Jump to content

Sluttstykke Steyr Mannlicher


frontier

Recommended Posts

Nå skjønner jeg ikke ... det trengs ikke noe sluttstykket for å avfyre en rifle?? Trodde alltid at et sluttstykk er det samme som "Verschluss" på tysk. At man kan avfyre en rifle uten tennstift og låsklakker til låsing ... ja vel

 

Sent fra min GT-I9105P via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Sluttstykker er ikke søknadspliktige. (En "vital del" er i praksis en del som medfører at våpenet ikke uten videre kan avfyres.)

 

For deg som trenger åpenbarlig litt forklaring:

 

"En boltrifle har et sluttstykke som føres frem og forsegler kammeret. Sluttstykket har også avfyringsmekanismen som en integrert del, vanligvis en slagstift. Sluttstykket holdes på plass av låseklakker som føres ned i utfreste spor i glidekassen. Ved å løfte en ladearm kommer låseklakkene ut av sporet og sluttstykket kan føres tilbake. En ejektor tar tak i en eventuell patronen i kammeret og trekker patronen tilbake sammen med bolten, og kaster patronen ut av boltsporet. En fjær i bunnen av magasinet fører en ny patron opp i posisjon mellom sluttstykket og kammeret. Når sluttstykket føres fremover, presses patronen inn i kammeret og låses på plass, slik at neste skudd kan avfyres. Bevegelsen av bolten klargjør også slagstiften for nytt anslag. Boltmekanismer brukes nesten utelukkende på rifler, men det finnes også pistoler med boltmekanismer."

 

Got it? :roll:

Link to comment
Share on other sites

Lar seg nok vanskelig avfyre uten sluttstykke,men det er bare selve låskassen og løp som er søknad/registreringspliktig i Norge.DVS du kan kjøpe nytt løp i samme kaliber som det du har uten og søke,løpet blir automatisk registrert på kjøperen når selger sender inn papirene.Skal du ha et nytt kaliber må det også søkes.

Tilbake til spørsmålet.Sluttstykke kan kjøpes fritt.

Link to comment
Share on other sites

Got it? :roll:
Du misforstår. Et sluttstykke er en vital del - en del som er nødvendig for å avfyre våpenet - men det betyr ikke at et sluttstykke er registreringspliktig. En "vital del" er i praksis en del som medfører at våpenet ikke uten videre kan avfyres, det har ikke betydning for om hvorvidt delen er registreringspliktig.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...