Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×
donrysj

Erfaringar med revefeller frå fangstmann.no ?

Recommended Posts

Lurer enkelt og greit på om nokon har erfaringar med desse to fellene til levande fangst av rev:

 

1. http://www.fangstmann.no/products/reveb ... e-for-rev2" target="_blank

 

2. http://www.fangstmann.no/products/revef ... nde-fangst" target="_blank

 

Skulle sjølvsagt laga fellene sjølv, men det har blitt prata om i fleire år og til no har eg endå ikkje slått inn ein einaste spikar. Synest eigentleg at fellene er litt dyre, men det får heller berre vere om alternativet er ingen felle.

 

Så lure eg litt på om desse to fellene som er ser ut til å vere laga av stål (lignar mest på eit hundebur), kan føre til at reven blir skeptisk og ikkje vil gå inn? Tradisjonelt er vel revefeller laga av treverk.

 

Har heller ikkje moglegheit til å drive fangst over lengre tidsperiodar på grunn av at eg er borte og studerer. Er det då moglegheit å la desse fellene stå opne (ikkje spent), slik at reven kan venne seg til at det er mat å finne i fella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommer sikkert med feil svar nå men husker det var en tråd med disse før.

Ser fangstmann linker til reglene selv

http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Jakt-og-fiske/Jakt-og-fangst/Fangst-og-fangstredskaper/Feller-som-fanger-viltet-levende/"%20target="_blank

 

Følgende typer fangstredskap er tillatt til levende fangst av vilt:

 

*Bås til grevling, rødrev og mårhund av typene värmlandsk tunnelfelle, smålandsk revefelle, Nyåkersfella og Øster-Malmafella, eller typer som er konstruerte og virker på tilsvarende måte. Slike båser skal være dekt av et heldekkende solid materiale (ikke metall), både i fangstrommet og på fallemmene.

*Bås til jerv og gaupe, som fylkesmannen har gitt tillatelse til å bruke. Båsens konstruksjon, plassering og tilsynshyppighet skal fremgå av søknaden.

*Fangstbur til grevling, villmink, røyskatt, mårhund, ravn, kråke, skjære, svartbak og gråmåke.

 

Det var en tidligere tråd om same type feller og lovligheten,

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=20&t=4796&start=20&st=0&sk=t&sd=a&hilit=revefelle

Der gikk det på problemet med at disse var i metall og ikke i trevirke. REF (Slike båser skal være dekt av et heldekkende solid materiale (ikke metall), både i fangstrommet og på fallemmene.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du må nok belage deg på å slå inn en del spiker uansett ja. Det finnes vel også halvfabrikat av revebås på markedet. (http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... e=33502179) Like greit å satse på det i stedet for ei felle du må modifisere.

Å la fella stå åpen for å venne reven til at her er det mat å få er lurt. Så gildrer du den når du ser den er jevnlig på besøk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det med at feller til rev "skal være dekt av et heldekkende solid materiale (ikke metall), både i fangstrommet og på fallemmene" hadde eg jo heilt glømt i farten..

 

Ser nok ut til at eg må prøve meg litt med hammaren når eg får tid likevel. Får heller alliere meg med ein onkel som er utdanna snekker..

 

Har tidlegare sett på tegningane NJFF har liggande på sine sider( www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/37181016.DOC ), så får bli ein av dei.. Erfaring med kva som er enklast å bygge/fangar best av desse fellene? (Værmlandsk tunnelfelle, Nyåkerfellan, Smålandsk revefelle).

(Dei to sistnevnte sjølvsagt utan revenetting).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Værmlandsk tunnellfelle er nok den som fanger best. Reven er mindre skeptisk når det er åpning i begge endar, seier teorien.

 

Forøvrig kan det vere ein idé å lage utløysarmekanismen litt ulikt den som er vanlig, slik at det blir lettare å få på eit tak på båsen.

Her er eit bilde som vart posta i ein tråd i gruppa "Revejakt" på facebook. Eg kjenner ikkje vedkommande, men sia han sjølv postar bilde i ein tråd i ei slik gruppe så går eg ut ifrå at det er greit å linke til bilde.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 290&type=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skru sammen heller enn å bruke spiker.

En oppladbar drill får du prisgunstig på Biltema.no

Jeg har denne:

http://www.biltema.no/no/Verktoy/Elverk ... 000028475/

Større modeller finnes for den som vil det.

(Jeg har lært opp 2 NerdeDamer 20 og 22 år gamle type IQ over 120 til å skru inn skruer og det gikk på 2 minutter eller mindre)

En ung dame fortalte at hennes far lærte henne å skru fast terrassebord da hun var 5 år :-) - Ja hun var Nerd :-)

Dyrere modeller Oppladbar Drill finnes for de som vil det.

 

Ei bøtte med skruer og ett passende tynt bor for plater som er harde type kryssfiner slik at du kan forbore ved behov.

 

Da blir det lett å skifte ut deler hvis det skulle bli nødvendig.

Så lett at det der fikser Pappa :-)

 

Mvh

Jim114

Share this post


Link to post
Share on other sites
l... utløser mekanisma er en kråke eller skjære og bind fiske snøre i denne midt på nette og bruk en kles klype med to tegnestifter i tuppene og en fyrstikk mellom kontakt polene på klesklypa. som bindes i kråka , finn deg en 12 volt maget solinoid som kjøpes på e-bay eller finnes på huggern i visse maskiner , fest denne til treet med en lykke rundt og koble kles klypa med ledninger og sett et 12 volt batteri litt unna og støm opp til magnet solinoiden og vips du har bygd verdens meste effektive reve felle. tatt over 100 stk på denne måten , satt opp vilt kamera med mms slik att jeg kunne få bilde på min telefon når det var fangst i fella.

Schtilig Minimalisme :-)

Der lærte jeg noe.

 

Solenoider finner du her:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=12 ... d&_sacat=0

Da gjelder det bare å pønske ut mekanismen i detalj.

Kråker og Skjærer kan være kjekke å legge i fryseren til senere bruk.

Billige Premium plastposer til innpakking av de enkelte kråker finner du hos din lokale REMA 1000 hvis du ikke napper pent brukte plastposer ved panteautomaten på leting etter tomme upantbare ølbokser du kan bruke til å lage Gas Checks av.

Alternativ bruk skader ikke :-)

 

Less IS More.

 

Mvh

Jim114

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×