Shooter Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Noen som har en god enkel oppskrift for å lage noen gode snapser til jul?? Har smakt mange ulike, men ikke truffet den beste ennå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jørgen Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Du er vel litt sent ute til min julesnaps... har heller ikke oppskrifta her, men den går i denne duren! 1 stort norgesglass! 1 appelsin 50kaffebønner 20 eler var det 40 sukkerbiter av brun eller råsukker. vaniljestang 60% sprit (eller 40) (eller 96% hvis du er en EKTE trønder) (tror det var det hele) Stikk masse hull i appelsina, ha alle ingrediensene oppi glasset og la det stå lenge! husker ikke hvor lenge, men jeg tror det pleier å stå en måned eller to! Helles over på flasker, og filtreres med kaffefilter! Denne snapsen synes jeg er veldig god! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Ville nok ha brukt noko som er betre enn 60% hvis eg skulle ha nytta det under årets jul. Det svineriet som polet har ( 60 % ) er fullt av fusel og fanden.. Men bruke du trøndersaft og diverse ingredienser so går det bra. Men nøkkelen til suksess er i grunn lagring som Jørgen påpeker. Ellers så er multelikør eller heggebærlikør mine favoritter. Basis oppskrifta er vel sånn ca : 1 Norgesglass på 2 liter 1 Liter 60 % ( pføy og fysjom !! ) 1 Kg bær, ca iallefall ( eller så nesten til topps i glaset ) 400 gram sukker Snu glasset helst et par gonger den første veka. Deretter av og til vekene etterpå. La glasset stå tett i ca 1 år, og so er det å nyte godene.... Kan sjølvsagt drikkes før, men duverden så bra den blir med lagring... PS ! Bæra som er silt av, kan fint brukast til eksklusive desserter med krem og karamellsaus til... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shooter Posted December 21, 2007 Author Share Posted December 21, 2007 Fikk laget en som ble tilsatt krekling, etter en oppskrift jeg fant i bladet Jakt. Var ok, men ikke noe mer enn det. Trenger derfor noe nytt å komponere Kanskje litt sent nå å ha den klar til jul, men en påske snaps hadde vært bra.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HVSJT Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Finnes en bok om temaet i bokklubben Vilmarksliv som heter Dram eller noe sånt............... Dere skal forøvrig ikke bruke for sterk sprit når dere lager dram/snaps, helst ikke over 35-40 % litt etter hva dere lager, sterkere sprit har en lei tendens til å trekke ut slike ting fra "krydrett" som med fordel kan forbli uuttrukket(gyselig ord) Personlig er jeg svak for dram laget på raklene til porsjbusken når den blomstrer om våren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.