Jump to content

Tvungen etterregistrering av hagler


henry hill
 Share

Recommended Posts

Tror ikke det er spikret noen dato for når tvungen etterregistrering skal gjennomføres. Det ble sendt et høringsbrev, og her er politilederlagets svar:

 

"Det vises til høringsbrev av 5.3.2013 om forslag til endring av forskrift av 24. august 1990 nr 688 om endring i lov av 9. juni 1961 nr 1 om skytevåpen og ammunisjon mv. Formålet med endringene er å sørge for at enkelt- og dobbeltløpte hagler ervervet før 1. oktober 1990 enten blir registrert i våpenregistret, eller innlevert for plombering eller destruksjon.

 

Norges politilederlag finner forslaget fornuftig. Vi har ventet på at dette skal tas tak i, da fortsatt mange av disse typer hagler ikke er registrert. Vi har dog noen bemerkninger til forslaget.

 

Etterregistrere haglene må innføres gjennom et nytt våpenamnesti med varighet av minst 6 mndr. På samme måte som foregående våpenamnesti må etterregistreringen av haglene være gebyrfri, noe som også er foreslått.

 

Av erfaringer fra tidligere våpenamnesti vil politi- og lensmannsetaten få stor pågang. Videre antar vi at mange ikke ønsker å beholde gamle våpen og vil at politiet tar i mot og destruerer disse. Dette er tidkrevende. Noen politidistrikt har hatt ordninger hvor de destruerer våpnene selv, men dette bør etter vår mening koordineres og sendes Kripos.

 

Norges politilederlag vil påpeke at gjennomføringen av amnestiet og etterregistreringen vil kreve ressurser utover de daglige oppgavene med våpensaker i etaten. Vi ber derfor om at det blir tatt hensyn til dette ved gjennomføringen." Sakset fra: http://www.politilederen.no/horingermedlemmer/57-avgittehoringer/834-horingssvar-endring-av-forskrift-tvungen-etterregistrering-av-hagler

 

Ps; lykke til på harejakta :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...