Remi Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Hei. Er ny på forumet og trenger litt hjelp. Skaut en reinsdyr bukk på 67 kg og nå har jeg tenkt å prøve å lage spekemat av den ene bogen. La den ned i grovt havsalt med litt nitrittsalt og litt sukker nå i dag. Det er på 6 kg. Det viktigeste jeg lurer på er hvor lenge skal det ligge i saltet? Lurer på om noen av dere har gjort dette før og hvordan dere gjorde det og hvordan ble resultatet. Planen min er å salte det. Vanne det ut i et døgn. Møre det i kjølerom i 14 dager. Røyke det i et døgn. Og henge det opp til speking. Håper på at det kan henge til ut på våren. Høres dette fornuftig ut? Setter pris på svar og hjelp. Remi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 BUMP. Ingen som har laget spekemat på reinsdyrbog før? Nå har bogen ligget i tre dager. Ligger ute på terrassen i temperaturen mellom 2 og 13 grader. Trenger tips på hvor lenge det bør ligge i salt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Tok et søk på forumet for deg Det står mye om salting her inne. Et døgn pr kilo kan være passe. Lykke til, mvh Lillehammer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Jeg har ikke salta reinsbog, men mye annet - og jeg vil tippe at 5-6 døgn er nok i massevis. Tror ikke det er nødvendig å vanne ut, men skyll overflaten skikkelig. Lykke til, blir spennende å høre resultatet. Dagfinn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Tror 6 dager blir i overkant, prøv 5 dager. Ikke vann ut, det blir sjelden bra. Røyker du i ett døgn har du fire kilo tjæreklump......Røyk i en par tre timer du. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK416 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 BUMP. Ingen som har laget spekemat på reinsdyrbog før? Nå har bogen ligget i tre dager. Ligger ute på terrassen i temperaturen mellom 2 og 13 grader. Trenger tips på hvor lenge det bør ligge i salt. Ein formel som funkar kvar gang er: vekta på kjøttstykket x 0,8 = antall døgn i tørrsalt ved 20 grader. Børst av saltet når tiden er ute og røyk og heng til speking. Er usikker på korleis det blir når tempen er lavere.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.