Jump to content

Reinsdyrbog - salting og saltetid.


Remi
 Share

Recommended Posts

Hei.

 

Er ny på forumet og trenger litt hjelp.

 

Skaut en reinsdyr bukk på 67 kg og nå har jeg tenkt å prøve å lage spekemat av den ene bogen. La den ned i grovt havsalt med litt nitrittsalt og litt sukker nå i dag.

Det er på 6 kg.

 

Det viktigeste jeg lurer på er hvor lenge skal det ligge i saltet?

 

Lurer på om noen av dere har gjort dette før og hvordan dere gjorde det og hvordan ble resultatet.

 

Planen min er å salte det. Vanne det ut i et døgn. Møre det i kjølerom i 14 dager. Røyke det i et døgn. Og henge det opp til speking. Håper på at det kan henge til ut på våren.

 

Høres dette fornuftig ut?

 

Setter pris på svar og hjelp.

 

Remi.

Link to comment
Share on other sites

BUMP.

 

 

Ingen som har laget spekemat på reinsdyrbog før?

 

 

 

Nå har bogen ligget i tre dager. Ligger ute på terrassen i temperaturen mellom 2 og 13 grader. Trenger tips på hvor lenge det bør ligge i salt.

 

Ein formel som funkar kvar gang er: vekta på kjøttstykket x 0,8 = antall døgn i tørrsalt ved 20 grader. Børst av saltet når tiden er ute og røyk og heng til speking. Er usikker på korleis det blir når tempen er lavere....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...