Jump to content

Utstopping Trondheim


nosey

Recommended Posts

Hei!

 

Skjøt min første rype på lørdag, og har ringt rundt for å forhøre meg om priser på utstopping. Tenkte det kunne ha vært artig å stoppe ut min første rype.

Jeg har hittil bare funnet folk som driver med det som jobb, og som tar opptil 3.000,- for det, riktignok med fin montasje.

Har ikke så mye penger (er 17 år), så tenkte at hvis noen her kanskje vet om noen som driver med utstopping på hobbybasis så kanskje de ikke tok fullt så mye penger for det.

 

Jeg burde kanskje sjekket ut dette på forhånd, for nå har rype ligget i kjøleskapet siden lørdag, da jeg skjøt den. Den må fryses nå om den skal stoppes ut, og hvis ikke må jeg henge den ut til mørning snarest. Det er vel på kanten til å bli forsent snart nå.

 

Håper noen har et svar litt kjapt, og helst at noen vet om noen i Trondheim som gjør dette til en grei pris, og som samtidig gjør det ordentlig.

 

Forresten, synes folk her at det er verdt å bruke så mye som det koster, for å stoppe ut rypa?

 

Har i tillegg lest at man jevnlig må tørke av den med en lofri klut slik at den ikke støver ned, så det vil jo bli litt arbeid også. Hvis ikke må jeg skaffe meg et glasskap/glassmonter, men det har jeg egentlig ikke plass til heller.

 

Takk på forhånd! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville vært skeptisk til å stoppe den ut, både ettersom den har ligget noen dager, men også fordi de gjerne har blodpigg på denne tida. Blodpigg er at de nye (vinter-) fjærene vokser ut og har mye blod i stammen før de er ferdig utviklet. Proffe preparanter vil sannsynligvis ikke garantere resultatet da, de som ikke er proffe gjør jobben uten å opplyse deg om risikoen...

 

Mvh

Chr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...