte politiet og kunne fortelle om en jente som var blitt skutt ned i nabohagen. De to gutta på 10 og 13år som lekte politi og røver, syntes det var litt spesielt når hele innsatsstyrken kom og pekte på mamma og pappa de med slike snærtne kulesprutere.. Men klart...ER man sikker på at man ser ett våpen på en rygg, eller ei jente som blir skutt, så ringer man selvfølgelig polisen.

 

Link to comment
Share on other sites

 

[...]Unntaket er om mannen gikk "på aksel paraply", men hvor sannsynlig er det da?

 

Basert på beskrivelsen av fyren, den noe spesielle "bæreselen" på den litt unormale paraplyen, at "noen" syntes den var unormal nok til å ringe politiet og at politiet tok med seg paraplyen tipper jeg han bar den sånn:

613856231285296ee58bd74e.jpg

 

finnes som rifle også:

rifle-umbrella-0.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

 

. Men klart...ER man sikker på at man ser ett våpen på en rygg, eller ei jente som blir skutt, så ringer man selvfølgelig polisen.

 

 

Og når Torvald Konstabel ser at det er et kamera eller en paraply smiler han pent og sier "Ha en god dag videre"; UTEN å beslaglegge paraplyen.....

 

Link to comment
Share on other sites

 

Nei nei, man setter inn innsatsgruppa, legger vedkommende i jern, kler han naken osv. Bruk av sterke maktmidler er jo et godt bevis på at maktmidlene var nødvendige.

 

Ref: http://www.dagbladet.no/2011/09/27/nyhe ... /18313258/

 

I saker med troverdige replikaer av våpen har politiet all sympati fra min side. Når det gjelder leketøy og en paraply som det der er det bare å takke vedkommende for samarbeidsviljen, gi mannen paraplyen tilbake og logge saken som "innringer var på bærtur".

 

Link to comment
Share on other sites

Telemarkspolitiet har hatt flere "episoder" de senere årene, som en kan stille spørsmålstegn ved.

 

Det var jo noen stakkars duejegere som ble kommandert "face down, ass up" i søla på et jorde, i utkanten av Ulefoss, for en tid tilbake..

 

Jeg vil ikke direkte kritisere den gjengse tjenestemann/kvinne, da de utfører oppdrag gitt av sine overordnede. Men, samtidig er det vel på sin plass å undres litt over denne ukulturen som ser ut til å vokse frem.. Rykker de ut, så må de fullføre aksjonen og ha et "resultat" å vise til (selv om det på et tidligere tidspunkt har blitt klart at det ikke var grunnlag for å aksjonere i det hele tatt).

 

Og den saken i Bø, burde ha endt med degradering/oppsigelse for melder, da dette var en ren hevnaksjon.. Konklusjonen til spesialenheten i den saken, bidrar kun til å senke folks tillit til etaten. :(

Link to comment
Share on other sites

Hva man kan presentere som vellykket og grundig politiarbeide var det et eksempel på førsteside i VG for kort tid siden.

Politimesteren i Oslo priset sine ansatte og uttalte at det i seg selv var en stor bragd og få en slik mengde våpen vekk fra det kriminelle miljøet.

Dette ble underbygget med et bilde av 4 pistoler og 2 maskinpistoler.

Det man unnlot å skrive var at av disse 6 våpnene var det 3stk. startvåpen 2stk softgunn og en delevis demontert plombert Scorpion Vz 61 maskinpistol.

Det er jo forståelig at det ikke er like stas og komme på forsiden av landets største avis og si at man har beslaglagt en mengde leketøy som er i fritt salg i alle vestlige land.

Med en slik sak er det faktisk flere tvilsomme aspekter.

1. Man skaper unødvendig frykt i befolkningen med og påstå at det flyter over med livsfarlige våpen i det kriminelle miljøet.

2. Man soler seg i glansen av og gi inntrykk at man har beslaglagt livsfarlige våpen som i praksis er ufarlig leketøy.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg var politi ville jeg nok heller sagt jeg var barnemisbruker. Da er man bare et j*vla rasshør og ikke en s*tans idiot.

 

At hysteriske mennesker ikke ser forskjell på en paraply og en hagle er i seg selv bekymringsfullt nok, at politiet ender med å beslaglegge en paraply er helt utrolig. Hva har skjedd med sunn fornuft? Hvor kørka må en være for å gjøre slikt?

Link to comment
Share on other sites

Uff... Synes synd på stakkars ungene idag...

 

Som unger løp vi jo rundt med disse:

Bullatzziguns.jpg

 

De er iallefall tilsvarende nogenlunde "lik" et ordentlig våpen!! Ser for meg at en eller annen nabo ringer til politiet og sier følgende: "Det er to unger som løper rundt med våpen og sikter på hverandre!! Dere må gjøre noe før noen blir skadet/drept!!" :roll:

Link to comment
Share on other sites

Vent nå litt..... I Skien er dette faktisk det fremste våpenet til den lite kjente Para-militære Inkontinente Spesial Styrken (P.I.S.S). Da jeg studerte bildet, la jeg merke til at potens-ringen er integrert i politiets grunnutrustning. Ikke rart at de kjører en "hard" linje. :lol:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

.Tro hvordan rutiner for håndtering av beslaglagte paraplyer er? Sendes de til Kripos som tar de inn i sin samling, evt destruerer de om de har fra før?

Den funksjonstestes og registreres med bilde og evnt nummer, det krever minst fire mann og tre ukers arbeide. Så dersom intet straffbart blir bevist sendes den tilbake til politistasjonen der eieren etter fire nye uker og minst to purringer kan hente den ut, antagelig er den lettere skadet av et par riper og kanskje litt falmet duk naturlig nok, det er jo tross alt politiet som har hatt den i forvaring...

Link to comment
Share on other sites

Syns dere er litt vel kritiske til "paraplysaken" her nå. Velutdannede politimenn/kvinner kjenner vel et farlig våpen når de ser det?

 

http://www.iol.co.za/dailynews/news/wom ... -FS_MsaySM" target="_blank

Du synes å ha vinklet saken og behendig utelatt damens påstand om at det var en kjele involvert.

http://krugersdorpnews.co.za/221906/wom ... mbrella-2/

"Police say that she also admitted to assaulting him with a pot."

Kanskje det til og med var en vondsinnet IKEA kokekjele

som hoppet opp i damens hånd og begynte å slå vilt rundt seg.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...